6. Sınıf Türkçe Üç Boyutlu Yazıcılarla Çizimler Gerçeğe Dönüşüyor Metni Türkçe Cevapları Sayfa 194-195

Sizler için hazırladığımız 6. Sınıf Türkçe Üç Boyutlu Yazıcılarla Çizimler Gerçeğe Dönüşüyor Metni Sayfa 194-195 yazımız aşağıdadır. Siz değerli velilerimiz ve öğrencilerimiz aşağıdan cevaplara ulaşabilirsiniz. Diğer sayfa cevapları için  aşağıda bulunan kırmızı butona tıklayarak ulaşabilirsiniz. Başarısıralamaları ailesi olarak öğrencilerimize başarılar dileriz.

6. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 194-195 Ders Kitabı Cevapları

6. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 194 Ders Kitabı Cevapları

1. ETKİNLİK

Metinde geçen bazı sözcükler bulmacada soldan sağa, yukarıdan aşağıya ve çapraz olarak verilmiştir. Sözcükleri örnekteki gibi bularak anlamlarını sözlükten araştırınız.

model, yazılım, seramik, eriyik, sanal, prototip, lazer, yazıcı, program, somut

2. ETKİNLİK

Aşağıdaki soruları metinden hareketle yanıtlayınız.

1. Üç boyutlu yazıcılar ne işe yarar?

Cevap:
Üç boyutlu yazıcılar bilgisayarda çizilen şeyleri üç boyutlu gerçek nesnelere dönüştürmeye yarar.

2. Üç boyutlu yazıcı ile klasik yazıcı arasındaki farklar nelerdir?

Cevap:
Üç boyutlu yazıcı ile klasik yazıcı arasındaki farklar klasik yazıcılar bilgisayardaki yazıları ve görselleri kâğıda aktarmayı sağlar. Üç boyutlu yazıcılar ise bilgisayarda çizilen şeyleri üç boyutlu gerçek nesnelere dönüştürmeye yarar.

3. Üç boyutlu yazıcıda ürünleri tasarlamak için hangi yardımcı araçlar kullanılır?

Cevap:
Üç boyutlu yazıcıda ürünleri tasarlamak bilgisayar programları, lazer, internet gibi yardımcı araçlar kullanılır.

4. Üç boyutlu yazıcılar hangi alanlarda kullanılmaktadır?

Cevap:
Üç boyutlu yazıcılar Mimari, sağlık, uzay teknolojileri, otomotiv, sanat gibi akla gelebilecek her alanda kullanılabilir.

5. Siz de üç boyutlu yazıcılar ile üretilebilecek ürünlere örnekler veriniz.

Cevap:
Üç boyutlu yazıcılar ile üretilebilecek ürünler: Oyuncak, diş protezi, cep telefonu kılıfı, kask…

3. ETKİNLİK

Arkadaşlarınıza sormak üzere metinle ilgili üç soru hazırlayarak boş bırakılan yere yazınız.

Cevap:
Üç boyutlu yazıcı kim tarafından nerede üretilmiştir?
Kaç çeşit üç boyutlu yazıcı vardır?
Üç boyutlu yazıcıların en önemli özelliği nedir?

6. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 195 Ders Kitabı Cevapları

4. ETKİNLİK

a) “NASA” hakkında edindiğiniz bilgileri arkadaşlarınızla paylaşınız.

Cevap:
NASA; insanlı ve insansız uzay uçuş programları ve bilimsel araştırmalar üzerinde baskın olarak faaliyet göstermektedir. İnsanlı uçuş programları kapsamında gerçekleştirilen projeler aşağıda listelenmiştir.

– X-15 Roket Uçak, 1959-1968
– Mercury, 1959-1963
– Gemini, 1961-1966
– Apollo, 1961-1972
– Skylab, 1965-1979
– Uzay Mekiği, 1972-2011
– Uluslararası Uzay İstasyonu, 1993-Günümüz
– Ticari Tedarik Servisi, 2006-Günümüz
– Ticari Mürettebat Programı, 2010-Günümüz
– Alçak Dünya Yörüngesi Ötesi Programı, 2010-Günümüz

NASA’nın insanlı uçuş programları arasında en ses getireni Apollo programıdır. Bu proje sayesinde Neil Armstrong ve Buzz Aldrin, aya ilk kez basan insanlar olma unvanını kazanmıştır. NASA tarafından geliştirilen insansız uçuş programları ise listelenemeyecek kadar fazladır. Bu kapsamda NASA, uzaya 1000’den fazla iletişim aracı göndermiştir. İnsansız projeler bünyesinde bilimsel ve iletişim amaçlı Amerikan uyduları yörüngeye oturtulmaktadır.

NASA bünyesinde insanlı ve insansız uçuş programları dışında bazı bilimsel araştırmalara da yer verilmektedir. Bu araştırmalar ağırlıklı olarak; uzayda tıp, ozon tabakasının incelenmesi ve yer bilimleri hakkında yapılmaktadır.

​​​​​​​NASA’nın güncel planları ise; yenilikçi uzay teknolojileri üretmek, güneş sisteminde insan varlığını artırmak, havacılık teknolojisini geliştirmek, NASA’yı öğrenciler ile paylaşmak, dünya ve evren hakkında bilinenleri artırmaktır. NASA, son olarak kendisine Ulusal Keşif Ofisi’nin bağışladığı iki teleskopu kabul etmiştir.

b) Aşağıdaki metni okuyunuz. Metinden hareketle soruları yanıtlayınız.

3D YAZICI ÇILGINLIĞINA NASA DA KAPILDI!

NASA, uzay teknolojisinde ve uzay yolculuklarında kullanmak üzere 3D yazıcılarla ilgili araştırmaları destekleyen önemli kuruluşlardan. ABD’de bir firma uzun süreli uzay seyahatleri için 3D yazıcıyla yiyecek üreten sistem projesiyle, “Gelişmiş Yiyecek Teknolojisi Programı” kapsamında NASA’dan karşılıksız destek almayı başardı. (…)

NASA’nın uzayın derinliklerine düzenlediği uzun yolculuklar, yaşam destek sistemlerinin geliştirilmesini zorunlu kılıyor. İşte bu nedenle NASA’nın “Gelişmiş Yiyecek Teknolojisi Programı” var. Program, uzay ekibini minimum zamanda güvenlik, ulaşılabilirlik, çeşitlilik ve besin istikrarı özellikleri taşıyan kumanyayla buluşturacak yöntemler geliştirmeyi hedefliyor. Çünkü mevcut yiyecek sistemi, hedeflenen besin özellikleriyle örtüşmüyor. Raf ömrü beş yılı geçmeyen yiyeceklerle Mars’a ya da başka uzak gezegenlere ulaşmak mümkün değil. Soğutma ve dondurmayı sağlamak uzay aracında önemli miktarda enerji kaynağı bulunmasını gerektirdiği için, eldeki NASA kumanyaları içlerindeki mikro besinler parçalanarak ayrı ayrı paketlenmiş, raf ömrü sınırlı yiyecekler. Üstelik daha astronotlar yerden havalanmadan seçilmiş oluyorlar. Yani ekip elemanlarının yiyeceklerini bireysel zevklerine göre seçme ya da gerçek yemekler hazırlama şansı yok. (…)

NASA, 3D yazıcıdan yiyecek basma projesinin altı aylık I. Aşama kısmına 125.000
dolar bağışlayarak, bu teknolojinin ekibin harcadığı zamanı ve atıkları azaltıp azaltmadığını, besin istikrarı sağlama kapasitesini ve raf ömrü uzun malzemelerden çeşitli yiyecekler üretilip üretilemeyeceğini sınamış olacak. (…)

Emine Sonnur ÖZCAN
(Kısaltılmıştır.)

1. NASA, 3D yazıcıları ile ilgili araştırmaları hangi amaçla destekliyor?

Cevap:
NASA, 3D yazıcıları ile ilgili araştırmaları uzay teknolojisinde ve uzay yolculuklarında kullanmak için destekliyor.

2. NASA’nın “Gelişmiş Yiyecek Teknolojisi Programı” neyi hedefliyor?

Cevap: NASA’nın “Gelişmiş Yiyecek Teknolojisi Programı” uzay ekibini minimum zamanda güvenlik, ulaşılabilirlik, çeşitlilik ve besin istikrarı özellikleri taşıyan kumanyayla buluşturacak yöntemler geliştirmeyi hedefliyor.

3. Siz uzay araştırmalarına 3D yazıcılarını kullanarak hangi alanda katkıda bulunmak isterdiniz?

Cevap:
Astronotların günlük ihtiyaçlarını karşılayacak materyaller üretmek isterdim.

4. “Üç Boyutlu Yazıcılarla Çizimler Gerçeğe Dönüşüyor” adlı metin ile yukarıdaki metni konu açısından karşılaştırınız.

Cevap:
Üç Boyutlu Yazıcılarla Çizimler Gerçeğe Dönüşüyor” adlı metinde konu üç boyutlu yazıcıların işlevleri ve kullanım alanlarıdır. Yukarıdaki metnin konusu ise Üç boyutlu yazıcıların uzay çalışmalarında kullanımıdır.

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları

6. Sınıf Türkçe Üç Boyutlu Yazıcılarla Çizimler Gerçeğe Dönüşüyor Metni Sayfa 194-195 Meb Yayınları

yorum-yaz
BİR YORUM YAZIN

Soru: 10 + 6 kaçtır?


Basari Sıralamaları