2016 Hatalı YGS Soruları Hakkında Açıklama

2016 Hatalı YGS Soruları Hakkında Açıklama

2016 YGS sorularında hatalı olan soruların yer aldığı iddia edilmiÅŸtir.ÖSYM ise bugün resmi Twitter hesabından konuyla ilgili açıklama yaptı.

ÖSYM’nin resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, hatalı olduÄŸu iddia edilen sorularla ilgili adaylara ‘müsterih olun’ çaÄŸrısı yapıldı. Ä°ncelemelerin devam ettiÄŸini belirten yetkililer, inceleme sonuçlarının YGS ile eÅŸ zamanlı açıklanacağını duyurdu.

YükseköÄŸretime GeçiÅŸ Sınavı (YGS) sonrası birçok eÄŸitimci sınavdaki bazı testlerde hatalı ve çeliÅŸkili sorular olduÄŸunu iddia etti. Uzmanlar Türkçe’nin 28’inci, fizik testinin 9’uncu ve 7’nci sorusunun hatalı olduÄŸu gerekçesiyle iptal edilmesi gerektiÄŸini savundu. CoÄŸrafya testindeki 21’inci sorunun çeliÅŸkili olduÄŸu ileri sürüldü. Matematik testinde ise 15 ve 30’uncu sorularda hata olabileceÄŸi söylendi. Ölçme, Seçme veYerleÅŸtirme Merkez (ÖSYM) resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, soru itirazlarının incelendiÄŸini, sonuçların YGS sınav sonuçlarıyla eÅŸ zamanlı olarak internet sayfasından duyuracaklarını belirtti. Yetkililer adayların bu konuda ‘müsterih’ olmasını istedi. ÖSYM’nin Twitter hesabından yapılan açıklamada ÅŸöyle denildi:

“DeÄŸerli adaylar, ÖSYM her sınav sonrasında olduÄŸu gibi yaptığı teknik analizler veya sorulara iliÅŸkin itirazları bağımsız bilim heyetleri/kurulları marifetiyle titizlikle incelemektedir. Sınav sonuçlarının açıklanmasından önce soru itirazı incelemeleri tamamlanacak olup inceleme sonuçları, YGS sınav sonuçlarının açıklanması ile eÅŸ zamanlı olarak internet sayfamızdan adaylara duyurulacaktır. Tüm adaylarımız bu konuda müsterih olsun. 2016 YGS sonuçları 25 Mart 2016 tarihinde açıklanacaktır.” 

yorumlar
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

yorum-yaz
BÄ°R YORUM YAZIN

Soru: 36 + 2 kaçtır?