Arkeoloji Bölümü Hakkında Bilgi

A+
A-


Bölüm Hakkında Bilgi

Arkeoloji Bölümü (önceki adıyla Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü) lisans ve yüksek lisans seviyelerinde eğitim vermektedir. Program Türkiye'nin antik ve ortaçağ medeniyetleri, Doğu Akdeniz ve Ön Asya alanlarında, geçmiş medeniyetlerden kalma eser ve buluntuların bilgi dağarcığımıza ne gibi katkılar sunabileceğini inceler. Bölüm kapsamlı ve disiplinlerarası bir yaklaşımla eğitim vermekte ve başta sanat ve mimarlık tarihi olmak üzere, kültürel ve fiziksel antropoloji, tarih, jeoloji, kimya ve diğer doğa bilimleri gibi çeşitli disiplinlerden de faydalanmaktadır.

Hangi Dersler Var?

English and Composition,  Araştırma Becerilerine Giriş, İnsan Evrimi ve Dünya Prehistorya, Oryantasyon, Görme Yolları: Sanatı ve Mimari Tarihi Yaklaşımlar, Temel Matematik, Sosyal Bilimler için Bilgisayar ve Programlamaya Giriş, Uygarlık Tarihi, Türkiye Tarihi, Antik Felsefe, Sosyal Psikolojiye Giriş, İktisat İlkeleri, Mezopotamya ve Mısır Arkeolojisine Giriş, Klasik Arkeolojiye Giriş, Bizans ve İslam Sanatı ve Arkeolojisi, Arkeolojik Çizim ve Planlama, Arkeolojik Araştırmalar ve Planlama, Müze Uygulamları ve Kültürel Mirasın Korunması, Şehirler, Anıtlar ve Klasik Anadolu Manzaraları, Arkeolojik Metod ve Teoriler vb.

Gereken Özellikler

İlgi, merak, sabır, analitik yaklaşım, yabancı diller öğrenme ve okuma isteği.

Kazanılacak Ünvan

Arkeoloji lisans diploması ile mezun olunuyor.

Çalışma Alanları

Arkeoloji birçok insan için büyüleyici bir alan olmasına rağmen Türkiye gibi zengin bir mirasa sahip bir ülkede bile bu alanda eğitim almış insan sayısı oldukça azdır. Arkeoloji Bölümü'nün lisans programı gerek arkeolojide gerekse çeşitli diğer alanlarda profesyonel gelişime sağlam bir temel hazırlar. Arkeoloji kariyerine gerek araştırmacı ya da akademisyen olarak, gerekse müzecilik ya da kültürel miras yönetiminde devam etmek isteyenlerin daha ileri seviyede bir eğitime ihtiyaçları olabilir.

Özel Koşul Var Mı?

Yok

Zorunlu Staj Var Mı?

Var

Erasmus / Farabi / Mevlana

Var

DGS İle Geçiş Var Mı?

Yok

Kaç Net Gerekir

Hangi Üniversitelerde Var

Taban Puanları Ve Başarı Sıralamaları


ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

BİR YORUM YAZIN

Soru: 40 + 6 kaçtır?


Basari Sıralamaları