LGS Puan Hesaplama 2024 (SON 5 YIL) MEB



Ders Adı Soru Sayısı Doğru Sayısı Yanlış Sayısı Net Sayısı
TÜRKÇE 20
MATEMATİK 20
FEN VE TEKNOLOJİ 20
İNKİLAP TARİHİ 10
DİN KÜLTÜRÜ 10
YABANCI DİL 10


2024 LGS Puan Hesaplama MEB – LGS Yüzdelik Dilim (SON 5 YIL),LGS Puan Hesaplama, 2024 LGS Puan Hesaplama Motoru, lgs yüzdelik dilim hesaplama, LGS SON 4 YIL, 2024 Güncel LGS puan Hesaplama nasıl yapılır? LGS puan hesaplama formülü, LGS puan Hesaplama MEB, 8. Sınıf LGS puan hesaplama, 2024 LGS Sınavına göre güncellenmiştir. Liseye Giriş Sınavı, MEB Robotu, LGS Yüzdelik Dilim Hesaplama, lgs sıralama hesaplama ile hesaplamanızı yapabilirsiniz.

LGS Puan Hesaplama Nasıl Yapılır?

Bu yazımızda sizin için “LGS’de puan hesaplama nasıl yapılır?” sorusunu cevaplayacağız.

Farklı deneme sınavlarına girdikten sonra LGS deneme puan hesaplaması yapabilmek için hesaplama motorumuzu kullanabilirsiniz.

Puan hesaplama aracımız, Millî Eğitim Bakanlığının (MEB) kullandığı formüle göre LGS puanlarını hesaplamaktadır.

Bu sayede siz de merkezî sınav puanına en yakın sonucu hazırladığımız LGS puan hesaplama robotumuzdan öğrenebilirsiniz.

LGS Yüzdelik Dilimli Hesaplama Motoru Ne İşe Yarar?

LGS yüzdelik dilimli puan hesaplama formunu kullanarak LGS’deki doğru ve yanlış sayılarınızı ilgili alanlara girebilir, bu sayede LGS net puan hesaplaması yapabilir ve yer alacağınız yüzdelik dilimi öğrenebilirsiniz.

Böylece yüzdelik diliminizi, girmek istediğiniz okulu önceki senelerde kazanan öğrencilerin yüzdelik dilimleri ile kıyaslayabilirsiniz.

LGS puan hesaplama robotunun yüzdelik dilim sonuçları, Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) hesaplamasıyla uyumludur.

LGS Puan Hesaplama Formülü Nedir?

2024 LGS’de puan hesaplama şu şekilde yapılır:

Sınavda yer alan derslere ait doğru ve yanlış cevap sayıları belirlenir. Ardından bu sayılar LGS puan hesaplama formülündeki ilgili alanlara yazılır. Derse ait ham puan sayısı, testin doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının üçte biri çıkarılarak hesaplanır. Her bir dersin ortalaması, ilgili testin ham puanlarının toplamının LGS’ye giren öğrenci sayısına bölümüyle bulunur. Testlere ait standart sapma; ilgili dersin testinin ham puanları, sınava giren öğrenci sayısı ve ortalaması kullanılarak hesaplanır.

LGS puan hesaplama formülü; testin ortalaması ve standart sapmasını kullanarak LGS’ye giren öğrencilerin ham puanlarının ortalamasını 50’ye, standart sapmasını ise 10’a eşitleyen bir dönüştürme işlemi yapar ve testlere yönelik standart puanı hesaplar.

Testler için bulunan standart puanlar, Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından belirlenen katsayılarla çarpılarak derslere ait testlerin ağırlıklı standart puanlarına ulaşılır.

Derslere ait testlerin ağırlıklı standart puanları toplanarak “Toplam Ağırlıklı Standart Puan” yani TASP bulunur. Cevap anahtarında hata bulunduğu durumlarda konunun Merkez Sınav Kurulu kararıyla belirlenmesinin ardından sorunun veya soruların iptali doğru seçenekler dikkate alınarak değerlendirilir. LGS oturumlarından herhangi birine katılmayan veya sınavı iptal edilen öğrenciler için Merkezî Sınav Puanı (MSP) hesaplanmaz.

LGS Nedir?

“LGS nedir, LGS kaçıncı sınıf öğrencileri içindir?” soruları, LGS’ye hazırlanan öğrencilerin ve velilerinin merak ettikleri sorulardan bazılarıdır.

LGS yani Liselere Geçiş Sınavı, ülkemizde 2017 – 2018 eğitim öğretim yılı itibarıyla uygulanmaya başlanan ilköğretimden ortaöğretime geçiş sınavıdır.

LGS, tüm Türkiye’de aynı gün ve saatte yapılır. Liselere Geçiş Sınavı’na (LGS) hazırlanan öğrenciler, sınavda aldıkları puanlara uygun olarak tercih ettikleri liselere yerleşirler ve öğrenim hayatlarına devam ederler. LGS’ye özellikle Fen Lisesi ve Anadolu Lisesine geçiş yapmak isteyen öğrenciler katılırlar.

LGS’ye hazırlanmak için uygun dönem ve zamanlar vardır. Öğrenci, bilgi ve yeteneklerine göre sınavdan bir yıl önce de LGS’ye hazırlanmaya başlayabilir ya da 2. dönemden itibaren çalışmalarını hızlandırabilir.

Liselere Geçiş Sınavı’nın (LGS) Eski İsimleri Nelerdir?

  • 1997-2003 Liselere Geçiş Sınavı (LGS)
  • 2003-2007 Ortaöğretim Kurumları Seçme ve Yerleştirme Sınavı (OKS)
  • 2007-2013 Seviye Belirleme Sınavı (SBS)
  • 2013-2017 Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı (TEOG)
  • 2017-2024 Liselere Geçiş Sınavı (LGS)

Liselere Geçiş Sınavı (LGS), geçmişten günümüze kadar birçok kez isim değişikliği yaşamıştır. Sistem değişikliklerinde sınavın da ismi değiştirilmiştir.

LGS’ye hazırlık aşamasında mutlaka gireceğiniz yılın sınav sisteminde bir değişiklik olup olmadığını öğrenmeli ve buna uygun şekilde sınav hazırlığı yapmalısınız.

LGS Nasıl Bir Sınavdır?

“LGS nasıl bir sınavdır?” hem öğrencilerin hem de velilerin sıkça merak ettiği sorular arasında yer almaktadır. LGS sistemi kapsamında 8. sınıf öğrencileri için sözel ve sayısal olmak üzere iki oturum hâlinde, 6 temel derse (Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, İngilizce, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi) ait beceri temelli sorulardan oluşan bir sınav uygulanır.

LGS’de çıkacak konular hakkında araştırma yaparken öncelikle LGS sınavında kaç soru bulunacağını öğrenmeniz gerekmektedir. LGS’de çıkacak konular belirlenirken 8. sınıf öğretim programı esas alınır.

Sınava hazırlanmaya başlamadan önce öğrencilerin “LGS nasıl sınavdır?” sorusu hakkında detaylı bilgi toplamaları önemlidir. LGS, toplamda 155 dakikadır. Sözel bölüm için ayrılan süre 75 dakika, sayısal bölüm için ayrılan süre 80 dakikadır. Sınavın sözel bölümü sabah oturumunda uygulanır ve 50 sorudan oluşur. Öğlen uygulanan sayısal bölümdeyse 40 soru bulunur.

LGS 2024’ye Nasıl Başvurulur?

LGS’nin yapılacağı tarih Millî Eğitim Bakanlığının (MEB) yayımlamış olduğu sınav takviminde açıklanmıştır. LGS başvurularının açılacağı tarih ise Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yayımlanacak olan kılavuzla duyurulacaktır. Yurt içinde eğitim alan 8. sınıf öğrencilerinin LGS başvurusu için ayrıca bir işlem yapmalarına gerek yoktur.

Merkezî ve Yerel Yerleştirme Nedir?

LGS’ye giren öğrenciler; sınav sonucunda aldıkları puanlarla pansiyonlu okullar, merkezî puanla ve yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar olmak üzere üç farklı grupta tercih yapabilirler.

Merkezî yerleştirmeyle herhangi bir okula giremeyen öğrenciler ise yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okulları tercih edebilirler. Sınava katılmayan öğrencilere “Merkezî Yerleştirmeyle Öğrenci Alan Okullar” tercih ekranı açılmaz. Bu durumda LGS’ye girmeyen öğrenciler, yerel yerleştirmeyle en yakın okula kayıt yaptırabilirler.

yorumlar
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 364 YORUM
  1. LGS 2021 dedi ki:

    449,575 puan aldım sizce hangi liseye gitmeliyim?

  2. Lgs ogrencisi dedi ki:

    260 dan 400 nasil cikilir

    1. Derskolik dedi ki:

      Çok kolay çıkılmaz.

    2. yusuf sami dedi ki:

      ben 250 den 417 ye çıktım sende yaparsın yeter ki kendine güven

    3. LGS 21 dedi ki:

      Sen onun dediğinin boşver istersen 350 felan yaparsın 400 yorar deneme çöz yanlislarina bak ve yanlış gelen konulara bak 350 400 yaparsin

    4. Lgs ogrencisi dedi ki:

      Lgs ek puan veriyomu

  3. Elif dedi ki:

    447 puan aldım hangi liseye gidebilirim???

    1. 💩 dedi ki:

      Meslek lisesi

    2. İREM LGS ÖĞRENCİSİ dedi ki:

      DİYARBAKIR EN İYİ 2. FEN LİSESİ

      1. Nazlı başak dedi ki:

        Hayır Diyarbakır en iyi 2. Fen lisesi değil uydurma en iyi fen lisesi Ankara fen lisesi sonra İzmir Bornova fen lisesi üçüncüsü çapa fen lisesi istanbul altıncısı ise Benim şehrimdeki Aydın fen lisesi Diyarbakır ilk 20’ye bile girmiyor Diyarbakır fen lisesi ama 24. Sırada o yüzden uydurma

  4. asd dedi ki:

    AGA BEN 300 ALDIM DENEMEDEN BURDA 390 DİYO 2021 LGS CEVAP VERİN ACİL ?

    1. Şeyhmus dedi ki:

      Deneme sonuçlarında standart sapma hesaplanmıyor lgsde hesaplanıyor çünkü standart sapmada puan eklemesi yapılıyor

  5. LGS pükücü dedi ki:

    500 puan aldım sizce hangi liseye gitmeliyim

    1. Öylesine biri dedi ki:

      500 ü biz rüyamızda görürüz sen nere gitsem diye mi soruyon 👏🏻👏🏻👏🏻 nys bence bulunduğun şehirdeki en yüksek puanlı liseye git tabii ki

    2. Sümeyye dedi ki:

      Bence İstanbul Galatasaray lisesine git
      (Ama inanmadım sana😉)

    3. Bir arkadaş dedi ki:

      Ankara fen lisesi.

    4. Anonim dedi ki:

      Ben dha 470 lerdeyim nasıl yükselirim

      1. Anonim dedi ki:

        ŞÜKRET 470’E LAN

  6. H2O dedi ki:

    puan 472.666 yüzdelik dilim 0.52 bursa’da önerisi olan var mı

  7. Alp Koç dedi ki:

    464 puanım 0,88 yüzdelik dilim boluda bir lise önerirmisiniz

    1. Adsız dedi ki:

      Hakkari fen lisesi

    2. Anonim dedi ki:

      Kadıköy Anadolu Lisesi

  8. Nazlı dedi ki:

    Yardım edin basaramicam galiba

    1. isimsiz dedi ki:

      nasıl

    2. Tuçe bozkurt dedi ki:

      Başarırsın ben sana inanıyorum .👼👼👼👼

  9. lgs 2021 dedi ki:

    yüzdelik dilimi 6.58 olan bir fen lisesine 7 veya 8 yüzdelik dilimle gidilirmi acaba

  10. Furkan dedi ki:

    440.752 Puan aldım, yüzdelik dilimim 2.57, lise önerir misiniz ?

    1. Metehan dedi ki:

      Anadolu Lisesi istiyosan Binnaz Ege rahat gelir.
      Fen Lisesi istiyosan 410 puanla Kazan ilçesinde.

  11. kullanıcı dedi ki:

    Ben geleecek sene liseyi ing okumak istiyorum ve bunun için bi okul buldum ing seviyem yeterliymiş fakat lgsde 410üstü almazsam giremezmişim o yüzden sanki hep bi baskı vsr bende bide o orogramda pahalı okuldanda burs almam lazım burs için de 420+ istiyorlsr offf benim en ii denemem411 ama lgsnib o kdr kolay olacağını düşünmüyorum umarım olur

  12. Helin dedi ki:

    Lgs puan hesaplama

  13. Helin dedi ki:

    Benim 328 puanım var

  14. Hebele dedi ki:

    Sizce 314.832 puan yetermi ama daha fen notları girilmedi ona göre yani 31.55 yüzdelik dilim

  15. Lgs dedi ki:

    bana 380 puan yeter😪😰

yorum-yaz
BİR YORUM YAZIN

Soru: 10 + 6 kaçtır?