Kur’an-ı Kerim’de Gençler Konu Anlatımı

Merhaba arkadaşlar size bu yazımızda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Konuları hakkında bilgi vereceğiz. Yazımızı okuyarak  bilgi sahibi olabilirsiniz. Kur’an-ı Kerim’de Gençler Nedir? sorusunun cevabı aşağıda sizleri bekliyor…

Kur’an-ı Kerim’de Gençler

Kimdir genç?

Çocukluk çağının sona ermesiyle başlayan gençlik dönemi, yetişkin bir birey olmakla sona erer. Genç, kimliğini aramaya koyulur bu çalkantılı yolculukta. Bedensel ve ruhsal bir olgunlaşma ve kendini bulma dönemidir gençlik.

Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’de, kendilerinden övgüyle bahsedilen gençlerin örnek yaşamları ve üstün ahlaklarından bahsedilmektedir. Bir tevhid eri olan Hz. İbrahim’in (a.s.) putperestlikle mücadele azminden, bir iffet abidesi olan Hz. Yusuf ’un (a.s.) onurlu tavrından, Hz. Musa (a.s.) ile Hz. Şuayb’ın (a.s.) kızları arasında geçen hayâ sembolü diyaloglarından, Allah’a (c.c.) adanmış bir hayatla örnek olan Hz. Meryem’in üstünlüğünden, imanlarını hiçbir şeye değişmeyen yedi güzel adamın (Ashab-ı Kehf) etkileyici hikâyesinden övgüyle bahsedilmiştir. Bu gençlerle ilgili ayetlere örnekler verdik.

10. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Konuları için Tıklayınız

10. Sınıfta Yer Alan Diğer Ders ve Konuları için Tıklayınız

yorumlar
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

yorum-yaz
BİR YORUM YAZIN

Soru: 53 + 4 kaçtır?