2023 Üniversite YKS TYT-AYT Tercih Kılavuzu

2023-2024 Üniversite Tyt-Ayt Tercih Kılavuzu , 2023 tercih kılavuzu , 2023 Ösym Başvuru Kılavuzu, 2023 tyt ayt tercih kılavuzu, 2023 tyt ayt tercih kılavuzu indir, 2023 TERCİH,2023 Tyt tercih işlemleri,2023 AYT tercih işlemleri ne zaman başlayacak, 2023 Tyt tercih işlemleri ne zaman yapılacak…

2023-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunun Yayımlanması

2023-YKS tercih işlemleri, 27 Temmuz 2023 tarihinde başlayacaktır. Adaylar tercihlerini, 27 Temmuz – 08 Ağustos 2023 tarihleri arasında, kılavuzda yer alan kurallara göre ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleriyle veya  ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından kendileri yapacaklardır. Tercih işlemleri, 08 Ağustos 2023 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir.

Adaylar, 2023-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzuna aşağıdaki bağlantıdan erişebileceklerdir. Tercih yapacak adayların Kılavuzu dikkatle incelemeleri, tercihlerini bu kılavuz bilgilerine göre yapmaları gerekmektedir. ‘Yükseköğretim Programlarının Koşul ve Açıklamaları Bölümü’ mutlaka okunmalı, bu koşul ve açıklamalar dikkatle incelendikten sonra tercihler sonlandırılmalıdır.

Adaylar, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresindeki açıklamalar doğrultusunda tercih işlemlerini tamamlayacaklardır. Tercih işlemi, ekrandaki uyarılara göre sonlandırılmalıdır. Başvuru merkezlerinden tercih işlemi yapılmayacaktır. ÖSYM’ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacaktır. Sadece elektronik ortamda yapılacak tercihler işleme alınacaktır.

Adayların kendilerine özel kişisel bilgi niteliğindeki T.C. Kimlik numaralarını ve ÖSYM aday işlemleri şifrelerini özenle korumaları ve hiçbir kimseyle paylaşmamaları gerekmektedir. T.C. Kimlik numarasının ve ÖSYM aday işlemleri şifresinin başkaları ile paylaşılmasından oluşacak mağduriyetlerden adayın kendisi sorumlu olacaktır.

2023-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu, 20-25 Temmuz 2023 tarihleri arasında ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır. Kılavuz, adaylara ve diğer ilgililere ön bilgi vermek amacıyla yayımlanmaktadır. Bu nedenle adayların, tercihlerini belirlemeden önce tercih süresi içinde ÖSYM’nin internet adresinden yeniden yayımlanacak 2023-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunu dikkatle incelemeleri ve ÖSYM’den yapılan duyuruları takip etmeleri gerekmektedir.

Adaylara ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

2023 YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI (YKS) YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI VE KONTENJANLARI KILAVUZU

2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS): Başarı Sırası

Yükseköğretim Genel Kurulunca hukuk, mimarlık, mühendislik, tıp, öğretmenlik  programları başarı sıraları aşağıdaki şekilde belirlenmiştir.

2023-YKS adaylarına ve kamuoyuna önemle duyurulur.

Program Türü İlgili Puan Türü Başarı Sırası
Hukuk programlarına yerleştirme işlemlerinde EA En düşük 125 bininci (125.000)
Mühendislik programlarına yerleştirme işlemlerinde (Orman, Ziraat, Tarım Bilimleri ve Teknolojileri, Su Ürünleri/Su Bilimleri Fakülteleri programları ile Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği, Biyosistem Mühendisliği, Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği, Su Ürünleri Mühendisliği programları hariç; Ziraat Fakültelerinin Gıda Mühendisliği programları dâhil) SAY En düşük 300 bininci (300.000)
Mimarlık programlarına yerleştirme işlemlerinde SAY En düşük 250 bininci (250.000)
Tıp programlarına yerleştirme işlemlerinde SAY En düşük 50 bininci (50.000)
Öğretmenlik programlarına yerleştirme işlemlerinde
(Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık programı dâhil)
İlgili Puan Türünde En düşük 300 bininci (300.000)
Eczacılık programlarına yerleştirme işlemlerinde SAY En düşük 100 bininci (100.000)
Diş Hekimliği programlarına yerleştirme işlemlerinde SAY En düşük 80 bininci (80.000)
* Vakıf Yükseköğretim kurumları senato kararı ile söz konusu başarı sırasına ilişkin daha üstte başarı sırası belirleyebilmektedir.

YÖK Puan Türlerini açıkladı. Aşağıdaki ilgili bölümü tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Sizlere Bu yazımızda Üniversitelerin en son güncel taban puanları ve başarı sıralamalarını derledik.

Puanlara ve Başarı sıralamalarına ulaşmak için ilgili bölümün üstün tıklayarak ulaşabilirsiniz.

4 Yıllık Bölümlerin Başarı Sıralamaları Taban Puanları İçin Tıklayınız

2 Yıllık Üniversite (Önlisans) Bölümleri Başarı Sıralaması Taban Puanları İçin Tıklayınız

Üniversitelerin Taban Puanları Başarı Sıralamaları ve Bölümleri İçin Tıklayınız

TYT AYT- YKS Puanınızı Hesaplamak İçin Tıklayınız

Bölümler Hakkında Geniş Bilgi İçin Tıklayınız

Hangi Bölüm Kaç Net İle Kazanılır İçin Tıklayınız

TYT Puanıyla Öğrenci Alan 2 Yıllık Bölümlerin Taban Puanları İçin Tıklayınız

YKS ile ilgili en çok sorulan soru ve cevapları İçin Tıklayınız

Sözel Puanıyla Öğrenci Alan Bölümler Taban Puanları İçin Tıklayınız

Sayısal Puanıyla Öğrenci Alan Bölümler Taban Puanları İçin Tıklayınız

Eşit Ağırlık Puanıyla Öğrenci Alan Bölümler Taban Puanları İçin Tıklayınız

DİL Puanıyla Öğrenci Alan Bölümler Taban Puanları İçin Tıklayınız

TYT Puanıyla Öğrenci Alan Bölümler Taban Puanları İçin Tıklayınız

yorumlar
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 2 YORUM
  1. deneme dedi ki:

    Ben şu an x üniversitesinde bir önlisans okuyorum bu yılki puanımla da aöf tercih yapmak istiyorum aöf tercihleri nereden ve nasıl yapılıyor?

  2. Deniz dedi ki:

    Hocam lütfen cevap verin ben 689kdayım 480k ile alan kontenjanı dolmamış Vakıf üniversitesi (ücretli) gelir mi ilk tercihe yazacağım

yorum-yaz
BİR YORUM YAZIN

Soru: 80 + 2 kaçtır?


Ağzı almak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ağzı varmamak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ağzı teneke kaplı Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ağzı oynamak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ağzı olan konuşuyor Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ağzı köpürmek Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ağzı kilitlenmek Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ağzı dolu dolu konuşmak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ağzı dili tutulmak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ağzı dili bağlanmak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ağzı dili (ağzı) kurumak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ağzı çiriş çanağına dönmek Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ağzı açık kalmak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ağza tat, boğaza feryat Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ağza almamak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ford, Audi, BMW, Chevrolet, Citroen, Dacia, DS Automobiles, Fiat, Honda, Hyundai, Iveco, Jeep, KIA, Land Rover, Mazda, Mercedes, MINI, Nissan, Opel, Peugeot, Renault, Seat, Skoda, Ssangyong, Toyota, Volkswagen, Volvo,Sıfır Araba,Araba,jaguar araba,oyunlar,jaguar,Eğitim,egitim,çınar kozmetik,gratis,farmasi kozmetik,üniversite,vakıf üniversitesi, özel üniversite, hukuk, tıp, sağlık bölümleri,pilotaj, özel sağlık sigortaları, forex, amerika dil eğitimi,Tıp Fakültesi Ücretli, hukuk ücretli,
Basari Sıralamaları