Görme Engelliler Öğretmenliği Bölümü Nedir? Ne İş Yapar?

Karatay

Görme Engelliler Öğretmenliği bölümü hangi üniversitelerde var, Görme Engelliler Öğretmenliği bölümü iş olanakları,Görme Engelliler Öğretmenliği bölümü taban puanları,Görme Engelliler Öğretmenliği bölümü olan üniversiteler,Görme Engelliler Öğretmenliği bölümü atamaları,Görme Engelliler Öğretmenliği bölümü dersleri,Görme Engelliler Öğretmenliği bölümü taban puanları,Görme Engelliler Öğretmenliği bölümü kaç yıllık,Görme Engelliler Öğretmenliği maaşları

Görme Engelliler Öğretmenliği Bölümü Nedir?

Eğitim fakültesi bünyesinde bulunan Görme Engelliler Öğretmenliği, görme engelli çocukların ve yetişkinlerin sosyal yaşamı ve kariyeri için gereken olan eğitimlerin verilmesini sağlayan öğretmenlerin yetiştirildiği bir kısımdır. Bu bölümü bitirmiş olan kişiler devlet kurumlarında ve özel merkezlerde türlü çalışma alanlarına sahiptir.

Rehberlik ve araştırma merkezleri bünyesinde de görev alabilen görme engelliler öğretmenleri, sınıf öğretmeni olarak çocukların bedensel ve ruhsal gelişimini sağlamaktadır. Ek olarak Çocuk Esirgeme Kurumu gibi önemli devlet kurumlarında da ailesi olmayan görme engelli çocukların her çeşit gelişimini sağlamaktadır.

Görme Engelliler Öğretmenliği Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?

Görme Engelliler Öğretmenliği bölümü eğitim süresi 4 yıldır.

Görme Engelliler Öğretmenliği Bölümü Dersleri Nelerdir?

Adaylar kültür derslerinin yanı sıra meslek derslerini de eğitim sürelerince alırlar. Bunlar;

– Eğitim Bilimine Giriş
– Eğitim Psikolojisi
– Seçmeli-I ( Psikoloji)
– Seçmeli-I (Eğitim Sosyolojisi )
– Seçmeli-I (İstatistik )
– Görmenin Eğitsel Değerlendirmesi, Ortam ve Materyal Düzenlemeleri
– Eğitsel- Davranışsal Değerlendirme
– Okul Deneyimi ve Kaynaştırma Uygulamaları
– Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı
– Bilimsel Araştırma Yöntemler
– Eğitimde Bilişim Teknolojileri
– Görme Engellilerin Eğitimi

Vb. daha birçok dersten sorumludurlar.

Görme Engelliler Öğretmenliği Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

Görme Engelliler Öğretmenliği bölümü mezunlarının tercih ettiği ilk çalışma alanı Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullardır. Bu okullarda görme engelli olan çocukların eğitimlerinin her kısmında görev alan öğretmenler, görme engelliler için özel eğitim metotlarını uygular. Çocukların ruhsal, sosyal ve manevi yönlerini keşfetmelerinin sağlanması için kullanılan eğitim yöntemleri hasebiyle görme engelli çocukların topluma kazandırılması sağlanmaktadır. Bu okullarda özellikle öğretilen alfabeler, zihin geliştirici oyunlar ve temel dersler öğretilir. Buna ek olarak çocukların spor, müzik ve sanat gibi alanlarda gelişim gösterebilmesi için biri birinden değişik öğrenci kulüpleri, görme engelliler öğretmenleri tarafından koordine edilir.

Görme Engelliler Öğretmenliği Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

Görme Engelliler Öğretmenliği bölümü mezunu olan kişiler, özel rehabilitasyon merkezlerinde de görev alabilir. Sağlık Bakanlığı’na bağlı rehabilitasyon merkezlerinde doğuştan veyahut sonrasında görme engelli olan kimselerin topluma tekrar kazandırılması ve tedavilerinin sağlanması için gereken olan özel eğitim teknikleri uygulanmaktadır. Bu merkezlerde ve okullarda çocuk gelişimi, güzel konuşma, eğitim bilimine giriş, dil gelişimi ve iletişimi ile braille alfabesinin öğretimi sağlanmaktadır.

Bu bölümü bitirmiş olan kişiler eğitim bilimlerinin diğer alanları da kapsayarak master ve doktora alanında eğitimlerini tamamlayıp akademik kariyer yapabilir. Araştırma görevlisi, doçent ve profesör gibi unvanlarda çalışabilen bölümünü bitirmiş kişiler benzer zamanda gereken sınavları başarı ile tamamlamaları halinde Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda yönetici ve uzman olarak görev alabilir. Müfettiş ve müfettiş yardımcısı olarak da özel ve devlet kurumlarında bulunan görme engelliler okullarında gereken olan denetimleri ve kontrolleri yapar. Bundan dolayı engelli eğitiminin gelişmesine katkı sağlanmaktadır.

Görme Engelliler Öğretmenliği Bölümü DGS İle Geçiş Var Mı?

Görme Engelliler Öğretmenliği bölümüne DGS ile geçiş yoktur.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

BİR YORUM YAZIN

Soru: 52 + 4 kaçtır?


Basari Sıralamaları