2019 TYT Coğrafya Konuları ve Soru Dağılımı(ÖSYM-YÖK-MEB)

2019 Yılında ÖSYM tarafından yapılacak olan TYT  Coğrafya Konuları belli oldu! Sizlere bu yazımızda TYT  Coğrafya konuları hakkında bilgi vereceğiz. Yeni bir sınav dönemine girmiş bulunmaktayız. Konu ve soru dağılımları MEB‘in hazırlamış olduğu konu dağılımları ve yayın evleri ile irtibata geçilerek hazırlanmıştır.

İlk defa 2018 Sınavında uygulanan TYT Coğrafya konuları ve soru dağılımına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

2019 YKS-TYT Konuları ve Soru Dağılımı İçin Tıklayınız

2019 YKS-TYT Puan Hesaplama İçin Tıklayınız

TYT’de ortak müfredata dayalı Türkçe Testi, Sosyal Bilimler Testi, Temel Matematik Testi ve Fen Bilimleri Testi yer alacaktır. Adaylar, Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) öğretim programlarından (müfredat) sorumludur.

Birinci Oturumda yapılacak Temel Yeterlilik Testi (TYT)’nde; 40 Türkçe,Sosyal Bilimler; Tarih(5 soru),Coğrafya(5 soru),Felsefe(5 soru),Din Kültürü (5 soru) toplam 20 soru ve 40 Temel Matematik20 Fen Bilimleri; Fizik(7 soru),Kimya(7 soru),Biyoloji(6 soru) olmak üzere toplam 120 soru sorulacaktır. Temel Yeterlilik Testi (TYT)’nin süresi 135 dakikadır.

Sosyal Bilimleri Testi Kapsamı ;Sosyal Bilimler Testi Tarih, Coğrafya, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Felsefe alanlarındaki temel kavram ve ilkeleri kullanma becerilerini ölçmeye yönelik sorular sorulacaktır.

2018 TYT COĞRAFYA SORULARIN DEĞERLENDİRMESİ:

UĞUR OKULLARI

Coğrafya:  Coğrafya sorularının ortak müfredatı kapsadığı görülmektedir. Sorular 9 ve 10. sınıf konularını kapsayacak şekilde dağıtılmıştır. Coğrafyanın çözüm ortalaması oldukça yüksek olacaktır ve ayrıca tartışmalı herhangi bir soru da bulunmamaktadır.

DOĞA OKULLARI

Coğrafya:  TYT’de yer alan coğrafya soruları, 9 ve 10. sınıf lise müfredatından gelmiştir. ÖSYM tarafında daha önce yayınlanan TYT formatını kapsayacak şekilde hazırlanmış olup müfredat dışı soru bulunmamaktadır. Genel itibari ile verilen temel bilgilerin kullanılarak, yorum kabiliyeti ile birlikte yapılabilecek rahat bir test olduğu bilgisi alınmıştır. Mevcut sorular arasında Dünya haritası üzerinde sorulan ‘bölge kavramı’ ve ‘iklim grafiği’ sorularının belirleyici olacağı düşünülmektedir.

FEN BİLİMLERİ EĞİTİM KURUMLARI:

Coğrafya: Bir mekan olarak dünyayı tanıma soruları sorulmuş. Müfredata uygun ve yapılabilir nitelikte sorular. Daha önceki sınavlara benzer. Çalışan öğrencilerin kolaylıkla yapabileceği sorular.

2019 TYT COĞRAFYA KONULARI;

Harita Bilgisi
Dünyanın Şekli ve Hareketleri
İklim Bilgisi
Türkiye’nin İklimi ve Yer Şekilleri
Yer’in Şekillenmesi
İç ve Dış Kuvvetler
Toprak Tipleri
Nüfus
Ortak Payda: Bölge
Ulaşım Yolları
Çevre ve İnsan
Doğal Afetler

2019 TYT COĞRAFYA KONULARA GÖRE SORU DAĞILIMI:

Dikkat: Yeni güncellenen sisteme göre düzenlenmiş olup, YKS sınav sistemine uygun konular yayınlanmıştır.

yorumlar
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

yorum-yaz
BİR YORUM YAZIN

Soru: 20 + 2 kaçtır?


Allah övmüş de yaratmış Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Allah ne verdiyse Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Allah manda şifalığı versin Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Allah için Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Allah derim Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Allah bir dediğinden başka sözüne inanılmaz Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Allah bana, ben de sana Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Alkol duvarını aşmak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Alkış tutmak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Alkış tufanı kopmak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Alkış toplamak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Alkış kopmak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Alkış almak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ali’nin külahını Veli’ye, Veli’nin külahını Ali’ye giydirmek Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Alışverişi kesmek Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ford, Audi, BMW, Chevrolet, Citroen, Dacia, DS Automobiles, Fiat, Honda, Hyundai, Iveco, Jeep, KIA, Land Rover, Mazda, Mercedes, MINI, Nissan, Opel, Peugeot, Renault, Seat, Skoda, Ssangyong, Toyota, Volkswagen, Volvo,Sıfır Araba,Araba,jaguar araba,oyunlar,jaguar,Eğitim,egitim,çınar kozmetik,gratis,farmasi kozmetik,üniversite,vakıf üniversitesi, özel üniversite, hukuk, tıp, sağlık bölümleri,pilotaj, özel sağlık sigortaları, forex, amerika dil eğitimi,Tıp Fakültesi Ücretli, hukuk ücretli,
Basari Sıralamaları