6. Sınıf Türkçe Oya Metni Cevapları Sayfa 236-237

Sizler için hazırladığımız 6. Sınıf Türkçe Oya Metni Sayfa 236-237 yazımız aşağıdadır. Siz değerli velilerimiz ve öğrencilerimiz aşağıdan cevaplara ulaşabilirsiniz. Diğer sayfa cevapları için  aşağıda bulunan kırmızı butona tıklayarak ulaşabilirsiniz. Başarısıralamaları ailesi olarak öğrencilerimize başarılar dileriz.

6. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 236-237 Ders Kitabı Cevapları

6. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 236 Ders Kitabı Cevapları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. El sanatlarının iletişimdeki rolünü araştırınız.

Cevap:
El sanatların kişilerin geleneksel olarak halk arasında yapılarak günümüze kadar gelmiş sanat dallarına ait ürünleri bugün yapmaya devam etmesi olarak adlandırılabilir. Sanat insanın iç dünyasındaki hassasiyetlerinin dışa yansıması olarak görülebilir. Sanatla uğraşan kişiler kendilerini ifade imkanı buldukları için kişilik olarak çok daha rahat ve kendine güvenen insanlar olarak karşımıza çıkmaktadır. El sanatlarıyla uğraşan kişiler iletişimde daha iyidirler ve dışa dönüktürler.

2. Evinizdeki el dokuması kilim, yazma ya da dantellerin üzerindeki şekilleri inceleyerek, bu şekillerin anlamlarını araştırınız.

Cevap:
1. Muska Motifi
Muska ve nazarlık: Nazarlık; kem bakışların etkisini azaltır. Muska ise; sahibini kötü olaylardan korur.

2. Kartal motifi
Kartal: Güç ve kudreti temsil eder.

3. Küpe motifi
Küpe: Evlenmek isteyen genç kız ailesine isteğini dolaylı olarak belli eder.

4. Göz motifi
Göz: Kem gözlere, zarara karşı koruyucu olduğuna inanılır.

5. Bereket motifi
Bereket: Birlikte kullanılan eli belinde ve koç boynuzu kadın ve erkeği temsil eder. Ortadaki gözde aileyi kötülüklerden korur.

6. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 237 Ders Kitabı Cevapları

Bu sayfada soru bulunmamaktadır.

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları

6. Sınıf Türkçe Oya Metni Sayfa 236-237 Meb Yayınları

yorumlar
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

yorum-yaz
BİR YORUM YAZIN

Soru: 13 + 4 kaçtır?


Alev almak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Alet olmak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Aldırış etmemek Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Aldığı abdest ürküttüğü kurbağaya değmemek Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Aldı sazı eline Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Aldı Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Alçaktan uçmak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Alçacık dağları ben yarattım demek Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Albeni vermek Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Alaya vurmak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Alaya bozmak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Alaya almak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Alay geçmek Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Alaşağı etmek Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Alarma geçmek Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ford, Audi, BMW, Chevrolet, Citroen, Dacia, DS Automobiles, Fiat, Honda, Hyundai, Iveco, Jeep, KIA, Land Rover, Mazda, Mercedes, MINI, Nissan, Opel, Peugeot, Renault, Seat, Skoda, Ssangyong, Toyota, Volkswagen, Volvo,Sıfır Araba,Araba,jaguar araba,oyunlar,jaguar,Eğitim,egitim,çınar kozmetik,gratis,farmasi kozmetik,üniversite,vakıf üniversitesi, özel üniversite, hukuk, tıp, sağlık bölümleri,pilotaj, özel sağlık sigortaları, forex, amerika dil eğitimi,Tıp Fakültesi Ücretli, hukuk ücretli,