5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 38-39 Cevapları

Karatay

Sizler için hazırladığımız 5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları 2. Ünite Sayfa 38-39 yazımız aşağıdadır. Siz değerli velilerimiz ve öğrencilerimiz aşağıdan cevaplara ulaşabilirsiniz. Diğer sayfa cevapları için  aşağıda bulunan kırmızı butona tıklayarak ulaşabilirsiniz. Başarısıralamaları ailesi olarak öğrencilerimize başarılar dileriz.

5. Sınıf Sosyal Bilgiler MEB Yayınları Sayfa 38-39  Ders Kitabı Cevapları

5. Sınıf Sosyal Bilgiler MEB Yayınları Sayfa 38 Ders Kitabı Cevapları

ÜLKEM, KÜLTÜRÜM VE TARİHİM

Sümerler ziggurat denilen büyük tapınaklar
inşa etmişlerdi (Görsel 2.7). Bu yapılar piramide benziyordu. Asansörün icadına daha
binlerce yıl olduğu için Sümerler yapının üst
katlarına merdivenle çıkıyorlardı. Zigguratlar
hem okul hem gözlemevi hem de tarım ürünlerinin saklandığı depolardı. Sümerli öğrenciler sizin gibi hafif defterlere sahip değildi.
Sabah hazırladıkları o ağır kil tabletleri ziggurata götürmek durumundaydılar. Sümerler bu
yüksek yapıda Ay’ı, gezegenleri ve yıldızları
gözlemliyorlardı. Bu gözlemleri sonucu ay yılı
esasına dayalı takvimi buldular.

Mezopotamya’da okula tablet evi deniyordu. Dersler güneşin doğuşundan batışına kadar sürerdi. Öğretmenler öğrencilerin kopya edecekleri tabletleri yazar, alıştırmaları kontrol ederdi. Aynı zamanda öğrencilerin ezberledikleri dersleri tekrarlamalarını dinlerdi.

Sümerler döneminde mi günümüzde mi yaşamak istersiniz? Neden?

Cevap:
Elbette günümüzde yaşamak isterdim. Çünkü günümüzde yaşamak daha konforlu ve daha ileri bir medeniyet seviyesine gelmiş bulunmaktayız.

5.Sınıf Sosyal Bilgiler MEB Yayınları Sayfa 39 Ders Kitabı Cevapları

Sümerler Mezopotamya’da kurulan devletleri etkiledi. Bu devletlerden biri de Babillerdi. Babiller, başkentleri olan ve üstte kapılarından birini gördüğünüz Babil şehrini dünyanın en muhteşem şehirlerinden biri hâline getirdiler. Teraslarından suların aktığı asma bahçeler yaptılar.

Babil kralının eşi çocukluğunda yaşadığı yeşil tepeleri çok özlüyordu. Ancak Babil şehrinde yeşil yok denecek kadar azdı. Eşinin üzüldüğünü gören Babil kralı asma bahçeler yaptırdı. Bu yapı daha sonra dünyanın yedi harikasından biri olarak ünlendi.

Babil krallarından Hammurabi kendi adını taşıyan kanunları ile ünlüdür. Bu kanunlar oldukça ayrıntılıdır. İşte size kanun maddelerinden biri: “Bir kimse mısırlarını sulamak için kanal açarsa, ancak dikkatsizliği nedeniyle sular komşusunun tarlasını bozarsa o zaman komşusunun mısır kaybını öder.”

Yukarıdaki kanun maddesi bize Babillerin hangi özellikleri ile ilgili bilgi vermektedir? Söyleyiniz.

Cevap:
Babillilerin tarımla uğraştıklarını, tarımın onların hayatında önemli bir yeri olduğunu gösterir. Ayrıca Babilliler için kanunların önemi ve kanunların hayatı nasıl düzenlediğini göstermektedir.

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları 2. Ünite Sayfa 38-39 Meb Yayınları

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

BİR YORUM YAZIN

Soru: 80 + 2 kaçtır?


Basari Sıralamaları