Gümüşhane Üniversitesi Hakkında Bilgi

Gümüşhane Üniversitesi hakkında, üniversite hakkında bilgi, üniversite bölümleri, üniversite fakülteleri, burs imkanları, iletişim bilgileri, üniversite kampüsü, gibi içerikleri burada bulabilirsiniz. Özetle Gümüşhane Üniversitesi hakkında merak ettiğiniz her şeye ulaşmış olabileceksiniz. Şimdi Gümüşhane Üniversitesini tanıtalım ve tanıyalım;

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ

Gümüşhane Üniversitesi Hakkında

Üniversite Türü :Devlet

İL : Gümüşhane

Kuruluş Yılı :2008

Rektör: Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek

Gümüşhane Üniversitesi 31 Mayıs 2008 tarihinde Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden ayrılarak, Gümüşhane ilinde kurulan devlet üniversitesidir. Mühendislik Fakültesinin adı 26.04.2013 tarihli 28629 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi olarak değiştirilmiş, 16.05.2013 tarih ve 28649 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 2013/4694 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu kapatılarak bunun yerine Turizm Fakültesi kurulmuştur. Gümüşhane Üniversitesi; halen 6 Fakültesi, 2 Yüksekokulu , 2 Enstitüsü, 8 Meslek Yüksekokulu ve 2 Uygulama ve Araştırma Merkezi ile büyümesini hızlı bir şekilde sürdürmektedir.

Fakülteler
∼Sağlık Bilimleri Fakültesi
∼Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi
∼İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
∼İletişim Fakültesi
∼İlahiyat Fakültesi
∼Edebiyat Fakültesi
∼Turizm Fakültesi

Enstitüler
∼Fen Bilimleri Enstitüsü
∼Sosyal Bilimler Enstitüsü

Yüksekokullar
∼Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu

Meslek Yüksekokulları
∼Gümüşhane Meslek Yüksek Okulu
∼Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu
∼Kelkit Aydın Doğan Meslek Yüksek Okulu
∼Kelkit Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu
∼Şiran Mustafa Beyaz Meslek Yüksek Okulu
∼Torul Meslek Yüksek Okulu
∼Köse İrfan Can Meslek Yüksek Okulu
∼Kürtün Meslek Yüksek Okulu

Gümüşhane Üniversitesi 4 Yıllık Bölümleri ve Fakülteleri

Gümüşhane Üniversitesi bölümlerine aşağıdaki linki tıklayarak ulaşabilirsiniz

4 Yıllık Bölümleri ve Fakülteleri için tıklayınız

Gümüşhane Üniversitesi 2 Yıllık Bölümleri ve Meslek Yüksekokulları

Gümüşhane Üniversitesi 2 yıllık önlisans bölümlerine aşağıdaki linki tıklayarak ulaşabilirsiniz

2 Yıllık Önlisans Bölümleri ve Fakülteleri için tıklayınız

Gümüşhane Üniversitesi Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları

Gümüşhane Üniversitesi 4 Yıllık Bölümleri  ile 2 Yıllık Bölümlerin taban puan ve başarı sıralamalarına aşağıdaki linki tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Gümüşhane Üniversitesi Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları için tıklayınız

Gümüşhane Üniversitesi Burs İmkanları

Gümüşhane Üniversitesi öğrencileri Kredi Yurtlar Kurumu’nun vermiş olduğu burs ve kredilerin yanında vakıf, dernek, özel sektör ve diğer kurumlardan da burs alabilir. Gümüşhane Üniversitesi tamamen devlet kaynakları ile finanse edilmesi nedeniyle burs imkanı sağlayamıyor ve tanıtıma çok fazla kaynak ayıramıyor. Ancak Gümüşhane’de ikamet eden veya Gümüşhane doğumlu öğrenciler bölgedeki çeşitli burs imkanlarından yararlanabiliyor.

Gümüşhane Üniversitesi Yurt İmkanları

Gümüşhane il merkezinde bulunan yurtlarda yaklaşık 3046 öğrenci kontenjanı mevcuttur. Bu kontenjanların 2046’sı Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı yurtlarda; 1000’i ise, çeşitli vakıf ve özel yurtlarda bulunmaktadır. Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından yapımı devam eden 750 kapasiteli yurt yapımının sonuna gelinmiştir. Üniversitenin yeni kurulmuş olması şehirde hızlı bir öğrenci artışına neden olmaktadır. Bu bakımdan çok sayıda özel girişimci yurt yapımı konusunda yatırım projelerini ortaya koymaktadır.

Öğrencilerin barınma alanları genel olarak kampüs alanına yürüme mesafesindedir. Ayrıca, şehir merkezi ile kampüs arasında her beş dakikada bir olmak üzere düzenlenen belediye ve halk otobüs seferleri kolay ulaşım imkanı sağlamaktadır.Ayrıca Gümüşhane’de çok sayıda özel kız ve erkek öğrenci yurdu ve pansiyonu mevcuttur. Bir çok öğrenci bu yurtlarda kalmaktadır.

Gümüşhane Üniversitesi Kampüste Yaşam

Öğrencilerin eğitim sürelerince daha mutlu, huzurlu ve kendilerini sosyal-kültürel bakımdan geliştirmelerini sağlamak amacıyla sosyal etkinlikler düzenlenmektedir. Etkinliklerde öğrencilerin birebir görev ve sorumluluk almaları sağlanarak sosyal becerileri geliştirilmektedir. Bu amaçla öğrenci kulüplerine büyük önem verilmektedir. Her öğrencinin en az bir kulüpte görev alarak hem kendi hem de çevrelerindeki sosyal ve kültürel yaşam alanlarına katkı sağlamaları amaçlanmaktadır. Ayrıca bu kulüpler aracılığıyla gerçekleştirilen yardım faaliyetleri öğrencilerin sosyal sorumluluk bilincini geliştirmektedir.

Gümüşhane’nin küçük bir il olması nedeniyle öğrenciler sosyal yaşam alanları bakımından bazı yetersizliklerle karşılaşabilmektedir. Bu sorunun giderilmesi amacıyla 100 kişilik kapalı spor solonu, 1 adet futbol sahası, 1 adet tenis sahası, 1 adet basketbol sahası, 1 adet voleybol sahası ve yarı olimpik yüzme havuzundan oluşan spor kompleksi; kafeterya, yemekhane, hobi odaları ve misafirhane gibi mekanlardan oluşan sosyal tesisler 2012 yılı itibariyle hizmete girmiştir.

Gümüşhane Üniversitesi Konumu

Gümüşhane Üniversitesi Adresi; Gümüşhane Üniversitesi, Gümüşhanevî Kampüsü, Bağlarbaşı Mahallesi 29100 / Gümüşhane.

∼Merkeze 1 km (Araçla yaklaşık 3 dk)
∼Gümüşhane Otogarına yaklaşık 2 km (Araçla 4 dk)

 Gümüşhane Üniversitesi İletişim

İletişim Bilgileri
Telefon: +90 456 233 10 00 -01 -02 -03 -04
Fax:+90 456 233 12 69
Web: http://www.gumushane.edu.tr/
E-posta: gumushaneuniversitesi@hs01.kep.tr
Adres:Gümüşhane Üniversitesi, Gümüşhanevî Kampüsü, Bağlarbaşı Mahallesi 29100 / Gümüşhane.

yorumlar
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

yorum-yaz
BİR YORUM YAZIN

Soru: 13 + 4 kaçtır?


Allah övmüş de yaratmış Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Allah ne verdiyse Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Allah manda şifalığı versin Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Allah için Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Allah derim Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Allah bir dediğinden başka sözüne inanılmaz Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Allah bana, ben de sana Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Alkol duvarını aşmak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Alkış tutmak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Alkış tufanı kopmak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Alkış toplamak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Alkış kopmak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Alkış almak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ali’nin külahını Veli’ye, Veli’nin külahını Ali’ye giydirmek Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Alışverişi kesmek Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ford, Audi, BMW, Chevrolet, Citroen, Dacia, DS Automobiles, Fiat, Honda, Hyundai, Iveco, Jeep, KIA, Land Rover, Mazda, Mercedes, MINI, Nissan, Opel, Peugeot, Renault, Seat, Skoda, Ssangyong, Toyota, Volkswagen, Volvo,Sıfır Araba,Araba,jaguar araba,oyunlar,jaguar,Eğitim,egitim,çınar kozmetik,gratis,farmasi kozmetik,üniversite,vakıf üniversitesi, özel üniversite, hukuk, tıp, sağlık bölümleri,pilotaj, özel sağlık sigortaları, forex, amerika dil eğitimi,Tıp Fakültesi Ücretli, hukuk ücretli,