Bilgisayar Operatörlüğü Bölümü Nedir? Ne İş Yapar?

Karatay

Bilgisayar Operatörlüğü bölümü hangi üniversitelerde var, Bilgisayar Operatörlüğü bölümü iş olanakları,Bilgisayar Operatörlüğü bölümü taban puanları,Bilgisayar Operatörlüğü bölümü olan üniversiteler,Bilgisayar Operatörlüğü bölümü atamaları,Bilgisayar Operatörlüğü bölümü dersleri,Bilgisayar Operatörlüğü bölümü taban puanları,Bilgisayar Operatörlüğü bölümü kaç yıllık,Bilgisayar Operatörlüğü maaşları

Bilgisayar Operatörlüğü Bölümü Nedir?

Bilgisayar operatörlüğü, günümüzde yalnız Anadolu Üniversitesi, Dumlupınar Üniversitesi, Girne Amerikan Üniversitesinde okutulmakta olan bir ön lisans programıdır. İlgili alan mezunları yatay geçiş ile bölüme yerleşebileceği gibi, normal lise mezunları TYT puan türü ile de tercih yapıp bölümü okuma olanağına sahiptir.

Bilgisayar Operatörlüğü Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?

Bilgisayar Operatörlüğü bölümü eğitim süresi 2 yıldır.

Bilgisayar Operatörlüğü Bölümü Dersleri Nelerdir?

Kelime İşlemciler, Araştırma Teknikleri ve Seminer, Temel Bilgi Teknolojisi, İşletim Sistemleri, Bilgisayar Destekli Sunum, Bilgisayar Operatörlüğü Meslek Dili I, İngilizce I, Bilgisayar Operatörlüğü Yazılı ve Sözlü Anlatım I, Türk Dili I, Algoritma ve Programlamaya Giriş, Genel ve Teknik İletişim, Dizgi, Bilgisayar Operatörlüğü Meslek Dili II, İngilizce II (ENG), Örgütsel İletişim, Bilgisayar Operatörlüğü Yazılı ve Sözlü Anlatım II, Türk Dili II, Veri Yapıları ve Programlama I, Bilgisayar Ağ Sistemleri, Bilgisayar Operatörlüğü Meslek Dili III, Grafik ve Animasyon, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I, Bilgisayar Operatörlüğü Yazılı ve Sözlü Anlatım III, Veri Yapıları ve Programlama II, İşlem Tabloları, Bilgisayar Donanımı, İnternet Ortamında Yazarlık Dilleri Uygulaması, Bilgisayar Operatörlüğü Meslek Dili IV, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II, Bilgisayar Operatörlüğü Yazılı ve Sözlü Anlatım IV

Bilgisayar Operatörlüğü Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

Bilgisayar operatörlerinin görevleri şunlardır:

– Çalıştığı firmanın işleri ve işleyişi ile ilgili her türlü bilgiyi bilgisayar ortamına kaydeder ve bunları güvenli olarak muhafaza eder.
– Yaptığı kayıtların doğru ve güvenilir şekilde yapıldığından emin olmak için gerekli kontrolleri yapar.
– Bilgiyi düzenli olarak kaydeder ve kendisinden herhangi bir bilgi istendiğinde o bilgiyi nerede bulacağını bilir.
– Bilginin kaybolması olasılığını dikkate alarak onları yedekler ve güvenli şekilde muhafaza eder.

Bilgisayar Operatörlüğü Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

Bilgisayar Operatörlüğü mezunlarının hem devlet kurumlarında hem de özel sektörde çalışma alanları geniştir. Özellikle devlette, neredeyse her kurumda görev almak mümkündür. Her KPSS atamasında VHKİ memurları alınmaktadır. Diğer adı Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni olan bu kadrolara Bilgisayar Operatörleri de alınmaktadır. Bölümün başlıca çalışma alanları şunlardır:

-MEB’e bağlı okullar ve Milli Eğitim Müdürlükleri
-Hastaneler
-Üniversiteler
-Sosyal Güvenlik Kurumları
-Kamu Hastaneleri
-Üniversite Hastaneleri vs.

Bilgisayar Operatörlüğü Bölümü İçin Kaç Net Yapmak Gerekiyor?

Bu bölüm için kaç net gerektiğini öğrenmek için tıklayınız.

Bilgisayar Operatörlüğü Bölümü Hangi Üniversitelerde Var?

Bu bölümün hangi Üniversitelerde olduğunu öğrenmek için tıklayınız.

Bilgisayar Operatörlüğü Bölümü Taban Puanları Nelerdir?

Bilgisayar Operatörlüğü Taban Puanları için tıklayınız.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

BİR YORUM YAZIN

Soru: 13 + 4 kaçtır?


Basari Sıralamaları