2017 LYS Açık Uçlu Soru Örnekleri

2017 LYS Açık Uçlu Sorular , lys de açık uçlu sorular nasıl olacak, LYS Açık Uçlu Soru Örnekleri,2017 Üniversite Sınavı Yeni Sistem Soruları,LYS Açık Uçlu Sorular Türkçe, Matematik, Tarih, Felsefe, Fizik, Kimya, Biyoloji Açık Uçlu Sorular,Soru Örnekleri,

Üniversite sınavına girecek olan öğrencilerin en çok merak ettiği konuların başında açık uçlu lys nasıl olacak.Sizlere bu yazımızda bu konuda sizlere ışık tutacak bilgileri paylaşacağız.

ÖSYM Başkanı Ömer Demir, LYS'de bu yıl ilk kez uygulanacak kısa cevaplı sorularla ilgili "Bir kelimelik cevaplar öngörüyoruz. Adaylarımız, doğru cevabı ilgili kutucuğa yazıp kodlayacak." dedi.

ÖSYM Başkanı Ömer Demir, LYS'de bu yıl ilk kez uygulanacak kısa cevaplı sorularla ilgili "Bir kelimelik cevaplar öngörüyoruz. Adaylarımız, doğru cevabı ilgili kutucuğa yazıp kodlayacak. Birçok adayda, ‘el yazımdan dolayı bir kayıp olursa' diye bir kaygı var. Bu kaygıları gidermek için kodlama yapmalarını isteyeceğiz. Zaten tek kelimelik ya da matematikte en fazla 3 basamaklı bir rakamı yazıp kodlamalarını isteyeceğiz. Okuma hataları olmaması için adayın aynı anda yazdığını kodlaması gerekecek." dedi.

Demir, yaptığı açıklamada, ÖSYS kılavuzunun dün yayımlandığını anımsatarak, YGS içeriğinin geçen yıllar ile aynı olduğunu ifade etti. 

Demir, bu şöyle devam etti:

"Bundan sonra tüm ÖSYM sınavlarında sabit saat uygulamasına geçtik. Sabah sınavlarımız 10.00'da başlayacak fakat sınav binalarına girişte son dakika 09.45 olacak. Yani 09.46'da gelen bir adayı binaya almayacağız. Bu çok önemli bir uyarı. Bu uyarıyı giriş belgelerinde, her yerde adaylara duyuracağız çünkü bu kurala uymadığı takdirde aday sınava giremeyecek. Bütün adayların bu kurala dikkat etmesini istiyoruz."

Demir, öğleden sonraki oturumların ise saat 14.30'da başlayacağını, sınav binasına en son alınma saatinin ise 14.15 olacağını söyledi. 

Geometri testi matematik sorularının içinde sorulacak

YGS'deki matematik testinde yer alacak geometri sorularına ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Demir, "geometri dersi lisede okutulduğu ağırlıkta matematik testinin içinde yer alacak. Bu konuyla ilgili YÖK'ün verdiği karar şöyle, soru sayısı aynı olacak, sadece geometrinin de içinde olduğu sorular matematik testi olarak adaylara verilecek. İçerikte bir değişiklik yok. " dedi. 

Bilindiği üzere ÖSYM 2017 Yılında açık uçlu sorulardan oluşan bir deneme sınavı uygulamıştır. Bu sınavın duyuru içeriğini ve sorularını aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

2017 Lisans Yerleştirme Sınavlarında (2017-LYS) kısa cevaplı sorular yer alacaktır. Kısa cevaplı sorular; cevabı bir sözcük, bir sayı veya bir cümle ile adaylar tarafından cevap kâğıdına yazılan ve/veya kodlanan sorulardan oluşacaktır.

Her LYS oturumunda (LYS-1, LYS-2, LYS-3, LYS-4 ve LYS-5) 3 adet kısa cevaplı açık uçlu soru sorulacak olup LYS-1 de 3 adet sayısal açık uçlu soru, (LYS-1’de yalnızca Matematik Testi yer alacaktır; Matematik ve Geometri testleri ayrı değil, tek test olacaktır), diğer oturumlarda ise sözel açık uçlu sorular sorulacaktır.

2017 LYS’lerde sorulacak açık uçlu soruların dağılımı aşağıda sunulmuştur:

LYS-1 (Matematik):  Matematik Testi (3)

LYS-2(Fen Bilimleri): Fizik Testi (1), Kimya Testi (1), Biyoloji Testi (1)

LYS-3 (Edebiyat-Coğrafya): Coğrafya (1), Türk Dili ve Edebiyatı Testi (2)

LYS-4 (Sosyal Bilimler): Tarih Testi (1), Coğrafya Testi (1) ve Felsefe Grubu ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Testi (1)

LYS-5 (Yabancı Dil): Yabancı Dil Testi (3)

2017- Lisans Yerleştirme Sınavlarında (2017-LYS) yer alacak açık uçlu soruların cevapları, adaylar tarafından ilgili kutucuklara Ek’te yer alan örneklerde yer aldığı şekilde yazılıp kodlanacaktır. Cevap kâğıdına kodlama yapmayan adaylar, ilgili soruya cevap vermemiş sayılacaktır. Kısa cevaplı soruların değerlendirilmesinde doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılmayacaktır. 

2017 LYS’lerde sorulacak sözel ve sayısal açık uçlu soru örnekleri aşağıdaki bağlantıda adayların erişimine sunulmuştur.

Açık Uçlu Sorularla Deneme Sınavı Soru/Cevap Kitapçığı İÇİN TIKLAYINIZ

yorumlar
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

yorum-yaz
BİR YORUM YAZIN

Soru: 4 + 3 kaçtır?