Matematik Soru Bankası

6. Sınıf Türkçe Sefiller Metni Cevapları Sayfa 118-119


Sizler için hazırladığımız 6. Sınıf Türkçe Cevapları Sefiller Metni Sayfa 118-119 yazımız aşağıdadır. Siz değerli velilerimiz ve öğrencilerimiz aşağıdan cevaplara ulaşabilirsiniz. Diğer sayfa cevapları için  aşağıda bulunan kırmızı butona tıklayarak ulaşabilirsiniz. Başarısıralamaları ailesi olarak öğrencilerimize başarılar dileriz.

6. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 118-119 Ders Kitabı Cevapları

6. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 118 Ders Kitabı Cevapları

1. ETKİNLİK

Metinde geçen anlamını bilmediğiniz kelimeleri aşağıya yazınız. Kelimelerin anlamlarını tahmin ediniz ve sözlük anlamlarını bularak kontrol ediniz.

Cevap:
pasaport: Yabancı ülkelere gidecek olanlara yetkili kuruluşça verilen, yabancı ülke yetkililerinin kimlik incelemesinde geçerli olan belge
unvan: Bir kimsenin memuriyetindeki rütbesini, makamını veya mevkisini gösteren ad, san
iflas etmek: bir kimse veya kuruluş için mahkeme kararıyla anaparasını yitirdiği açıklanmak, batmak
kriko: Ağır bir yükün kaldırılmasını veya alt tarafında yapılacak bir çalışmada otomobil vb. taşıtların yerden yükseltilmesini sağlayan alet, kaldırıcı
nalbant: Hayvanların ayağına nal çakan kimse

2. ETKİNLİK

Aşağıdaki soruları metinden hareketle yanıtlayınız.

1. Foşlövan’ın Madlen Baba’yı sevmeme sebebi nedir?

Cevap:
Foşlövan, Madlen Baba’nın şehre gelmesiyle işlerinin bozulduğunu düşündüğü için Madlen Baba’yı sevmemektedir.

2. Kent halkı Madlen Baba’ya nasıl davranmaktadır?

Cevap:
Kent halkı Madlen Baba’ya saygı duymakta ve hürmet etmektedirler.

3. Madlen Baba Javer’in sözlerinden neden ürperir?

Cevap:
Madlen Baba Javer’in, Madlen Baba’nın kimliğini ortaya çıkaracağını düşündüğü için ürperir.

4. Niçin Madlen Baba önce başkalarının Foşlövan’ı kurtarmasını bekler?

Cevap:
Eğer kendisi kurtarmaya çalışırsa gücü nedeniyle eskiden kürek mahkumu olduğu ortaya çıkacağını düşünmektedir. Bu nedenle önce başkalarının Foşlövan’ı kurtarmasını bekler.

5. Madlen Baba’nın yerinde olsaydınız aynı fedakârlığı yapar mıydınız? Neden?

Cevap:
Madlen Baba’nın yerinde olsaydım yapardım. Eğer elimden geliyorsa muhtaç insanlara yardım etmek benim insanlık görevimdir.

6. Bu kaza olayından sonra Foşlövan’ın ve Javer’in Madlen Baba’ya karşı duyguları ne yönde değişebilir? Değerlendiriniz.

Cevap:
Bu kaza olayından sonra Foşlövan’ın ve Javer’in Madlen Baba’ya karşı duyguları olumlu yönde değişebilir. Foşlövan ve Javer farklı nedenlerle Madlen Baba’yı sevmemektedir. Fakat Madlen Baba’nın canı pahasına yaptığı bu iyilik, onun kötü biri olmadığını anlamalarını sağlayabilir.

3. ETKİNLİK

Madlen Baba ve Foşlövan’ın karakter özelliklerini karşılaştırınız.

Cevap:

Madlen Baba’nın Karakter Özellikleri:
Yardımsever
Merhametli
Fedakar bir kişi

Foşlövan’ın Karakter Özellikleri:
Başına gelen olumsuzlarını başkasında arayan kişi

4. ETKİNLİK

Sefiller romanı ile Kâmil hikâyesinin anlatıcılarını karşılaştırınız.

Sefiller: 3.kişi

Kamil: 1. Kişi

6. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 119 Ders Kitabı Cevapları

5. ETKİNLİK

Aşağıdaki görseli yorumlayarak görüşlerinizi bildiriniz.

Cevap:
Aşağıdaki görselde, birlik olunarak sorunların üstesinden gelinebileceği anlatılmaktadır.

6. ETKİNLİK

a) Aşağıdaki cümlelerde altı çizili kelime gruplarını inceleyiniz. Soruları yanıtlayınız.

Foşlövan’ın işleri bozulmaya başlamıştı.

• İhtiyar adam tekerleklerin arasına sıkışmıştı.

Madlen’in yüzünde mutlu bir anlam belirmişti.

• Daha sonra gözlerini Madlen’in gözlerine dikerek, kelimelerin üzerine basa basa devam etti .

1. Altı çizili kelime gruplarından ikinci kelimeye hangi soruları sorarak birinci kelimeyi bulabiliriz?

Cevap:
Altı çizili kelime gruplarından ikinci kelimeye “kimin, neyin” soruları sorularak bulabiliriz.

2. Altı çizili kelime gruplarından ikinci kelimeleri cümleden çıkardığımızda cümlede nasıl bir değişiklik olur?

Cevap:
Altı çizili kelime gruplarından ikinci kelimeleri cümleden çıkardığımızda cümlenin anlamı bozulur.

3. Kelime gruplarını birbirine bağlayan çekim ekini belirtiniz.

Cevap:
Kelime gruplarını birbirine bağlayan çekim eki: “-ın, -in”

4. Siz de içinde belirtili isim tamlaması geçen iki cümle yazınız.

Cevap:
Sen gönlümün sultanısın.
Parmaklarıyla tencerenin dibini iyice sıyırdı.

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları

6. Sınıf Türkçe Cevapları Sefiller Metni Sayfa 118-119 Meb Yayınları

yorumlar
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

yorum-yaz
BİR YORUM YAZIN

YKS Sınava girerken yanında bulundurulması yasak olan araç, gereç ve eşyalar nelerdir? - YKS Adaylar sınava girerken neleri yanında bulundurmak zorundadır? - 2023 ALES Adayın yanında bulundurması yasak olan araç ve gereçler - 2022 ÖSYM’ye Dilekçe Nasıl Gönderilir? - 2023 LGS soruları ve cevapları yayınlandı - 2023 LGS merkezi sınavı sona erdi - Lise Taban Puanları ve Yüzdelik Dilimleri 2023 LGS-MEB - 2023 ALES Adayın sınavda yanında bulundurması gerekenler nelerdir? - 2023 ALES İnternetten bireysel başvuru nasıl yapılır? - 2023 ALES Aday başvuru formu nasıl doldurulur? - 2023 ALES Sınav ücretinin yatırılması nasıl olur? - 2023 ALES Başvuru işlemleri nasıl olur? - 2023 KPSS Sınavın geçerli sayılması nelere bağlıdır? - 2023 KPSS Cevap kağıdı nasıl doldurulacaktır? - 2023 KPSS Sınavda Uyulması Gereken Kurallar - Ford, Audi, BMW, Chevrolet, Citroen, Dacia, DS Automobiles, Fiat, Honda, Hyundai, Iveco, Jeep, KIA, Land Rover, Mazda, Mercedes, MINI, Nissan, Opel, Peugeot, Renault, Seat, Skoda, Ssangyong, Toyota, Volkswagen, Volvo,Sıfır Araba,Araba,jaguar araba,oyunlar,jaguar,Eğitim,egitim,çınar kozmetik,gratis,farmasi kozmetik
reklam