2023 DGS Adayların sınav merkezi tercihi nasıl olmalıdır?

2023 DGS Başvuru Formu nasıl doldurulmalıdır?, DGS, DGS hakkında herşey, DGS ile ilgili merak edilenler, DGS SSS, DGS sıkça sorulan sorular, dgs, dgs başvuru formu, dgs sınav merkezi tercihi

DGS Adayların sınav merkezi tercihi nasıl olmalıdır?

Sınav merkezleri ve kodları aşağıda verilmiştir. Adaylar, Sınav Merkezi Tercihi alanlarına istedikleri sınav merkezinin adını ve kodunu yazabileceklerdir.

Başvuru yaptıktan sonra sınav merkezi tercihlerini değiştirmek isteyen adaylar bu değişikliği başvuru süresi içinde (geç başvuru günü dâhil) ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden yapabileceklerdir. Başvuru süresi bittikten sonra sınav merkezleri tercihlerinde değişiklik yapılamaz.

ÖSYM gerektiğinde, sınava başvuran aday sayısına bağlı olarak listede yazılı merkezlerine ek sınav merkezleri açabilir veya listede yazılı sınav merkezlerinden bazılarını iptal edebilir. Kapasitesi dolmuş veya iptal edilmiş sınav merkezlerini isteyen adaylar, kapasitesi dolmamış diğer sınav merkezlerine atanır. Böyle durumlarda adayın sınava gireceği sınav merkezini saptama yetkisi Merkezimize aittir.

ÖSYM gerekli olduğu hâllerde adayı tercih ettiği sınav merkezlerinden farklı bir sınav merkezine atayabilir. Sınava girmek istediği merkezi yazmayan adaylar, ÖSYM tarafından herhangi bir sınav merkezine atanırlar. Adayların atandıkları sınav merkezleri değiştirilemez.

Lefkoşa sınav merkezini sadece, en az bir uyruğu KKTC olanlar veya ortaöğretimi veya ön lisans öğrenimi KKTC olanlar veya KKTC’de görevli T.C. kamu personeli (eş ve çocukları dâhil) tercih edebileceklerdir. KKTC’de görevli T.C. kamu personeli (eş ve çocukları dâhil) resmi görevli olduğunu gösterir belgeleriyle, ortaöğretimi KKTC olanlar ise ortaöğretiminin KKTC olduğunu gösterir belgeleriyle Lefkoşa ÖSYM Sınav Koordinatörlüğünde yapacakları başvuruda Lefkoşa sınav merkezini tercih edebileceklerdir.

DGS Konuları ve Soru Dağılımı Yeni Müfredat (ÖSYM)

DGS Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları  ÖSYM

DGS Puan Hesaplama

DGS Sınav Soruları

yorumlar
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

yorum-yaz
BİR YORUM YAZIN

Soru: 4 + 3 kaçtır?


Basari Sıralamaları