6. Sınıf Türkçe Oğuz Kitaplarla Tanışıyor Dinleme İzleme Metni Cevapları Sayfa 184-185
Sizler için hazırladığımız 6. Sınıf Türkçe Oğuz Kitaplarla Tanışıyor Dinleme İzleme Metni Sayfa 184-185 yazımız aşağıdadır. Siz değerli velilerimiz ve öğrencilerimiz aşağıdan cevaplara ulaşabilirsiniz. Diğer sayfa cevapları için aşağıda bulunan kırmızı butona tıklayarak ulaşabilirsiniz. Başarısıralamaları ailesi olarak öğrencilerimize başarılar dileriz.
6. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 184-185 Ders Kitabı Cevapları
6. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 184 Ders Kitabı Cevapları
4. ETKİNLİK
Dinlediğiniz metinde Oğuz’un kitap okumakta zorlanması ile ilgili ne düşünüyorsunuz? Kendi hayatınızdan ve çevrenizdeki örneklerden yola çıkarak metinle ilgili görüşlerinizi aşağıdaki boşluğa yazınız.
5. ETKİNLİK
a) Aşağıda verilen kelime ve kavram havuzundaki kelimelerden en az üç tanesini kullanarak kitap okumak üzerine bir konuşma yapınız. Kelimeleri anlamlarına uygun olarak kullanmaya dikkat ediniz.
heyecan bilgi alışkanlık hayal arkadaş merak keyif
Cevap:
(örnek)
Sevgili Arkadaşlar,
Kitaplar, klasik tabirle insanların en yakın arkadaşlarıdır. Pek çok insan bu cümleyi düşünmeden kursa da; aslında gerçekten öyledir. Hangi arkadaş 7 gün 24 saat yanımızda olabilir ki? Ama kitaplar olur. Hangi arkadaş her canımız sıkıldığında yanı başımızda hazır durumdadır? Kitaplar haricinde… Kitapların dünyasında yaşamak, insanın hiçbir zaman yalnız kalmamasını ve her daim yeni dostlar edinmesini sağlar.
Her yeni kitap, yeni bir arkadaştır. Farklı her bir kitaptan alınacak dersler, öğrenilecek şeyler vardır. Kitaplar, insanlar için iyi birer arkadaş olmalarının yanında; bilgi deposudur ve insanların hayal gücünü geliştirir. Kitaplardan elde edilebilecek bilgileri başka hiçbir yerde bulmak mümkün değildir. Ayrıca her birisi yeni bir dünyaya açılan kapı konumunda olan kitaplar sayesinde insanın hayal dünyası ve düşünce ufku genişler. Zihni gelişir, hayata farklı pencerelerden de bakabilmeyi öğrenir.
b) Konuşmanızı aşağıdaki forma göre değerlendiriniz.
Cevap:
İşitilebilir bir ses tonuyla konuştum. (Evet)
Kelimeleri doğru telaffuz ettim. (Evet)
Vurgu ve tonlamalara dikkat ettim. (Evet)
Konuşmamı jest ve mimiklerle destekledim. (Evet)
Düşüncelerimi açık ve anlaşılır bir şekilde ilettim. (Evet)
6. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 185 Ders Kitabı Cevapları
6. ETKİNLİK
Aşağıda bir bölümü verilen metni tamamlayınız. Metninize uygun bir başlık belirleyiniz.
Evde, dersler dışındaki bütün zamanı kitap okuyarak geçiriyorum diye annemle babam benden şikâyet ediyorlar. Onlarla pek zaman geçiremiyorum diye söyleniyorlar bana bazen. Daha doğrusu, takılıyorlar bana. Çok kitap okuyorum diye ciddi ciddi kızacak hâlleri yok ya!
Aslında, bazı günler biraz fazla kaçırdığımı ben de fark ediyorum. Tatil günleri daha çok oluyor bu. Beni odamdan yemeğe bile zorla çıkarıyorlar. Bir yere gitsek de yine aynı şey. Uçakta, arabada, trende her yerde okurum ben.
GELECEK DERSE HAZIRLIK
1. Üç boyutlu yazıcı nedir? Ne işe yarar? Bilgi edininiz.
Cevap:
Üç boyutlu yazdırma, dijital ortamda hazırlanan üç boyutlu dosyadan (CAD çizimleri) üç boyutlu katı nesneler üretme sürecidir. Bu işlemleri gerçekleştiren makineler üç boyutlu yazıcı olarak adlandırılır.
Üç boyutlu yazıcı bilgisayar verisini el ile tutulabilir gerçek nesnelere dönüştüren bir makinedir. Bu makineler geleneksel imalat yöntemleri kullanılarak üretilme imkanı olmayan karmaşık geometriye sahip parçaları üretebilmektedir.
Üç boyutlu yazdırma işlemini gerçekleştirmek için ilk olarak imal edilecek parça ya da parçaların üç boyutlu tasarım programlarında veya üç boyutlu tarama sistemleri yardımıyla bilgisayar verisi oluşturulur. Modeli oluşturulan parça genellikle STL uzantılı dosya olarak kaydedilir ve üç boyutlu yazıcı kontrol programına aktarılır. Model üç boyutlu yazıcı kontrol programında dilimlenerek katmanlara ayrılır ve “G kodu” dosyası oluşturulur. Daha sonra “G kodu” dosyası üç boyutlu yazıcıya hafıza kartı yardımıyla veya doğrudan bilgisayar bağlantısıyla aktarılarak baskı işlemi gerçekleştirilir. Üç boyutlu yazdırma işleminde nesne katmalar halinde üst üste serilerek meydana getirilir. Bu katmanları oluşturmak için farklı yöntemler kullanılabilir. Bunlar plastik ergitme, lazer sinterleme, sterolitografi gibi yöntemlerdir.
2. “NASA (Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi)” ile ilgili kütüphaneden, “gov” veya “edu“ uzantılı sitelerden
bilgi toplayınız.
Cevap:
NASA, ABD’ye bağlı olarak çalışan ve uzay programı çalışmalarından sorumlu bir kurumdur. Başta askeri amaçlarla kurulmuş olsa da Ekim 1958 tarihinden bu yana sivil alanda çalışmaya başlamıştır.
6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları
6. Sınıf Türkçe Oğuz Kitaplarla Tanışıyor Dinleme İzleme Metni Sayfa 184-185 Meb Yayınları
baya yardımcı oldu gelecek derse hazırlıkta eksi almaktan kurtuldum