2017 yılında YGS de Neler Değişti?

Bu yıl YGS de Neler Değişti

Üniversiteye giriş sınavlarının ilki olan YGS, 12 Mart 2017 pazar günü gerçekleştirilecek. Geçen yıl sınava 2 milyon 178 bin 563 aday katıladı. Bu yılda yüksek oranda katılım bekleniyor.Peki bu yıl ÖSYS de neler değişti?

2017-ÖSYS DEĞİŞİKLİKLER

– Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından ön lisans programlarına
sınavsız geçişle yerleştirme işlemi kaldırıldığından mesleki ve teknik
ortaöğretim kurumlarından mezun olanlar, ön lisans programlarına ek
puanları ile yerleştirileceklerdir.

– Adaylar, saat 10.00’da başlayan sınavlarda saat 09.45’ten sonra; saat
14.30’da başlayan sınavlarda saat 14.15’ten sonra sınav binalarına
alınmayacaklardır.

– LYS'lerde kısa cevaplı sorular yer alacaktır.

– LYS-1’de (Matematik Sınavı) Matematik Testi yer alacaktır.

– Açıköğretim önlisans/lisans programlarına da puan türü konulmuş olup puan
türü programın örgün programdaki puan türü ile aynıdır.

– Öğretmenlik programlarında baraj puan 240 bin olarak belirlenmiştir.

– Öğretmenlik programlarının tamamı ve İlahiyat programı LYS ile öğrenci
alacaktır.

 

4 Yıllık Bölümlerin Taban Puanları İçin Tıklayınız

Üniversite Taban Puanları İçin Tıklayınız

2 Yıllık Bölümlerin Taban Puanları İçin Tıklayınız

LYS VE YGS Puanınızı Hesaplamak İçin Tıklayınız

Bölümler Hakkında Geniş Bilgi İçin Tıklayınız

TERCİH ROBOTU İÇİN TIKLAYINIZ

2016- YGS DEĞİŞİKLİKLER

Bu yıl YGS de Neler Değişti? Üniversiteye giriş sınavlarının ilki olan YGS, 13 Mart 2016 pazar günü gerçekleştirilecek. Sınava 2 milyon 178 bin 563 aday katılacak. Sınav, 173 il/ilçe sınav merkezinde, yaklaşık 7 bin 300 binada, 117 bin salonda, 303 bin sınav görevlisi ile gerçekleştirilecek.

Her yıl iki milyona yakın adayın ter döktüğü Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nda (YGS) bu yıl birtakım değişiklikler oldu. Milyonlarca genci heyecanla beklediği YGS sınavı için değişiklikler, başvuru süreciyle birlikte açıklanmıştı. Değişiklikler şu şekilde;

-Baraj puanı 140 puandan 150 puana yükseldi.

-Önceki sistemde 140 puan barajını 16 net ile geçen aday, değişiklikle beraber 150 puan barajını geçmek için 20 net yapmak zorunda.

-Bir başka değişiklik ise 30 Mart 2012 tarihinden sonra kayıt olan meslek liseli adaylar için oldu. Y-YGS/LYS ’de mesleki ek OBP kaldırıldı. Her aday için hesaplanmış olan OBP; 0,12 katsayısı ile çarpılarak sınav puanlarına eklenecek. Adayların yerleştirme puanları buna göre hesaplanacak.

Değişikliklerin yanı sıra 13 Mart tarihinde yapılacak YGS için başvuru sonuçlarına bağlı diğer hazırlık çalışmalarının hemen başlaması zorunlu olduğundan 2016-ÖSYS başvuru süresinin de uzatılmayacağı ÖSYM tarafından açıklandı.

Dileyen adaylar, www.osym.gov.tr sitesinden de ÖSYS'nin hazırlamış olduğu"Aday Bilgilendirme Çalışmaları" başlığından "Yükseköğretime Geçiş Sınavı" ve daha fazlası ile ilgili bilgi alabilirler.

yorumlar
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 7 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

yorum-yaz
BİR YORUM YAZIN

Soru: 40 + 6 kaçtır?


Ağız açtırmamak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ağız kullanmak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ağız etmek Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ağız aramak (yoklamak) Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ağız (ağzını) açmak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ağız ağıza vermek Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ağırlık olmak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ağırlık basmak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ağırlığını ortaya koymak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ağırlığınca altın etmek Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ağırlığı olmak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ağırına gitmek Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ağır yara almak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ağır söylemek Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ağır oturmak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ford, Audi, BMW, Chevrolet, Citroen, Dacia, DS Automobiles, Fiat, Honda, Hyundai, Iveco, Jeep, KIA, Land Rover, Mazda, Mercedes, MINI, Nissan, Opel, Peugeot, Renault, Seat, Skoda, Ssangyong, Toyota, Volkswagen, Volvo,Sıfır Araba,Araba,jaguar araba,oyunlar,jaguar,Eğitim,egitim,çınar kozmetik,gratis,farmasi kozmetik,üniversite,vakıf üniversitesi, özel üniversite, hukuk, tıp, sağlık bölümleri,pilotaj, özel sağlık sigortaları, forex, amerika dil eğitimi,Tıp Fakültesi Ücretli, hukuk ücretli,
Basari Sıralamaları