Deniz ve Liman İşletmeciliği(MYO) Hakkında Bilgi

A+
A-


Bölüm Hakkında Bilgi

Deniz ve Liman İşletmeciliği programının amacı uluslararası ticaretinin en büyük kısmını deniz yolları ile gerçekleştirmekte olan Türkiye'de deniz taşımacılığı ve limancılık alanlarında uzmanlaşmış nitelikli iş gücüne olan ihtiyacı karşılamaktır. Program, öğrencilere temel denizcilik bilgisi ve liman işletmeciliği konusunda hem teorik hem de uygulamalı bir eğitim sağlamaktadır. Ülkemizde uzun yıllardır faaliyette bulunan köklü devlet limanlarının yanısıra yeni atılımlarda bulunan ve büyümekte olan özel limanların ve farklı armatörlerin Türkiye temsilciliğini yürüten gemi acentelerinin ihtiyaç duyduğu denizcilik ve limancılık bilgisi ile donatılmış uzmanlar yetiştirmektedir.

Hangi Dersler Var?

Ders programı çerçevesinde Temel Gemicilik, Deniz Ulaştırma Yönetimi, Gemi Acente Yönetimi, Gemi Filo Yönetimi, Denizde Risk Yönetimi ve Deniz Sigortaları, Denizde Güvenlik, Uluslararası Denizcilik Sözleşmeleri, Liman ve Terminal İşlemleri, Yatçılık ve Marina Yönetimi gibi birçok alan dersini, ilgili alanlar olan Marina ve Yat İşletmeciliği, Lojistik ve Dış Ticaret programlarından sunulan seçmeli derslerle desteklemektedir. Ayrıca öğrencilerimize, İngilizce’nin yanısıra Almanca, İtalyanca, Fransızca, İspanyolca veya Rusça gibi dünya ticareti içinde önemleri gittikçe artan alternatif lisanları da öğrenme olanağı sağlanmaktadır. Yaz döneminde yapılan 30 günlük zorunlu stajın yanında, dönem içinde 8 saat ilgili işyerinde çalışma karşılığı kredilendirilen Mesleki Uygulamalar dersi mevcuttur. Program, kuramsal dersler, sınıf çalışmaları, toplantı ve etkinlik organizasyonları ve teknik geziler içermektedir. Değerlendirmeler uygulamalı çalışmalar ve sınavlarla yapılmaktadır.

Gereken Özellikler

Üniversite sınavlarında YGS'den gerekli puanı almak yeterlidir.

Kazanılacak Ünvan

Ulaştırma Hizmetleri / Deniz ve Liman İşletmeciliği önlisans diploması.

Çalışma Alanları

Bu bölümden mezun olan öğrenciler kamu ve özel sektör limanlarında, gemi acentelerinde, freight forwarderlarda (taşıma işleri komisyoncuları), üçüncü ve/veya dördüncü taraf lojistik hizmet sağlayıcılarında, gemi veya yük brokerlerinde, deniz tedarikçilerinde ve marinalarda görev yapabilirler.

Özel Koşul Var Mı?

Yok

Zorunlu Staj Var Mı?

Var

Erasmus / Farabi / Mevlana

Var

DGS İle Geçiş Var Mı?

Var

Kaç Net Gerekir

Hangi Üniversitelerde Var

Taban Puanları Ve Başarı Sıralamaları


yorumlar
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

yorum-yaz
BİR YORUM YAZIN

Soru: 72 + 1 kaçtır?