Alternatif Enerji Kaynakları Teorisi Hakkında Bilgi

A+
A-


Bölüm Hakkında Bilgi

Yenilenebilir enerji kaynakları bakımından oldukça zengin olan Türkiye’de mevcut hidrolik enerji potansiyelinin ancak yüzde 40’ı, rüzgar enerjisi potansiyelinin yaklaşık yüzde 3’ü, jeotermal enerji potansiyelinin de yaklaşık yüzde 3’ü kullanılmaktadır. Asıl enerji potansiyeline sahip olduğumuz güneş enerjisinde ise yeni yeni yatırımlar yapılmaya başlanmıştır. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, 2023 yılına kadar elektrik arzındaki alternatif enerji payını yüzde 30’un üzerine çıkarmayı hedeflemektedir. Türkiye’nin yenilenebilir enerji potansiyeli ve mevcut yenilenebilir enerji kurulu gücü değerleri göz önüne alındığında, orta ve uzun vadede enerji yatırımları içerisinde yenilenebilir enerji kaynaklarına ayrılan payın ve yenilenebilir enerji üzerine yapılacak AR-GE çalışmaları için verilecek teşviklerin artırılacağı görülmektedir. Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi programı mezunları sektörde enerji üretimi ve dağıtımı konusunda faaliyet gösteren kuruluşlarda, enerji teknolojisine dayalı malzeme üreten işletmelerde veya tüm bu teknolojiler için bakım ve servis hizmeti üreten işletmelerde çalışabilirler. Ayrıca enerjiye dayalı çevre teknolojisi üreticilerinde veya ilgili alandaki hizmet üreticisi kuruluşlarda da istihdam edilebilirler. Program kapsamında öğrenciler, enerji sektörü temsilcileriyle işbirliği içinde eğitimlerini tamamlayabilecek ve stajlarını yine bu sektörlerde yapabileceklerdir. Program dahilinde yüksek başarıya sahip öğrenciler, 4 yıllık lisans programlarına dikey geçiş yapıp mühendis olarak mezun olabileceklerdir.

Hangi Dersler Var?

Alternatif Enerji Teknolojisine Giriş, Temel Tesisat İşlemleri, Güneş Enerjisi, Temel Elektrik ve Enerji Sistemleri, Boru Kaynakçılığı, Bilgisayar Programlama, Biyo Kütle ve Yakıt Hücreleri, Üretim Sistemleri ve Yönetimi, Mühendislik Mekaniği, Termodinamik, Enerji Sistem Tasarımı, Jeotermal Enerji ve Uygulamaları, Güneş Enerjisi ile Elektrik Üretimi, Rüzgar Enerjisi ile Elektrik Üretimi, Enerji Verimliliği, Soğutma Sistem Tasarımı, Elektrik İletim ve Dağıtım, Endüstriyel Ekoloji, Akışkanlar Mekaniği.

Gereken Özellikler

Altenatif enerji sektörünün hızlı yükselişi dolayısıyla iş bulma imkanın yüksek oluşu.

Kazanılacak Ünvan

Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi Teknikeri.

Çalışma Alanları

Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi programı mezunları sektörde enerji üretimi ve dağıtımı konusunda faaliyet gösteren kuruluşlarda, enerji teknolojisine dayalı malzeme üreten kuruluşlarda veya tüm bu teknolojiler için bakım ve servis hizmeti üreten kuruluşlarda çalışabilirler. Ayrıca enerjiye dayalı çevre teknolojisi üreticilerinde veya ilgili alandaki hizmet üreticisi kuruluşlarda da istihdam edilebilirler.

Özel Koşul Var Mı?

Yok

Zorunlu Staj Var Mı?

Var

Erasmus / Farabi / Mevlana

Var

DGS İle Geçiş Var Mı?

Var

Kaç Net Gerekir

Hangi Üniversitelerde Var

Taban Puanları Ve Başarı Sıralamaları


ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

BİR YORUM YAZIN

Soru: 20 + 2 kaçtır?


Basari Sıralamaları