6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 228-229 Cevapları

Sizler için hazırladığımız 6. Sınıf Türkçe Cevapları 7. Ünite Sayfa 228-229 yazımız aşağıdadır. Siz değerli velilerimiz ve öğrencilerimiz aşağıdan cevaplara ulaşabilirsiniz. Diğer sayfa cevapları için  aşağıda bulunan kırmızı butona tıklayarak ulaşabilirsiniz. Başarısıralamaları ailesi olarak öğrencilerimize başarılar dileriz.

6. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 228-229 Ders Kitabı Cevapları

6. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 228 Ders Kitabı Cevapları

8. Etkinlik

A) Aşağıdaki broşürde yer alan bilgileri dikkatlice okuyunuz.

6. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 229 Ders Kitabı Cevapları

B) İncelediğiniz broşürden hareketle aşağıdaki etkinlikleri yapınız

1. Piramidin alttan ikinci basamağında yer alan besinlerin önerilen günlük tüketim miktarlarını yazınız.

Cevap:
Sebze grubu günde 2 kez 1/2-4 porsiyon, meyve grubu günde 2 kez 1/2-3 porsiyon tüketilmelidir.

2. Piramidin en üst basamağında yer alan besinlerin tüketimiyle ilgili neler önerilmektedir? Bu besinlerle ilgili yapılan öneriyle ilgili düşüncelerinizi yazınız.

Cevap:
Seyrek ve az miktarda tüketilmesi gerektiği yazmaktadır. Bu besinler hem fazla kalorili hem de zararlı olduğu için az tüketilmesini mantıklı buluyorum.

3. Kas ve kemik güçlendiren aktiviteler arasında…..ip atlama……………ve ….mekik.…….. sayılabilir.
4. Hareketsiz yaşam süren bireyler için bu broşürde şunlar önerilmektedir: Bilgisayar, oyun konsolları, televizyon vb. başında 2 saatten fazla zaman geçirmeyiniz.
5. Bisiklete binmek, paten kaymak ve yürüyerek okula gitmek gibi aktiviteler………...günlük/orta şiddette……………aktiviteler olarak adlandırılmaktadır.
6. Kendinizi bu piramidin hangi basamağına yerleştirebilirsiniz? Nedenleriyle yazınız.

Cevap:
Kendimi bu piramidin en alt basamağına yerleştirebilirim. Çünkü günlük aktiviteleri yaparım ve tahıl, makarna gibi gıdaları tüketmeyi severim.

9. Etkinlik

Aşağıdaki fıkrayı okuyunuz. Fıkrada verilmek istenen ana düşünceyi bulunuz.

EVİNİZİ DE HATIRLAYIN

Nasrettin Hoca günün birinde hastalanır. Yatak yorgan derken Hoca’ya geçmiş olsun ziyaretleri başlar. Bir gün böyle, iki gün böyle… Bu arada Hoca da yatağın içerisinde ağrıların etkisiyle kıvranmaktadır. Geçmiş olsuna gelen komşular ilk geldiklerinde,

— Hocam, geçmiş olsun, ne oldu, nasılsın, dedikten sonra hastayı bırakıp kendi aralarında sohbeti koyulaştırmaktadırlar.

Hoca’nın hanımı da gelenlere şerbet ikram etmekte bu arada vakit de ilerlemektedir. Her gelen oturmakta bir türlü kalkmayı hatırlayamamaktadır. Hocanın ağrısı çoktur ama misafirlerine de “Kalkın gidin.” diyemez. Ne kadar inlese de sızlansa da oflasa da hepsi boşuna… Bütün bu oflamaların sonunda hiç kimse yerinden kıpırdamaz. Vakit epey ilerleyince misafirlerden biri:

— Hocam, kusura bakma, geç oldu, biz gidelim, daha sonra yine geliriz.

Bir emrin olursa haberimiz olsun, deyince Hoca taşı gediğine koyuverir:

— Vallahi komşular bu öğüdümü iyi öğrenin. Bundan sonra hasta ziyaretine gittiğinizde evinizi de hatırlayın, başka da bir diyeceğim yok, haydin güle güle, der.

Cevap:
Hasta ziyaretinin kısa olanı makbuldür.

GELECEK DERSE HAZIRLIK

İlgi duyduğunuz spor dalı ile ilgili bir haber metni araştırınız.

Cevap:
MERSİN Valiliği himayesinde, Büyükşehir Belediyesi’nin katkıları ile düzenlenen 2’nci Geleneksel Okçuluk Festivali sona erdi. Okçuluğu tanıtmak ve yaşatmak amacı ile Mersinli Ahmet Stadyumu’nda orgenize edilen festivale; Türkiye’nin farklı illerinden 14 takım ve 150 sporcu katıldı. 7-11 yaş, 12-17 yaş, büyük kadınlar, büyük erkekler ve takımlar kategorilerinde mücadele eden sporcular, hedefi 12’den vurmak için çaba sarfetti. (Kaynak: Hürriyet)

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları

6. Sınıf Türkçe Cevapları 7. Ünite Sayfa 228-229 Meb Yayınları

yorumlar
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

yorum-yaz
BİR YORUM YAZIN

Soru: 4 + 4 kaçtır?