Çukurova Üniversitesi Hakkında Bilgi

Karatay

Çukurova Üniversitesi hakkında, üniversite hakkında bilgi, üniversite bölümleri, üniversite fakülteleri, burs imkanları, iletişim bilgileri, üniversite kampüsü, gibi içerikleri burada bulabilirsiniz. Özetle Çukurova Üniversitesi hakkında merak ettiğiniz her şeye ulaşmış olabileceksiniz. Şimdi Çukurova Üniversitesini tanıtalım ve tanıyalım;

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ

Çukurova Üniversitesi Hakkında

Üniversite Türü :Devlet

İL : Adana

Kuruluş Yılı :1973

Rektör: Prof. Dr. Mustafa Kibar

Çukurova Üniversitesi, 1969 yılında Ankara Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulan “Adana Ziraat Fakültesi ” ile 1972 yılında Atatürk Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulan “Çukurova Tıp Fakültesi”nin yeni bir üniversitenin çatısı altında bir araya getirilmesiyle 1973 yılında kurulmuştur. Daha sonra kurulan Temel Bilimler, İdari Bilimler ve Mühendislik Fakülteleri ile bu sayı beşe yükselmiştir. 1982 yılında ise, Temel Bilimler, Fen-Edebiyat Fakültesi’ne; İdari Bilimler, Adana İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’nin Ekonomi ve İşletme Fakülte’leriyle birleşerek İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ne; Mühendislik Fakültesi ise yine Adana İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’nin Mühendislik Fakültesi ile birleşerek Mühendislik – Mimarlık Fakültesi’ne dönüşmüştür. Adana, İçel ve Hatay’daki Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Yabancı Diller Yüksekokullarının tümü Üniversite çatısı altında toplanarak, Eğitim Fakültesini oluşturmuştur.

1992 yılına gelindiğinde, 6 fakülte, 11 yüksekokul, 3 enstitü, 1 devlet konservatuvarı, 22 araştırma ve uygulama merkezinden oluşan Çukurova Üniversitesi; 3 yeni üniversitenin nüvesinin oluşturulmasına katkıda bulunmuştur. Modern bina, laboratuvar ve eğitim araçlarıyla 2 yüksekokul Mersin Üniversitesi’ne, 3 yüksekokul Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’ne devredilmiştir. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’ne ise Kahramanmaraş’taki Araştırma ve Uygulama Merkezi, yeni Üniversitenin Rektörlük binası ve iki fakülte binası olarak devredilmiştir.

Su Ürünleri, İlahiyat, Diş Hekimliği ve Güzel Sanatlar Fakültelerinin kurulmasıyla fakülte sayısı 10’a yükselmiş, Adana Sağlık Meslek Yüksekokulu ve Kozan Meslek Yüksekokulları açılmıştır. 1994 yılı içerisinde, Karataş Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, 1995 yılı içerisinde de Karaisalı Meslek Yüksekokulu kurulmuştur. Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü Çukurova Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’na, Adana Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu da 1996 yılında Adana Sağlık Yüksekokulu’na dönüştürülmüştür. Lisansüstü eğitim öğretim yaptıran 3 Enstitü, Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı ve 1997 yılnda kurulan Kadirli Meslek Yüksekokulu ile birlikte akademik kurum sayısı böylece 23’e ulaşmıştır. 2007 yılına gelindiğinde 1 fakülte ve 2 meslek yüksekokulu Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’ne devredilmiştir. 2009 yılında bölgedeki enerji merkezleri göz önünde bulundurularak Ceyhan Mühendislik Fakültesi, 2009 yılında Yabancı Diller Yüksekokulu, 2012 yılında ise Eczacılık, Kozan İşletme ve Ceyhan Veteriner Fakülteleri kurulmuştur.

Fakülteler
∼Ceyhan Mühendislik Fakültesi
∼Ceyhan Veteriner Fakültesi
∼Diş Hekimliği Fakültesi
∼Eczacılık Fakültesi
∼Eğitim Fakültesi
∼Fen-Edebiyat Fakültesi
∼İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
∼İlahiyat Fakültesi
∼Güzel Sanatlar Fakültesi
∼Mühendislik-Mimarlık Fakültesi
∼Sağlık Bilimleri Fakültesi
∼Ziraat Fakültesi

Yüksekokullar
∼Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu
∼Karataş Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu
∼Sivil Havacılık Yüksekokulu
∼Yabancı Diller Yüksekokulu

Meslek Yüksekokulları
∼Adana Meslek Yüksekokulu
∼Ceyhan Meslek Yüksekokulu
∼Karaisalı Meslek Yüksekokulu
∼Kozan Meslek Yüksekokulu
∼Pozantı Meslek Yüksekokulu
∼Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu
∼Yumurtalık Meslek Yüksekokulu
∼Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu
∼Tufanbeyli Meslek Yüksekokulu
∼Feke Meslek Yüksekokulu
∼İmamoğlu Meslek Yüksekokulu
∼Aladağ Meslek Yüksekokulu

Enstitüler
∼Fen Bilimleri Enstitüsü
∼Sosyal Bilimler Enstitüsü
∼Sağlık Bilimleri Enstitüsü

Çukurova Üniversitesi 4 Yıllık Bölümleri ve Fakülteleri

Çukurova Üniversitesi bölümlerine aşağıdaki linki tıklayarak ulaşabilirsiniz

4 Yıllık Bölümleri ve Fakülteleri için tıklayınız

Çukurova Üniversitesi 2 Yıllık Bölümleri ve Meslek Yüksekokulları

Çukurova Üniversitesi 2 yıllık önlisans bölümlerine aşağıdaki linki tıklayarak ulaşabilirsiniz

2 Yıllık Önlisans Bölümleri ve Fakülteleri için tıklayınız

Çukurova Üniversitesi Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları

Çukurova Üniversitesi 4 Yıllık Bölümleri  ile 2 Yıllık Bölümlerin taban puan ve başarı sıralamalarına aşağıdaki linki tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Çukurova Üniversitesi Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları için tıklayınız

Çukurova Üniversitesi Burs İmkanları

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, başvuru koşullarına uyan öğrencilere burs, öğrenim ve katkı kredisi vermektedir. Müracaatlar www. kyk.gov.tr internet adresinden yapılmaktadır. Ayrıca, öğrencilerimiz birçok kamu ve özel sektör kuruluşları, dernek, vakıf ve şirketler tarafından burs veya kredi imkanlarındanda yararlanmaktadır.

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ YEMEK BURSU
Yemek bursu için başvuru koşulları koşulları uygun olan öğrenciler Fakülte ve Yüksek Okul’ların öğrenci işlerinden temin ettikleri başvuru formu ve istenilen belgeler ile birlikte Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na başvuru yapabilmektedir.

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ’NDE KISMİ ZAMANLI ÇALIŞMA
Üniversitemiz öğrencileri, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na müracaat ederek, ders dışı zamanlarında ilgi ve yeteneklerine göre, üniversitemizin çeşitli birimlerinde ücretli olarak çalışabilmektedir.

Çukurova Üniversitesi Yurt İmkanları

Üniversitemiz öğrencileri Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Adana İl Müdürlüğü’ne ait yurtlarda kalabilmektedir. Balcalı Kampüsü içerisinde yer alan Fevzi Çakmak Yurdu 6 bloktan oluşmaktadır. Ayrıca, şehir merkezinde kız öğrenciler için Hacı Sabancı, erkek öğrenciler için ise Sümer Yurdu hizmet vermektedir. Kız öğrenciler için Hacı Sabancı, erkek öğrenciler için ise Sümer Yurdu hizmet vermektedir. Kız öğrenci yurtlarının kapasitesitoplam 3535, erkek öğrenci yurtlarının kapasitesi ise 1278’dir. Ceyhan’da ise ikisi kız birisi erkek öğrenciler için üç bloktan oluşan Ceyhan Yurdu, 171 kız, 330 erkek öğrenci barındırma kapasitesine sahiptir.

Çukurova Üniversitesi Kampüste Yaşam

–>Sinema Salonu
–>Isıtmalı Olimpik Yüzme Havuzu
–>2 adet Futbol Sahası
–>10 adet Basketbol Sahası
–>7 adet Voleybol Sahası
–>Kum Saha
–>Atletizm Parkuru
–>6 adet Tenis Kortu
–>Kondisyon Salonu
–>Güreş Antreman Salonu
–>Jimnastik Salonu
–>Masa Tenisi Salonu
–>2 adet Halı Futbol Sahası
–>2 adet Spor Salonu
–>Tırmanma Duvarı
–>Kano ve Kürek Evi

Çukurova Üniversitesi Konumu

Çukurova Üniversitesi Adresi;  Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü 01330, Sarıçam / Adana, TÜRKİYE

∼Merkeze 12 km (Araçla yaklaşık 22 dk)
∼Adana Havaalanına: 7  km (Araçla 13 dk)
∼Adana Otogarına yaklaşık 19 km (Araçla 27 dk)

 Çukurova Üniversitesi İletişim

İletişim Bilgileri
Telefon: +90 322 338 60 84
Fax:+90 322 338 69 45
Web: https://www.cu.edu.tr/
E-posta:bilgi@cu.edu.tr
Adres:Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü 01330, Sarıçam / Adana, TÜRKİYE

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

BİR YORUM YAZIN

Soru: 40 + 6 kaçtır?


Basari Sıralamaları