2019 LGS sonuçları açıklandı

2019 LGS sonuçları 24 Haziran Pazartesi günü saat 16.00 itibariyle Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet sitesi üzerinden erişime açıldı. LGS sonuçları aracılığıyla birçok öğrenci, puanlarına göre tercih işlemlerini gerçekleştirecek.

Milli Eğitim Bakanlığınca ( MEB) uygulanan Liselere Giriş Sınavı (LGS) sonuçları açıklandı. Yaklaşık bir milyon öğrencinin ter döktüğü, 1 Haziran’da gerçekleşen LGS’nin sonuçlarının bugün MEB tarafından açıklandı.

Sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumları merkezi sınav sonuçları açıklandı.

Öğrenciler, sonuç sayfasından merkezi sınav puanlarını ve Türkiye/İl geneli yüzdelik dilimlerini öğrenebileceklerdir.

Sınava başvuran 1 milyon 74 bin 13 öğrenciden 971 bin 657’si sınava girmiştir. Bu kapsamda 5 bin 424 öğrencimiz tek kişilik salonda ve 154 öğrencimiz de hastanede sınava girmişlerdir.

2019 LGS Puan Hesaplamak İçin Tıklayınız

2019 Lise Taban Puanları ve Yüzdelik Dilimleri LGS-MEB İçin Tıklayınız

Sınava giren öğrencilerin yerleştirme işlemleri için merkezi sınav puanı hesaplanmış ve yayımlanmıştır. Öğrencilerin tercih ve yerleştirme işlemleri ile ilgili bilgilendirmeler tercih ve yerleştirme kılavuzunda yayımlanacaktır. Tercihlerin alınmasında hem bu sınav sonuçlarına göre öğrenci alan sınavlı okul tercihleri hem de yerel yerleştirme tercihleri birlikte alınacaktır. Öğrencilerimizin sınavla öğrenci alacak okullar için tercihlerini yüzdelik dilimlerini dikkate alarak yapması önerilmektedir.

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 1 Haziran’da yapılan merkezi sınavın sonuçları açıklandı.

Adaylar, sınav sonuçlarını “meb.gov.tr” adresinden öğrenebilecek.

Milli Eğitim Bakanlığınca, ortaöğretime geçiş tercih ve yerleştirme kılavuzu ve tercihlere esas kontenjan tabloları da yarın açıklanacak.

Sınav sonuçlarına göre yerleştirme yapılacak okulların tablolarında, 2018’de o okullara yerleştirmede oluşan en düşük ve en yüksek yüzdelik dilimler de öğrencilerin tercihlerine rehberlik etmek amacıyla verilecek.

MEB, 1 Haziran 2019’da yapılan LGS sınav sonuçları ile ilk kez “Merkezi Sınav Değerlendirme Raporu”nu da yayımladı.

Milli Eğitim Bakanlığının Eğitim Analiz ve Değerlendirme Raporları Serisinin yedincisinde “2019 Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav” ele alındı. Bu raporda, 2019 Ortaöğretime Geçiş Sınavı’na giren öğrencilerin sınav performansları incelendi ve detaylı analizler yapıldı.

Soru iptali yok
Buna göre, 2019 Merkezi Sınavı 1 Haziran 2019’da sözel bölümü saat 09.30, sayısal bölümü saat 11.30’da başlayan iki oturum halinde uygulandı.

Sözel bölümde öğrencilere Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve Yabancı Dil alt testlerinde toplam 50 soru soruldu ve 75 dakika cevaplama süresi verildi. Sayısal bölümde yer alan Matematik ve Fen Bilimleri alt testlerinde toplam 40 soru soruldu ve öğrencilere 80 dakika süre verildi.

Merkezi sınava 1 milyon 74 bin 13 öğrenci başvurdu, bu öğrencilerden 1 milyon 29 bin 555’i sınava katıldı. 2018-2019 eğitim öğretim yılında 8. sınıftan mezun olan öğrencilerin yüzde 85,08’i merkezi sınava katıldı.

Sınav sonrasında her iki oturuma ait hiçbir soru iptali olmadı.

SONUÇLARI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

Sorulara, cevap anahtarlarına ve sonuçlara yapılacak itirazlar, soruların, cevap anahtarlarının ve sonuçların www.meb.gov.tr internet adresinde yayımlanmasından itibaren en geç 5 iş günü içinde ÖDSGM resmi internet sayfasında yayımlanan sınav itiraz bölümünden elektronik olarak yapılabilecek.

SONUÇLARI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

yorumlar
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

yorum-yaz
BİR YORUM YAZIN

Soru: 13 + 4 kaçtır?