Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümü Nedir? Ne İş Yapar?

Fen Bilgisi Öğretmenliği bölümü hangi üniversitelerde var, Fen Bilgisi Öğretmenliği bölümü iş olanakları,Fen Bilgisi Öğretmenliği bölümü taban puanları,Fen Bilgisi Öğretmenliği bölümü olan üniversiteler,Fen Bilgisi Öğretmenliği bölümü atamaları,Fen Bilgisi Öğretmenliği bölümü dersleri,Fen Bilgisi Öğretmenliği bölümü taban puanları,Fen Bilgisi Öğretmenliği bölümü kaç yıllık,Fen Bilgisi Öğretmenliği maaşları

Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümü Nedir?

Eğitim Fakültelerinde ortaöğretim birinci kademesinin(ortaokul) öğretmen ihtiyacını karşılamak üzere, eğitim, öğretim ve araştırma yapar. Öğretmen, fen bilimlerinde gerekli alt bilgi birikimini vermek üzere öğrencileri yetiştirir. Bulunduğu okulun genel amaçlarına göre hazırlanmış müfredat programı çevresinde konularını planlar, derslerini işler, gerekli deney ve uygulamaları yapar. Öğretmen olmak isteyen bir kimseden sözel ifade gücüne sahip, insanlara bir şeyler öğretmekten hoşlanan sabırlı bir kişi olması beklenir. Fen bilgisi öğretmenliği programının amacı, ilköğretimin ikinci basamağında bulunan öğrencilere fizik, kimya, biyoloji bilimleri ile ilgili temel tutumları kazandıracak öğretmenleri yetiştirmektir.

Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?

Fen Bilgisi Öğretmenliği bölümü eğitim süresi 4 yıldır.

Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümü Dersleri Nelerdir?

Eğitim süresi 4 yıldır. Eğitim süresince Temel Fizik, Temel Kimya, Genel Matematik, Mekanik, Genel Biyoloji, Genel Ekoloji, Eğitim Sosyolojisi, Genetik, Çevre Biyolojisi, Öğretmenlik Uygulaması, Rehberlik vb. dersler alırlar. Öğrenciler eğitimleri sırasında okullarda uygulama yapmaktadırlar.

Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

Felsefe Grubu Öğretmenliği bölümü mezunu olup Felsefe Grubu Öğretmenliği unvanını almış kişiler meslek hayatları içerisinde ana görevleri çalıştıkları eğitim kurumlarında öğrencilere felsefe dersini en iyi ve doğru şekilde öğretebilmektir.

Fen Bilgisi Öğretmenliği Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

Fen bilgisi öğretmeni, sınıfta ve laboratuvarda görev yapar, görevini genellikle ayakta yürütür. Çalışma ortamı biraz tozlu ve gürültülüdür.

Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümü DGS İle Geçiş Var Mı?

Fen Bilgisi Öğretmenliği bölümüne DGS ile geçiş vardır.

Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümü İçin Kaç Net Yapmak Gerekiyor?

Bu bölüm için kaç net gerektiğini öğrenmek için tıklayınız.

Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümü Hangi Üniversitelerde Var?

Bu bölümün hangi Üniversitelerde olduğunu öğrenmek için tıklayınız.

Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümü Taban Puanları Nelerdir?

Fen Bilgisi Öğretmenliği Taban Puanları için tıklayınız.

yorumlar
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

yorum-yaz
BİR YORUM YAZIN

Soru: 30 + 4 kaçtır?