2020 LGS TERCİH KILAVUZU YAYIMLANDI

LGS sonuçlarının açıklanmasının ardından sınavdan aldığı puanı öğrenen binlerce aday 2020 LGS tercih kılavuzu yayımlandı mı sorusuna yanıt aramaya başladı. Milli Eğitim Bakanlığı LGS tercih kılavuzunu yayımladı. Peki tercihler ne zaman yapılacak?

MEB, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da LGS sınav sonuçları ile aynı anda “Merkezi Sınav Değerlendirme Raporu”nu yayımladı.

Milli Eğitim Bakanlığının Eğitim Analiz ve Değerlendirme Raporları Serisi’nin 13. olan ve yürütücülüğünü Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer’in yaptığı raporda, öğrencilerin merkezi sınavdaki sonuçları detaylı olarak incelendi, sınavdaki alt testlerde elde edilen dağılımlar yorumlandı, testin teknik özellikleri hakkında ayrıntılı sonuçlara yer verildi.

– Geçen seneye göre sınava katılım arttı

2020 LGS: TERCİHLER NE ZAMAN BAŞLAYACAK?
LGS tercihleri ne zaman başlayacak? 2020 LGS: Tercihler ne zaman başlıyor? LGS tercihleri 20 Temmuz’da başlıyor. 29 Temmuz’da son buluyor Sonuçlar 10 Ağustos’ta. Tercih sayısı da 5’ten 10’a çıktı.

Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu 2020 indirmek için tıklayınız 

2020 Merkezi Yerleştirme ve Yerel Yerleştirme Tercih Rehberi için tıklayınız 

ÖZEL KAYITLARI İLE DEVLET TERCİHLERİ ÇAKIŞTI
Devlet okulları tercihleri ile özel okulların kayıt takvimi çakışacak. Özel okullar da bugünden itibaren puanlarını açıklayacak ve ilk kayıt dönemi 20 Temmuz’da yapılacak ve 29 Temmuz’da son bulacak.

2020 LGS Puan Hesaplamak İçin Tıklayınız

2020 Lise Taban Puanları ve Yüzdelik Dilimleri LGS-MEB İçin Tıklayınız

 

yorumlar
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

yorum-yaz
BİR YORUM YAZIN

Soru: 4 + 3 kaçtır?