Döküm Bölümü Nedir? Ne İş Yapar?

Döküm bölümü hangi üniversitelerde var, Döküm bölümü iş olanakları,Döküm bölümü taban puanları,Döküm bölümü olan üniversiteler,Döküm bölümü atamaları,Döküm bölümü dersleri,Döküm bölümü taban puanları,Döküm bölümü kaç yıllık,Döküm maaşları

Döküm Bölümü Nedir?

Döküm programının amacı, sanayide model, kalıpl ve döküm yapma işlerinde çalışacak ara insangücünü yetiştirmektir. Demir- çelik fabrikalarında çalışan döküm programı mezunları formen ve ustabaşı olarak devlet sektöründe görev alanlar tekniker olarak çalışmaktadırlar.Bu program mezunlarına endüstride ihtiyaç duyulmaktadır. Çalışma alanları devlet ve özel sektöre ait iş yerleridir.

Döküm Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?

Döküm bölümü eğitim süresi 2 yıldır.

Döküm Bölümü Dersleri Nelerdir?

2 yıl boyunca hem teknik hem mesleki anlamda gelişmelerini sağlayacakları dersler görürler. Bölümün en temel şartlarından biri diğer ön lisans bölümlerinde de olduğu gibi zorunlu staj görmeleridir.

– Genel İletişim,
– Döküm Materyalleri teknolojisi,
– Teknolojinin Bilimsel İlkeleri,
– Kimya,
– Teknik Resim,
– Meslek Resmi,
– Fen Bilgisi,
– Bilgisayar Uygulamaları
– İstatistiksel Kalite Kontrolü
– Meslek ve Döküm Resmi,
– Döküm Metalürjisi,
– Kalite Kontrol,
– Üretim Kontrolü,
– İş Uygulama ve Denetim Çalışmaları.

Döküm Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

Döküm teknikerinin görevi, makine parçalarının kalıplarını oluşturmaktır. Daha açık bir deyişle, eritilmiş madenleri kullanarak onları kalıp haline getirirler. Bu nedenle işlerinin zor olduğunu ve sektördeki çalışanların bedenen yorulacaklarını söylemek gerekir.

Döküm Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

Dökümcüler fabrikalarda, dökümhanelerde ve büyük endüstri işletmelerinde çalışabilirler. İş bulma olanakları sanayileşme ile doğru orantılıdır. Oldukça karmaşık, yorucu ve ustalık isteyen bir iş olan dökümcülük alanında nitelikli elemanlara her zaman ihtiyaç vardır.

Döküm Bölümü İçin Kaç Net Yapmak Gerekiyor?

Bu bölüm için kaç net gerektiğini öğrenmek için tıklayınız.

Döküm Bölümü Hangi Üniversitelerde Var?

Bu bölümün hangi Üniversitelerde olduğunu öğrenmek için tıklayınız.

Döküm Bölümü Taban Puanları Nelerdir?

Döküm Taban Puanları için tıklayınız.

yorumlar
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

yorum-yaz
BİR YORUM YAZIN

Soru: 4 + 3 kaçtır?


Allah övmüş de yaratmış Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Allah ne verdiyse Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Allah manda şifalığı versin Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Allah için Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Allah derim Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Allah bir dediğinden başka sözüne inanılmaz Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Allah bana, ben de sana Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Alkol duvarını aşmak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Alkış tutmak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Alkış tufanı kopmak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Alkış toplamak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Alkış kopmak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Alkış almak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ali’nin külahını Veli’ye, Veli’nin külahını Ali’ye giydirmek Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Alışverişi kesmek Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ford, Audi, BMW, Chevrolet, Citroen, Dacia, DS Automobiles, Fiat, Honda, Hyundai, Iveco, Jeep, KIA, Land Rover, Mazda, Mercedes, MINI, Nissan, Opel, Peugeot, Renault, Seat, Skoda, Ssangyong, Toyota, Volkswagen, Volvo,Sıfır Araba,Araba,jaguar araba,oyunlar,jaguar,Eğitim,egitim,çınar kozmetik,gratis,farmasi kozmetik,üniversite,vakıf üniversitesi, özel üniversite, hukuk, tıp, sağlık bölümleri,pilotaj, özel sağlık sigortaları, forex, amerika dil eğitimi,Tıp Fakültesi Ücretli, hukuk ücretli,