2024 KPSS Lisans Geometri Konuları ve Soru Dağılımları-En Güncel

2024 KPSS Geometri Konuları ve Soru Dağılımını sizler için derledik. Yeni bir sınav dönemine girmiş bulunmaktayız. Sizlere son yıllarda çıkmış olan konuları ve soru dağılımını paylaştık.2024 KPSS Lisans Geometri Konuları, 2024 KPSS Lisans Geometri Soru Dağılımları

KPSS-B Grubu Hakkında

Tüm lisans mezunları ya da mezun olabilecek durumda olan tüm adaylar KPSS B Lisans sınavına girebilir. KPSS-B kadrolarına alımlar çift yıllarda yapılır. Bu nedenle; A Grubu Kadrolar ile Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Kadrolarına başvurmayacak adayların 2024 KPSS’ye girmeleri gerekmemektedir. Çift yıl puanları A grubu, B grubu ve öğretmenlik atamalarında kullanılmaktadır.

Tek yıllarda yapılan KPSS’ye sadece lisans (4 yıllık) mezunları katılabilirken, çift yıllarda yapılan KPSS’ye lise, ön lisans ve lisans mezunları katılabilmektedir.

B Grubu (Lisans) Memurluk atamaları “merkezi atamalar” ve “kurumsal atamalar” olmak üzere iki şekilde yapılmaktadır. KPSS sonuç belgesinde bulunan P3 puan türü kullanılarak 2 yıl boyunca yılda iki kere merkezi atamalar yapılır. Kurumsal atamalar da dediğimiz ara atamalar ise kurumların belirleyeceği tarihlerde yapılmaktadır.

B Grubu Lisans kadrolarına P3, B Grubu Ön Lisans kadrolarına P93, ortaöğretim mezunlarına ayrılan B grubu kadrolara ise P94 puan türü ile atama yapılmaktadır. Bu puanlar 2 yıl geçerlidir. Örneğin, 2022 KPSS B (Lisans) puanı 2024 KPSS sonuçları açıklanana kadar geçerlidir. 2024 KPSS-Lisans sonuçlarıyla geçerliliğini yitirecektir.

B grubu mesleklerinden birine atanmak isteyen tüm adaylar KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür sınavına girmek zorundadırlar.

Genel Yetenek testinde bulunan ve Matematik testinde sorulan 30 sorunun içerisinde olan geometri genellikle adayların işlem gücünü ölçmeye yöneliktir. 2024 KPSS Lisans Geometri Konuları ise aşağıda ki gibi olacaktır.

2024 KPSS Lisans Geometri Konuları-En Güncel;

» Doğru Açılar
» Üçgende Açılar
» Üçgende Açı-Kenar Bağlantıları
» Özel Üçgenler
» Açıortay-Kenarortay Bağlantıları
» Üçgende Alan
» Üçgende Benzerlik
» Dörtgenler – Çokgenler
» Çember – Daire
» Analtik Geometri
» Katı Cisimler

Aşağıda tabloda sizlere son yılların soru dağılımlarını tablo halinde sunduk. Detaylı olarak inceleyebilirsiniz.

2024 KPSS Lisans Geometri Soru Dağılımları-En Güncel;

KPSS Lisans Geometri Konu Dağılımı 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020
Doğrudan Açı
Üçgende Açı 1
Üçgende Açı Kenar Bağlantısı 1
Özel Üçgenler 1 1 1 1 1
Açıortay-Kenarortay Bağlantıları
Üçgende Alan 1 1 1
Üçgende Benzerlik
Dörtgenler-Çokgenler 1 2 1 2 1 1 1 1
Çember-Daire 1 1 1 1 1 1
Analitik Geometri 1 1 1 1 1 1 1 1
Katı Cisimler
TOPLAM SORU SAYISI 4 4 3 3 3 3 3 3 4 4

2024 KPSS Lisans Konuları ve Soru Dağılımları-En Güncel

2024 KPSS Lisans Türkçe Konuları ve Soru Dağılımları İçin Tıklayınız

2024 KPSS Lisans Matematik Konuları ve Soru Dağılımları İçin Tıklayınız

2024 KPSS Lisans Geometri Konuları ve Soru Dağılımları İçin Tıklayınız

2024 KPSS Lisans Tarih Konuları ve Soru Dağılımları İçin Tıklayınız

2024 KPSS Lisans Coğrafya Konuları ve Soru Dağılımları İçin Tıklayınız

2024 KPSS Lisans Vatandaşlık Konuları ve Soru Dağılımları İçin Tıklayınız

yorumlar
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

yorum-yaz
BİR YORUM YAZIN

Soru: 40 + 6 kaçtır?


Allah övmüş de yaratmış Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Allah ne verdiyse Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Allah manda şifalığı versin Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Allah için Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Allah derim Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Allah bir dediğinden başka sözüne inanılmaz Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Allah bana, ben de sana Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Alkol duvarını aşmak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Alkış tutmak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Alkış tufanı kopmak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Alkış toplamak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Alkış kopmak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Alkış almak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ali’nin külahını Veli’ye, Veli’nin külahını Ali’ye giydirmek Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Alışverişi kesmek Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ford, Audi, BMW, Chevrolet, Citroen, Dacia, DS Automobiles, Fiat, Honda, Hyundai, Iveco, Jeep, KIA, Land Rover, Mazda, Mercedes, MINI, Nissan, Opel, Peugeot, Renault, Seat, Skoda, Ssangyong, Toyota, Volkswagen, Volvo,Sıfır Araba,Araba,jaguar araba,oyunlar,jaguar,Eğitim,egitim,çınar kozmetik,gratis,farmasi kozmetik,üniversite,vakıf üniversitesi, özel üniversite, hukuk, tıp, sağlık bölümleri,pilotaj, özel sağlık sigortaları, forex, amerika dil eğitimi,Tıp Fakültesi Ücretli, hukuk ücretli,
Basari Sıralamaları