Burs Veren Yerler Kurumlar Kuruluşlar Vakıflar 2017 2018

Burs Veren Kurumlar 2017 2018, Üniversite Yüksek Öğrenim Bursu Veren Kuruluşlar ve Koşulları, Hangi Kurum Ne Kadar Burs Veriyor , Burs Başvuru Şartları ve Burs Miktarları 2017 2018, Burs Almak İstiyorum, Burs Veren Kurumlar İstanbul Ankara İzmir Adana Mersin Bursa Konya Sakarya Kocaeli Kayseri Sivas Diyarbakır Şanlıurfa Gaziantep Malatya Aydın Antalya Erzurum Elazığ Manisa Van Kahramanmaraş

Eğitimin çok maliyetli olduğu ülkemizde, harçlar, konaklama, yemek, ısınma ,eğitim giderleri derken ortaya çok fahiş bir fatura çıkıyor. Bu fatura da maalesef maddi zorlukları bulunan aileleri zor duruma düşürüyor. Geçim derdiyle uğraşmaya çalışırken, bir de üstüne böylesine bir okul masrafı binince aileler çözümü çocuklarını okula göndermemekte buluyor.

Birçok öğrenci eğitim macerasına maddi olanaksızlardan dolayı ya ara veriyor ya da hiç okuyamıyor. Üniversite sınavına girecek öğrenciler bu yüzden sınavı kazanmadan endişeye kapılıyor. Oturduğu şehirden farklı bir şehire okumaya giden öğrencilerin şanslı olanları Devlet yurtlarında kalmaya hak kazanırken, bu şanstan nemalanamayanlar ise çareyi ya özel yurtlara yerleşmekte ya da aynı okulda eğitim gören öğrencilerle ev tutmakta buluyor.

Türkiye’de hayırseverlerin kurduğu kurumlar, maddi imkânsızlıklardan dolayı eğitimine devam edemeyen öğrencilerin eğitimle ilgili eksiklerini bir nebzede olsa gidermeye çalışıyorlar. Kurumlar eğitim süresi boyunca burs alma kriterlerine uygun belli sayıda ki öğrencilere 85 TL ile 400 TL arasında değişen rakamlarda burs ücreti ödüyorlar. Vakıfların verdiği burslar öğrencinin eğitim derecesine göre farklılık gösteriyor. Mesela lise öğrencisi 85 TL ile 150 TL arasında değişen rakamlarda burs alırken üniversite öğrencisinin bursu ise 120 TL’den başlayıp öğrenim gördüğü alana göre 1.500 Dolara kadar aylık burs almaya hak kazanabiliyorlar.

Türkiye’de burs veren kurumlar…

Türkiye’ de hayırseverlerin kurduğu kurumlar, maddi imkânsızlıklardan dolayı eğitimine devam edemeyen öğrencilerin eğitimle ilgili eksiklerini bir nebzede olsa gidermeye çalışıyorlar. Ayrıntılar şöyle:
Kurumlar eğitim süresi boyunca burs alma kriterlerine uygun belli sayıda ki öğrencilere 60 TL ile 1.500 Dolar arasında değişen rakamlarda burs ücreti ödüyorlar. Vakıfların verdiği burslar öğrencinin eğitim derecesine göre farklılık gösteriyor. Mesela lise öğrencisi 60 TL ile 150 TL arasında değişen rakamlarda burs alırken üniversite öğrencisinin bursu ise 140 TL’ den başlayıp öğrenim gördüğü alana göre 1.500 Dolara kadar aylık burs almaya hak kazanabiliyorlar.
Burs Veren Kurumlar ve Bilgiler Şöyle:

TÜRK EĞİTİM DERNEĞİ

Türk Eğitim Derneği’nin temel amacı, Ana Tüzük’ünde “Kimsesizliği ve parasızlığı dolayısıyla okuma olanağı bulamayan ahlaklı, anlayışlı ve çalışkan Türk çocuklarına eğitim olanağı sağlamak” olarak hükme bağlanmıştır.
Bu doğrultuda gerek Türk Eğitim Derneği Genel Merkezi gerekse Türk Eğitim Derneği’ne bağlı okullar tarafından çeşitli burslar veriliyor.

TÜRK EĞİTİM DERNEĞİ TAM EĞİTİM BURSU

Türk Eğitim Derneği, 1928 yılında kurulduğu günden bugüne 47.000’e yakın öğrenciye karşılıksız burs vermiş. Dernek 2003-2004 eğitim öğretim yılından itibaren başarılı ancak maddi olanakları yeterli olmayan öğrencilere Tam Eğitim Bursu (TEB) vermeye başladı. Tam Eğitim Bursu ile öğrencilere sadece maddi destek sağlamakla kalmayıp öğrencilerin üniversite eğitimlerinin sonuna kadar tüm eğitim masrafları karşılanıyor. Öğrencilerin eğitim hayatları boyunca takibi yapılmakta, gelişimleri uzmanlar aracılığıyla izlenmekte ve barınmasından servisine, kıyafetinden cep harçlığına kadar tüm ihtiyaçları karşılanıyor. Bu uygulamalar, Türk Eğitim Derneği burs uygulamalarını mevcut burs uygulamalarından ayıran en önemli özelliği.
Öğrenciler burs almaya başladıkları öğretim yılı itibariyle Takip Programı’na alınmaktadır. Bu program çerçevesinde öğrencilere ve ailelerine, ihtiyaç duyulan durumlarda rehberlik, danışmanlık, psikolojik destek, aile danışmanlığı, sağlık hizmetleri, akademik destek ve süpervizörlük hizmetleri sunuluyor.
Tam Eğitim Bursu kapsamında pansiyonlu okullarımızda yatılı eğitim alan öğrenciler için her öğretim yılı başında oryantasyon programı hazırlanıyor. Öğretim yılı içinde ise öğrencilerin gelişim düzeyleri dikkate alınarak, sosyal, kültürel faaliyetler organize edliyiyor.
2011–2012 Eğitim Öğretim yılında Türk Eğitim Derneği Tam Eğitim Bursu verilecek olan 60 yeni öğrenci belirlenmiş.
Burslu Öğrenci Seçimi
Tam Eğitim Bursu adayları, başarılı fakat maddi durumu yetersiz olan ve belirlenen kriterlere sahip öğrencilerin TED internet sitesinden başvuruda bulunmalarının ardından yazılı sınav ve yazılı sınavda başarılı bulunan öğrencilerle yapılan mülakatlar sonucu belirlenir.
Tam Eğitim Bursu Ana Kriterleri
• T.C. Vatandaşı olmak,
• Başvuruda bulunan öğrencilerin 5-6-7-8.-9. sınıfa devam ediyor olması,
• Öğrencilerin en son bitirdikleri sınıfa ait karnelerinde yıl sonu başarı ortalamasının 85-100 aralığında olması,
• Aylık aile gelirinin TED tarafından yıllık olarak belirlenecek azami gelir endeksinden düşük olması,
• Başka kurum veya kuruluşlardan burs vb. yardım almıyor olması.
Duyurular
Tam Eğitim Bursu sınav tarihi, o yılki katılım koşulları ve kriterleri her yıl Ocak ayında, Milli Eğitim Bakanlığı’nın onayıyla İl Milli Eğitim Müdürlükleri aracılığıyla ve Türk Eğitim Derneği web sayfasından duyurulur.
Başvuruların Alınması
Başvurular ilan edilen tarihler arasında TED’in internet sitesi ‘’www.ted.org.tr’’ üzerinden yapılır. Tam Eğitim Bursu için yapılan tüm başvurular ilan edilen son başvuru tarihi esas alınarak burs kabul edilir. Aksi takdirde başvurular kabul edilmez. Başvuru bilgilerinin doğruluğu başvuruda bulunan kişinin sorumluluğundadır.

IC İBRAHİM ÇEÇEN VAKFI
İbrahim Çeçen Vakfı bu yıl da yüzlerce üniversite öğrencisine burs verecek. 2004 yılında kurulan Vakıf bu yıla kadar 8000’den fazla gence burs verdi. Geçen öğretim yılında 430 öğrenciye ayda 240 TL burs veren İbrahim Çeçen Vakfı, bu öğretim döneminde de yine yüzlerce gence burs vermeye hazırlanıyor.
İbrahim Çeçen Vakfı Müdürü Dr. Meral Dinçer başvuru koşullarının Ağustos ortasında açıklanacağını ve Eylül ayında da başvuruların alınacağını bildirerek, bursların karşılıksız verildiğini ifade etti. Vakıf burs verdiği öğrencilerle ve Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi ile de eğitim, sağlık, spor, kültür, sanat konularında da ortak projeler geliştirecek.

21.YÜZYIL EĞİTİM VE KÜLTÜR VAKFI (YEKÜV)
Kimler Burs Alabilir :
Amacı ülke çocuklarının, gençlerinin ve tüm insanlarımızın eğitsel, sosyal ve kültürel gelişimlerine katkıda bulunmak olan YEKÜV, başarılı fakat eğitimlerini sürdürürken zorlanan ve her yıl Yönetim Kurulunca belirlenen şartları taşıyan öğrencilere burs imkânı sunuyor.
Burslarda Öncelik :
Bursiyerler için öncelik sıralamasında; ailenin kırsal kesimde ikameti ve İstanbul’da bir devlet üniversitesini kazanmış olması, okuyan kardeş sayısı, kız çocukları, anne ve babadan birinin veya ikisinin hayatta olmaması, çocuğun parçalanmış aileden olması, öğrencinin özel yeteneğe ve uğraşa sahip olması, Vakfın, eğitim kültür ve sosyal etkinliklerinde yer alma çabasını göstermesi, gönüllülük hizmetine talip olması önem taşıyor.
Başvuru tarihleri :
10 Ekim 2011 tarihinden sonra sadece www.yekuv.org internet sayfamızda ilan edilecek.
Burs Miktarı :
Burs miktarları, her eğitim döneminde yönetim kurulunca belirleniyor. Burslar karşılıksız olarak programlanıyor. Ancak öğrencilerden eğitsel, sosyal ve kültürel projelere katılmaları, öğrenci ve mezunların, toplumsal dayanışmaya katkı amacıyla gönüllülük bilincine sahip olmaları bekleniyor.
Yurtdışına burslu öğrenci gönderilmesi :
Sadece baştan bu yana YEKÜV bursu alanlardan belli bir kontenjan ayrılıyor.
Bağışlar İçin :
Vakfın19 yıldır yaptığı hizmetler nedeni ile 2000 yılından bu yana Bakanlar Kurulu Kararı ile Kamu Yararına olduğu kabul edilmiştir. Vakfa yapılan bağışlar muafiyet nedeniyle vergiden düşülür.
SABANCI VAKFI;
Sabancı Vakfı, ülkemizin iyi yetişmiş insan gücünün karşılanmasına katkıda bulunmak amacıyla, başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan öğrencilere burslar veriyor. Bu doğrultuda, kuruluşundan bu yana geçen 37 yılda 35 binin üzerinde burs veren Sabancı Vakfı, her yıl 1.300’den fazla öğrenciye sağladığı burslar ile başarılı öğrencileri desteklemeye devam ediyor.
Başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan öğrencilere, Ekim-Haziran arasında 9 ay süreyle nakit ödemeyi kapsayan Sabancı Vakfı Bursları karşılıksız olup, öğrenciye mecburi bir hizmet ya da geri ödeme yükümlülüğü getirmiyor.Sabancı Vakfı tarafından burs kontenjanı tahsis edilen üniversitelere (Ankara, Boğaziçi, Çukurova, Dokuz Eylül, Ege, Gazi, Hacettepe, İstanbul Teknik, İstanbul, Marmara, Orta Doğu Teknik ve Yıldız Teknik Üniversiteleri) yeni yerleşen öğrencilere yönelik olarak dört farklı türde Sabancı Vakfı Bursu bulunuyor;
1. Üniversiteye Giriş Bursu
Lisans Yerleştirme Sınavı’nda Sabancı Vakfı tarafından belirlenen taban puanları sağlayarak burs kontenjanı tahsis edilen üniversitelere yerleştirilen öğrencilere veriliyor. Öğrencilerin Üniversiteye Giriş Bursu almak için, Sabancı Vakfı’nın belirlediği kriter ve kontenjanlara göre ilgili üniversitelere başvurmaları ve üniversitenin burs komitesi tarafından Sabancı Vakfı bursiyeri olarak seçilmesi gerekiyor.
2. Kalkınmada Öncelikli İller Bursu
Sabancı Vakfı tarafından belirlenen 15 ilden birinde doğan ve ortaöğrenimini yine bu illerden birinde tamamlayarak Lisans Yerleştirme Sınavı’nda yerleştirme puanı sıralaması açısından en üst sıralamada olan ve burs kontenjanı tahsis edilen üniversitelere yerleştirilen her ilden 1’er öğrenciye tahsis ediliyor. Kalkınmada Öncelikli İller Bursunu alacak öğrenciler, ÖSYM’den alınan listelerden Sabancı Vakfı tarafından tespit edilerek üniversitelere bildiriliyor.

3. Engelli Öğrenciler Bursu
Görme, ortopedik ve işitme engelli grupları içerisinde olup, Lisans Yerleştirme Sınavı’nda yerleştirme puanı sıralaması açısından en üst sıralamada olan ve burs kontenjanı tahsis edilen üniversitelere yerleştirilen her gruptan 5’er öğrenciye veriliyor. Engelli Öğrenciler Bursunu alacak öğrenciler, ÖSYM’den alınan listelerden Sabancı Vakfı tarafından tespit edilerek üniversitelere bildiriliyor.
4. Sabancı Vakfı-Vista Bursu
Sabancı Vakfı tarafından burs kontenjanı sağlanan üniversitelerin Meslek Yüksekokullarına bağlı 2 yıllık Turizm ve Seyahat Hizmetleri ile Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümlerine sınavsız yerleştirilen öğrencilere veriliyor. Sabancı Vakfı-Vista Bursu almak için, öğrencinin Ortaöğretim Başarı Puanının en az 65 olması ve üniversitenin burs komitesi tarafından Sabancı Vakfı bursiyeri olarak seçilmesi gerekiyor.
Burs Başvurusu ve Burs Tutarları
Sabancı Vakfı Bursları için öğrencinin kayıtlı olduğu üniversitenin hazırladığı başvuru formu ve istediği belgelerle, üniversitenin Burs Ofisine veya öğrenci işlerine başvuru yapılmaktadır. Başvuru formu ve gerekli belgelerin öğrenci tarafından en geç 14 Ekim 2011 akşamına kadar kayıtlı olduğu üniversitenin Öğrenci İşleri ya da Burs Ofisine teslim edilmesi gerekiyor.2011-2012 ders yılı için aylık burs tutarları Eylül ayı içinde belirlenerek ayrıca duyurulacak.
Burslar hakkında ayrıntılı bilgi “www.sabancivakfi.org” web sitesinden alınabilir. Sorular için “burs@sabancivakfi.org” adresine ulaşılabilir.

KİBAR HOLDİNG EĞİTİM VAKFI;
Burs veren kurumlardan biri olan kibar eğitimin bu sene ki  kontenjanları dolu.

İŞ DÜNYASI VAKFI;
Lisans,lisans üstü, doktora öğrencilerine burs veriyorlar. Mevcut öğrenciler daimi olduğu için çok kontenjanları yok. 15 civarı kontenjanları var.
Vehbi Koç Vakfı
Vehbi Koç Vakfı’nca verilen Ana Varlık, Hemşirelik ve İdare Heyeti burslarının nitelikleri aşağıdaki gibidir.
• Burs verilen üniversiteler aşağıdaki gibidir. (Ayrıca yeni üniversitelerin dahil edilmesi ile ilgili çalışmalar yapılmaktadır, web sayfamız üzerinden bilgilendirme yapılacaktır http://www.vkv.org.tr/
• Burs başvuruları üniversitelerin fakültelerinin burs ofisleri üzerinden, yeni eğitim-öğretim dönemi başında alınıyor.
• Bu yıl ki burs miktarı henüz netleşmedi (Burs miktarı yıllık TEFE +ÜFE fiyat endeksi ortalamasına göre belirleniyor• Burslar karşılıksız olarak verilemekte.
• Yurtdışı bursları bulunmuyor.
Bursiyer adaylarında aranan başlıca vasıflar;
• T.C. vatandaşı veya Türk asıllı olması,
• Eğitimi için maddi yardıma ihtiyacı olması,
• Belirlenen Eğitim Kurumları’nda öğrenci olması,
• Disiplin cezası almamış olması,
• Başarı notunun en az, 100 üzerinden 60 ya da 5 üzerinden 3 olması.
2012-2013 Dönemi
Bursiyer Sayısı
Burs Miktarı
2012-2013 Dönemi    Bursiyer Sayısı    Burs Miktarı
Ana Varlık    240    313 TL
Hemşirelik (Ü)    66    313 TL
Hemşirelik (L)    7    125 TL
İdare Heyeti    17    375 TL
2011-2012 Dönemi
Yeni ek kontenjan    60
Vehbi Koç Vakfı’nın burs verdiği kuruluşlar;
ÜNİVERSİTELER:
Boğaziçi Üniversitesi
Ege üniversitesi
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
Mühendislik Fakültesi
İstanbul üniversitesi
Hukuk Fakültesi
İstanbul Teknik Üniversitesi
Marmara Üniversitesi
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
Atatürk Eğitim Fakültes
Orta Doğu Teknik Üniversitesi
HEMŞİRELİK YÜKSEK OKULLARI:
Erzurum Atatürk Üniversitesi
Ege Üniversitesi
Sivas Üniversitesi
İst. Ünv. Florance Nıghtıngale
Hacettepe Üniversitesi
Marmara Üniversitesi
Dokuz Eylül Üniversitesi
SAĞLIK MESLEK LİSELERİ:
Denizli Sağlık Meslek Lisesi
Merzifon Sağlık Meslek Lisesi

Türk Eğitim Vakfı

Türk Eğitim Vakfı 1967 yılında 205 hayırsever tarafından kuruldu. Kuruluşundan bugüne kadar; yurt içinde 185.000, yurt dışında ise yüksek lisans eğitimi için 1.309 öğrenciye burs imkanı sağlıyor. Ülkemizin ihtiyaç duyulan çeşitli yerlerinde 15 İlköğretim Okulu, 2 Anadolu Lisesi, 2 Yurt Binası, 1 Mesleki Eğitim Merkezi, 1 Çok Amaçlı Toplum Merkezi ve 1 Çocuk Kütüphanesi yaptırarak Türk Milli Eğitiminin hizmetine sunuyor.
Türk Eğitim Vakfı (TEV),yurt içindeAtatürk İlke ve Devrimlerine bağlı, başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan teknik ve endüstri meslek lisesi, meslek yüksek okulu, yüksekokul, üniversite, master ve doktora öğrencilerine burs vermekte.
Bursiyerler, kendi öğretim kurumlarının oluşturduğu burs komisyonları aracılığı ile seçilmekte. TEV burslarından yararlanmak isteyen öğrencilerin 1-31 Ekim tarihleri arasında www.tev.org.tr web adresinden form doldurup, çıktısını öğretim kurumlarına teslim etmeleri gerekmekte. Bursiyerleri öğretim kurumları tarafından oluşturulan burs komisyonları seçmekte.

TEV 2011-2012 öğretim yılında 9000 öğrenciye burs verecektir. Meslek Lisesi öğrencilerine aylık 130 TL, üniversite öğrencilerine aylık 340 TL, master öğrencilerine 630 TL, doktora öğrencilerine 950 TL burs ödeydcek.

İHTİYAÇ BURSLARI ADAYLIK ŞARTLARI

I- T.C. Vatandaşı olmak,
II- Atatürk İlke ve Devrimlerine bağlı olmak,
III-Maddi İmkandan Mahrum Olmak:
Malvarlığı ve gelir durumuna göre maddi desteğe ihtiyacı olmak, kazanç getiren herhangi bir işte çalışmamak ve başka bir kamu veya özel kurumdan maaş, ücret ve burs almamak.
IV-Başarı Koşulları:
a) Yüksek öğrenime yeni kayıt yaptıranlar için: Fakülte veya yüksekokula giriş puan sırasına göre önde olmak,
b) Ara sınıflar için: Başarısız dersi olmamak veya genel başarı ortalaması 4 üzerinden en az 2,5 (100 üzerinden not verilen üniversitelerde en az 60) olup bir üst sınıfa geçiş hakkını kazanmış olmak. (Not ortalaması uygun olduğu halde 3’ten fazla başarısız dersi olanlar başvuru yapamaz.)
V) Karakteri ve milli duyguları bakımından sağlam ve güvenilir olmak.
(Vakıf üniversiteleri ile üniversitelerin ikinci öğretim, ekstern, Açık Öğretim, uzaktan öğretim programı ve lisans programlarının son sınıflarında okuyanlar, aynı aileden ikinci bir kişi burslarımızdan yararlanamaz.)
TEV ÜSTÜN BAŞARI BURSLARI
TEV Türkiye’de ilk defa geleceğin liderlerinin desteklenmesi amacıyla 2007-2008 öğretim yılından itibaren Üstün Başarı Bursları vermeye başlamıştır. 2012-2013 öğretim yılında 166 öğrenci TEV’den Üstün Başarı Bursu almıştır. 2011-2012 öğretim yılında da 50 öğrenciye Üstün Başarı Bursu verilecektir. Üstün Başarı Burslarından yararlanmak isteyen öğrencilerin 22 Ağustos – 22 Eylül tarihleri arasında web sitemizden başvuru yapması gerekmektedir. Üstün Başarı Bursiyerlerinin her birine 2011-2012 öğretim yılında aylık 1.000 TL burs verecek
Üstün Başarı Bursuna, Lisans Yerleştirme Sınavında (LYS) MF1, MF2, MF3, MF4, TM1, TM2, TM3, TS1, TS2 puan türlerine göre ilk 2000’e giren ve Mühendislik-Mimarlık, Sağlık Bilimleri, İdari Bilimler, Temel Bilimler, Sosyal Bilimler ve Hukuk alanlarında öğrenim görmeye hak kazanan öğrenciler başvuru yapabilmektedir. (Temel Bilimler alanında öğrenim göreceklerden ilk 3000’e girenler de müracaat edebilecektir.) Puan türlerinde LYS’de ilk 2000’e giren öğrenciler ile 2. sınıfa geçmiş
GALATASARAY EĞİTİM VAKFI;
ŞARTLARI;
Galatasaray Eğitim Vakfı, başarılı ancak maddi desteğe ihtiyacı olan, Galatasaray İlköğretim Okulu öğrencilerine ilköğretim bursu, Galatasaray Lisesi öğrencilerine orta öğretim bursu, Galatasaray Lisesi Mezunu üniversite öğrencilerine ve Galatasaray Üniversitesi öğrencilerine de yüksek öğrenim bursu veriyor.Yüksek öğrenim ve ilköğretimde burslar, öğrencilere 9 ay (Ekim-Haziran) süresince , harçlık olarak veriliyor.Orta öğretimde, burs alacak Galatasaray Lisesi Öğrencilerinin ihtiyaçları dereceleri doğrultusunda 5 grup burs bulunuyor;
A – Yatılı tam burs: Yatılı öğrenim ücreti, ders kitabı, giyecek ve harçlık için Okul İdaresince belirlenen tutardan oluşur.
B – Gündüzlü tam burs: Gündüzlü öğrenim ücreti, servis, öğle yemeği, ders kitabı, giyecek ve harçlık için Okul İdaresince belirlenen tutardan oluşur.
C – Yatılı öğrenim bursu: Yatılı öğrenim ücreti ve ders kitabı için Okul İdaresince belirlenen tutardan oluşur.
D – Gündüzlü öğrenim bursu: Gündüzlü öğrenim ücreti ve ders kitabı için Okul İdaresince belirlenen tutardan oluşur.
E – Destek bursu: Ders kitabı, giyecek ve harçlık için Okul İdaresince belirlenen tutardan oluşur.
Harçlık tutarları:
İlköğretim:
Harçlık, 9 ay (Ekim-Haziran) süresince aylık 75,00 TL
Orta öğretim:
Harçlık, 9 ay (Ekim-Haziran) süresince aylık 150,00 TL
Yüksek öğrenim:
Harçlık, 9 ay (Ekim-Haziran) süresince aylık 300,00 TL

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ VAKFI;

1984 yılından başlayarak günümüze kadar 15.000 civarında öğrenciye burs veren İTÜ Vakfı’nın 2005-2006 eğitim yılı için bütçesinde burslara ayırdığı pay 400 milyar civarındadır. Yakın zamana kadar karşılıksız eğitim burslarının yanı sıra her yıl 500 öğrenciye yemek yardımı yapılmıştır. Ayrıca her yıl mezuniyet töreninde bölüm birincilerine ödül verilmektedir.
ŞARTLARI;
İtü’nün bursları eğitim,başarı ve ihtiyaç olarak sınıflandırılıp ona göre farklı projeler uygulanıyor.
İlk 2000′e girip İtü’yü tercih eden öğrencilere burs veriliyor. Burs miktarları başarı sırasına göre kademe kademe değişiyor.
-İlk 50′e girmiş öğrenciye (yms3,yms4) ayda 1000TL(9 ay süreyle),dizüstü bilgisayar,Gölet ve Gümüşsuyu’nun yurtlarında  ücretsiz kalma(750TL’lik odalar da)ve ayrıca mezun olduğunda  Teknokentte şirket açma fırsatı veriliyor.
-İlk 100 öğrencide ise tgek değişen bursun miktarı diğer özellikler aynı. Burs 750TL’ye düşüyor.
-Başarı burslarından sonra ise ilk 2000 öğrenciye kadar 200 TL aylık burs veriliyor.
Burslar toplamda şu zamana kadar 7.500 kişiye verildi.

ENSAR VAKFI;

Yurt Dışı Bursları
Değerler Eğitimi Merkezi 2006-2007 öğretim yılından itibaren ÖSS’de belli bir başarıyı sağlamış ve Türkiye’de hak ettiği bölümde okuyamayan, aynı zamanda maddi anlamda desteğe ihtiyaç duyan öğrencilere “Yurtdışı Eğitim Bursları” çalışmasına başlamış ve şuan itibarıyla da çeşitli ülkelerde okuyan öğrencilere sunduğu burs desteğini devam ettirmekte.
İstanbul Lisans Bursları
Değerler Eğitimi Merkezi 2005 yılında Eğitim ve İlahiyat Fakültelerinde okuyan, geleceğin öğretmen adaylarına yönelik bir eğitim projesine başlanmıştır. Öğretmen adaylarına, proje kapsamında çeşitli konularda verdiği seminerlerin yanı sıra başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olanlarına da burslarla destek sağlamaktadır
İstanbul Dışı Lisans Bursları
Ensar Vakfı, 2005 yılından itibaren Türkiye’nin çeşitli üniversite ve fakültelerinde öğrenim gören başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan öğrencilere burs vermekte.
Araştırma ve Proje Bursları
Değerler Eğitimi Merkezi akademik dünyanın ihtiyaç duyduğu, alanında yeterli uzman kişilerin yetişmesini sağlamak için, eğitim sahasında lisansüstü çalışmalar yapman araştırmacıları, burslarla destekliyor.
Şartlar;
Eğitim ve İlahiyat fakültesi öğrebcisi olması gerekmekte öğrencinin (bu geçen sene ki kural bu sene değiştirilmeye çalışıyor tam belli değil).15 günlük seminer ve kurslara katılım neticesinde burslar öğrencilere veriliyor(tabi ihtiyaç sahiplerine)
Başvurular İnternet üzerinden gerçekleşmekte.Kontenjan dahilinde mülakat için kontenjanın 3 katı öğrenci (her branş için ayrı) çağırılıyor.Aynı zaman da kontenjan bgurs büççesine ve daimi öğrenci sayısına bağlı olarak değişiyor.
İstanbul içi toplam 300 civarı öğrenciye burs verilmekte.
Yurtdışı 65 öğrenciye burs veriliyor( yurt dışı bursları bu sene  kapanabilir büyük ihtimal kapanacak)
İstanbul dışı da 120 civarında öğrenciye burs veriliyor.
Burs miktarları;
Yurt dışı:150euro
İstanbul içi:125-150TL arası
İstanbul dışı :150 civarı
Not: Ensar vakfına eylül ayı sonu itibariyle başvurular online olarak yapılıyor.

İSTANBUL TİCARET ODASI;

Eğitim Bursları ;
Odaca 1952 yılından bu yana her yıl artan sayıda karşılıksız burs verilmekte. Bugüne kadar burs imkanı sağlanan üniversite öğrenci sayısı 16.000’in üzerinde bir rakam.Ayrıca, Türk Cumhuriyetleri ve Akraba Toplulukları’ndan gelerek İlimizde üniversite öğrenimi gören ve İstanbul Valiliği Türk Dünyası ve Akraba Topluluğu Koordinatörlüğü’nün ilgi  ve gözetiminde bulunup T.C.vatandaşı olmayan öğrencilere de burs tahsis ediliyor.
a) Yükseköğrenim (lisans) bursları:
Oda’nın çalışma alanı içinde bulunan devlet üniversitelerinin İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler, Endüstri ve İşletme Mühendisliği, Siyasal Bilimler Fakülteleri ile dört yıllık Bankacılık ve Sigortacılık Yüksek Okulu’nda öğrenim gören yükseköğrenim(lisans) öğrencileri ile vakıf üniversitelerinin İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler, Endüstri ve İşletme Mühendisliği, Siyasal Bilimler Fakülteleri ile dört yıllık Bankacılık ve Sigortacılık Yüksek Okulu’na ÖSYM tarafından %100 burslu olarak yerleştirilen yükseköğrenim(lisans) öğrencileri ile vakıf üniversitesi
b) Yüksek lisans (master) bursları :
Oda’nın çalışma alanı içinde bulunan devlet üniversitelerinin İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler, Endüstri ve İşletme Mühendisliği, Siyasal Bilimler Fakülteleri ile dört yıllık Bankacılık ve Sigortacılık Yüksek Okulu’nda öğrenim gören yüksek lisans (master) öğrencilerine verilir.
– Yüksek lisans (master) Burslarında; Lisans bitirme genel not ortalamasının 4 üzerinden en az 3 veya 100 üzerinden en az 75 olması gerekiyor.
telerinde yukarıda belirtilen fakültelerde %100 şehit bursu ile eğitim ve öğrenim gören öğrencilere verilir.
Ara sınıflardan başvuru yapan öğrencilerde;
– Yükseköğrenim (lisans) burslarında 4 üzerinden en az 2,25 veya 100 üzerinden en az 60 olup bir üstyıla geçiş hakkını kazanmış olması,
c) Doktora bursları :
Türkiye içinde ve/veya yurtdışında bulunan yükseköğrenim kurumlarında öğrenim gören doktora öğrencilerine verilir.
– Doktora Burslarında; Lisans veya yüksek lisans bitirme genel not ortalamasınının 4 üzerinden en az 3 veya 100 üzerinden en az 75 olması gerekiyor.
Burs verilecek öğrencilerde aşağıda belirtilen nitelikler aranmaktadır.
•T.C. vatandaşı olmak,
•Çalışkan ve başarılı olmak,
•Bursa konu olan Fakülte, Üniversite Bölümü veya Yüksek Okula bursun verileceği ders yılında girmeye hak kazanmış veya ilgili programlarda ara sınıf öğrencisi olmak,
•Yüksek öğrenimin 1.sınıfında 22, 2.sınıfında 24, 3.sınıfında 25, 4.sınıfında 26 yaşından büyük olmamak,
•Askerlikle ilişkisi olmamak,
•Başka bir resmi veya özel kuruluştan kredi yada burs almamak, (sadece harç kredisi alınabilir)
•Herhangi bir firma veya kuruluşta daimi eleman olarak çalışmamak, (Doktora öğrencileri hariç)
•Ahlaki durumu, Milli duyguları, karakteri sağlam olmak,
•Maddi desteğe ihtiyacı olmak,
•Yapılacak mülakatta bursa liyakatleri kabul edilmek.
Miktar;
Bu sene ki rakam daha oluşturulmamış. Geçen sene9 ay boyunca aylık 200TL verilmiş. Doktora öğrencilerine de  bölüm sınıfı olmaksızın 600TL verilmiş.
Alarko Eğitim ve Kültür Vakfı;
BURSLAR, Vakfın kuruluş statüsü ve Mütevelli Hey’et kararı ile 3 kategoride veriliyor.
Bunlar;
1- Üniversite Bursları,
2- Endüstri Meslek Lisesi ve Teknik Lise Bursları,
3- Alarko Mensubu Çocukları Bursları.
Üniversite Bursları olarak;

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (İ.T.Ü.)
ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (O.D.T.Ü.)
BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ (B.Ü.)
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ (İ.Ü)
ANKARA ÜNİVERSİTESİ (A.Ü)
GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ (G.S.Ü)

(Bu üniversitelerin bazı bölümlerine verilmekte. Onlar ayrıntılı olarak http://www.alarko.com.tr bulunmakta)

Koşulları:

Burslar karşılıksız olup, herhangi bir hizmet veya yükümlülük gerektirmez.
Öğrencinin son sınıfta olması ve alt sınıftan dersi bulunmaması gerekir.
Burs alan öğrenci, düzenli bir öğrenci yaşamının gereklerini yerine getirmeyi, okuluna derslerini aksatmadan devam etmeyi kabul eder.
Öğrenimin aksatılması halinde burs iptal edilir; ancak, resmi belgelere dayanan hastalık veya mazeretler sebebiyle öğrenimin aksaması halinde, burs verme süresinin uzatılıp uzatılmamasına karar verme yetkisi Alarko Eğitim-Kültür Vakfı’na aittir.
Alarko Eğitim-Kültür Vakfı gerekli gördüğü hallerde verdiği bursu hiçbir sebep göstermeksizin iptal etme hakkına sahiptir.
Ödeme Şekli:
Aylık burs miktarı 2012-2013 öğretim dönemi için 210.-TL/ay’dır.
Ödemeler, her ayın ilk haftası içinde yalnız öğretim aylarına (sömestre dahil) mahsus olmak üzere öğrencilerin banka hesap numaralarına yapılır.
(2. ve 3. katagoriye giren bursların ayrıntılı bilgileri için http://www.alarko.com.tr/alev-burs.asp)

İZZET BAYSAL VAKFI

Şartlar;
Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin dört yıllık bölümlerine en yüksek puanla birinci sırada kayıt yaptıran birinci öğretim lisans öğrencilerine vakfımız tarafından burs veriliyor.
2. Bölüm birincilerinden sonra gelen en yüksek puanlı Bolu’lu bir öğrenciye daha vakıf burs vermekte. Bu öğrencilerin, Bolu Merkez İlçe veya diğer İlçe ve köylerinde doğup, buraların nüfusuna kayıtlı olması gerek
Miktar;
Bu sene ki rakam tam belli değil netleştirilmemiş. Geçen sene ki rakam 160TL.
Toplam da 170 civarında öğrenciye burs veriliyor. Bunlar haricin de 4 tane de Orta öğretim öğrencisine 60TL burs verilmekte.
Bunun dışında burs verilmiyor.

SEMA YAZAR GENÇLİK VAKFI

Yüksek Öğrenim Bursları

Bugüne kadar 500′ün üstünde Yüksek öğrenim öğrencisine burs veriliyor. Bu öğrencilerin bir kısmı doktora yapmak üzere Yurtdışı eğitim kurumlarına gönderiliyor. Bu mevcuda her yıl kontenjan ölçüsünde öğrenci ilave ediliyor. Ayrıca alanında staj yapması gerekenlere staj olanakları sağlanmakta, maddi ve manevi yardım esirgemiyorlar.

Başvuru Şartları

Vakıf olarak her yıl üniversiteyi yeni kazanmış öğrencilere katkıda bulunmak amacıyla karşılıksız burs veriliyor. Bursların devamlılığı başarılı olma koşuluna bağlı. Vakıf öğrencilerinin başka bir kuruluştan burs ve yardım almaması gerekiyor. Ayrıca ara sınıf öğrencileri ve özel üniversite öğrencilerine burs verimiyor.Burs başvurusunda bulunmak isteyen öğrencilerin aşağıda yer alan formu doldurup ekim ayı içinde müracat etmesi gerekmekte. Müracatlar şahsen başvuru veya posta yolu ile yapılmakta. Burs talebi kabul edilenler mülakata çağırılıyor.

BURS MİKTARI;

Bu senenin miktarı belli değil henüz. Geçen sene 240TL-250TL arası burs verilmiş.

HÜSNÜ M.ÖZYEĞİN VAKFI;

1990 yılından bu yana yaklaşık 11.000 adet burs veren Vakıf, 2.000’in üzerinde üniversite öğrencisinin eğitimine destek olmakta. 2010 – 2011 eğitim yılında ise 433 üniversite öğrencisine destek verilmekte.

Burs Başvuru Koşulları;

1.T.C. Vatandaşı olmak,
2.Maddi açıdan yardıma ihtiyacı olmak,
3.İstanbul’da bir devlet üniversitesinde okuyor olmak,
4.Hazırlık veya 1. sınıf öğrencisi olmak,
5.ÖSYS sınavında, kendi branşında ilk 2000 arasında olmak,
6.Herhangi bir disiplin cezası almamış olmak,
Burs miktarı ve ödemeleri;
1.Hüsnü M. Özyeğin Vakfı bursiyeri olarak kabul edilen öğrenciler, kendi isimlerine Finansbank Gayrettepe Şubesi’nde YTL hesabı açtırırlar.
2.Burs ödemeleri 9 ay süreyle – Ekim ve Haziran ayları arasında – yapılır ve Ekim ayında burs ile birlikte 1 defaya mahsus kitap yardımında bulunulur.
3.Temmuz, Ağustos, Eylül aylarında burs ödemesi yapılmaz.
4.2010 – 2011 eğitim/öğretim yılında aylık 240 YTL ve aylık 190 YTL olarak iki farklı burs miktarı bulunmaktadır.
5.Burslar karşılıksızdır. Öğrenim hayatını bitiren her bursiyer, aldığı burs süresi ve koşullarına eşit düzeyde, öğrenimine denk bir öğrenciye Hüsnü M. Özyeğin Vakfı kanalıyla burs vermeyi vicdani bir yükümlülük olarak kabul eder.
7.Mülakata katılabilmek,
8.Başka herhangi bir yerden burs veya kredi almıyor olmak (Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından verilen bazı burslar hariç. Detaylı bilgi için Vakfa başvurunuz.)

Elginkan Vakfı :

Elinkan Topluluğu tarafından kurulan vakıf, ilk 2005 yılında üniversite öğrencilerine yönelik burs programını başlatmıştır. Vakıf, burs programı ile İTÜ, ODTÜ, EGE, İÜ ve Boğaziçi Üniversitelerinde lisans düzeyinde öğrenim gören başarılı ve maddi imkanları yetersiz öğrencilere karşılıksız burs vererek eğitime katkıda bulunmayı amaçlıyor. Vakıf, 2009-2010 öğretim yılında toplam 75 öğrenciye burs , 320 TL aylık olmak üzere 12 ay süreyle burs veriyor. Burs olan öğrencilerin ara sınıflarda ki ortalamaları 2.50 altına düşünce bur kesiliyor.
Personel çocuklarına üniversite ayrımı yapılmaksızın toplamda 50 kişiye burs veriliyor.Ayrıca 5 Türk Dili ve Edebiyatı  doktora öğrencisine 800 TL burs veriliyor.
Burslarla ilgili detaylı bilgiye www.elginkanvakfi.org.tr adresinden ulaşabilirsiniz.(Bu seneki şartlar ve burs miktarları belli olmadığı için geçen sene ki miktarlar bulunmakta.Yerleştirmelerden sonra bu senenin net bilgileri öğrenilecek.)

Anadolu Vakfı

Anadolu Grubu’na bağlı olan Vakfın burs kayıtları eylülde başlıyor. Kayıtlar sadece 1-30  eylül arasında yapılıyor.
Burs için gerekli olacak şartlar;

BURSİYER ADAYI OLMAK İÇİN ŞARTLARIMIZ :
•TC Vatandaşı olmak,
•Maddi imkanı olmamak,
•Başarılı olmak,
•Devlet Üniversitesinde okumak, (Özel Üniversite ve Açık Öğretim hariç)

BURSİYERLERİN SEÇİMİ :
Bursiyer adayları yukarıda istenen belgeler doğrultusunda burs komisyonu tarafından Kasım ayı içinde mevcut kontenjana göre seçilirler. Seçilen adaylara Anadolu Vakfı tarafından burs formu gönderilir. Bu formları doğru, okunaklı ve eksiksiz bir şekilde doldurup imzalayarak ve okuduğu Üniversitenin öğrenci işlerinden onaylattıktan sonra resimli ve onaylı öğrenci belgesi ile birlikte tekrar evraklar eline geçtikten en geç 15 gün içinde Anadolu Vakfı’na getirir veya posta yolu ile gönderirler. Kesin bursiyer listesi Aralık ayının 15’inden sonra gene bu sitede yayınlanıyor.

BURS ÜCRETLERİNİN ÖDENMESİ :
Öğrenci Bursları 9 ay süreli olup, ayda 200,-TL. olarak 3’er aylık dönemler halinde (Ocak, Nisan, Ekim aylarında) peşin ödenmektedir. Burs ücretleri her yıl gözden geçirilmektedir.İstanbul’da okuyan öğrenciler Anadolu Vakfı’na gelerek burs paralarını alacaklardır.İstanbul dışında okuyan öğrenciler bulundukları illerde Vakıflar Bankasında açtıracakları hesaba ödemeler yapılacaktır.

HİZMET ŞARTLI BURS;
Tıp ve hemşirelik okuyan öğrenciler için geçerli.Bu fakültedeki öğrenciler mezun oldukları zaman 2 yıl ücretli Anadolu Sağlık Merkezinde çalışma şartıyla okurlarken 2 katı burs alıyorlar.

TÜRK PETROLLERİ A.Ş
-Yurt dışına burslu olarak öğrenci gönderiyorlar.
-Milli Eğitim Bakanlığı kanalıyla 1416 numaralı yürürlük gereğince burs sağlıyorlar.

URAN VAKFI;
Uran Holding kurucusu İsmet Uran adına burs veriyor. Deprem bölgesinde olan ve mühendislik alanlarında eğitim gören başarılı öğrencilere burs veriliyor. Yılın 9 ayı verilen bursun 2007 yılı miktarı 100TL idi.
31

Çelikel Eğitim Vakfı : Çelikel Eğitim Vakfı ihtiyaç sahibi başarılı öğrencilere burs olanakları sunarak, Türkiye Cumhuriyeti eğitim sistemini desteklemeyi, daha çok öğrencinin daha iyi koşullarda öğrenim görebilmesini, ülkemizde eğitim seviyesinin ve yaşam kalitesinin artmasını hedeflemektedir. Bu gayeyle Vakıf, kurulduğu günden bu yana sürdürdüğü burs programlarıyla yüzlerce öğrenciye eğitim bursu veriyor. İlköğretimden üniversiteye, Edirne’den Kars’a yüzlerce öğrenci Çelikel bursiyeri olmanın ayrıcalığını yaşıyor.

Çelikel Eğitim Vakfı, 2012-2013 eğitim yılı itibariyle yepyeni bir Burs Programı başlatıyor. Sadece maddi desteği değil, kişisel ve sosyal gelişim desteklerini de barındıran Burs Programından İstanbul’daki üniversitelere bu sene başlayacak hazırlık ve 1. sınıf öğrencileri faydalanabilecek.  Detaylı bilgi için www.celikelegitimvakfi.org adresinden ulaşabilirsiniz.

Eymir Kültür Vakfı : Vakıf 130 ODTÜ’lü öğrenciye yılda 10 ay 120 lira burs ödemesi yapıyor. Vakıf bunun dışında özel başarı bursları veriyor. Burs başvuruları Kasım ayında alınıyor ve değerlendirmeler yapılıyor. Bu değerlendirmeler sonucunda belirlenen öğrencilere burs bağlanıyor. ODTÜ’lülerin İstanbul’da kurmuş olduğu İstanbul ODTÜ Mezunları Derneği ise 450 öğrenciye 10 aylık 120 lira burs ödemesi yapıyor. Burslarla ilgili detaylı bilgiye vakfın sitesi olan www.eymir.org.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Uran Vakfı: Uran Vakfı 15 Eylül – 1 Ekim tarihleri arasında başvuru kabul ediyor. Başvuru şartları ise burs başvurusu yapacak öğrencini ihtiyaç sahibi olması ve makine, inşaat mühendisliği ya da turizm gibi bölümlerde öğrenimine devam ediyor olması şartları aranıyor. Burs kazanan öğrencilere bursları aylık 150 TL olarak 9 ay süresince veriliyor. Ayrıntılı bilgi için www.uralholding.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Vehbi Koç Vakfı : Vakıf, Türkiye’de yılda 10.000 öğrenciye burs veriyor. Aylık üniversite öğrencisine 310 lira burs ödemesi yaparken, meslek lisesi öğrencisine ise 70 lira burs ödemesi yapıyor. Burslar, başvuru yapan adaylar arasında maddi ihtiyaç sıralamasına göre ve yapılacak bir takım mülakatlardan sonra belirlenen öğrencilere veriliyor. Bu mülakatlardan sonra asil ve yedekler diye iki bölüm oluşturuluyor. Eğer ki asilden burs almayan olursa yedeklerde olan öğrencilere veriliyor. Burslarla ilgili detaylı bilgiye vakfın sitesi olan www.vkv.org.tr adresinden ulaşabilirsiniz ayrıca Meslek Lisesi öğrencileri isewww.mlmm.com.tr adresinden burslarla ilgili bilgilere ulaşabilir.

TEV : Türkiye Eğitim Vakfı, 8.500 kişiye yurt içinde burs verirken yurt dışında ise 80 kişiye burs veriyor.Burs başvurularını 20 Ağustos – 13 Eylül tarihleri arasında alıyor. Üniversite öğrencilerine 290 TL ödeme yapılırken, lise öğrencisine ise aylık 120 TL burs ödemesi yapılıyor. Üstün başarı bursu ise özel olarak seçilen 52 kişiye aylık 900 TL olarak ödeniyor. Üstün başarı bursu ilk 5.000 kişiye 3 aşamalı testlerden geçirildikten sonra veriliyor. Burs başvuruları ise Haziran ve Eylül ayları arasında değerlendiriliyor. Vakfın verdiği burslarla ilgili detaylı bilgiye www.tev.org.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Sanko Vakfı: Sanko Vakfı yılda yaklaşık 1.500 öğrenciye burs veriyor. Burs vereceği öğrencilerde başarılı olma ve Gaziantep doğumlu olma şartı arayan vakıf, aylık 200 TL burs veriyor. Başvurular Ağustos ayı sonunda başlıyor ve başvuru formu vakıftan temin ediliyor. Ayrıntılı bilgiye ise www.sankovakfi.com adresinden ulaşılabiliyor.

Anadolu Vakfı : Anadolu Grubu’na bağlı olan Vakıf, 800 öğrenciye 9 ay burs ödemesi yapıyor. Vakıf bu bursları 3 ayda bir 600 TL olarak veriyor. Maddi imkanı olmadığını ispatlayan belge ile gelenler, anne ve babası olmayan öğrenciler, mülakatlara girip burs almayı hak kazanıyorlar. Sadece Devlet üniversitelerinde okuyanlara burs veriliyor. Vakfın verdiği burslarla ilgili detaylı bilgiye www.anadolugroup.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

21.Yüzyıl Eğitim ve Kültür Vakfı: 1992 yılından beri burs veren vakıf bu sene de burs vermeye devam ediyor. Burs başvurularında aradıkları koşulların başında ihtiyaç sahibi olma geliyor. Aylık 100 TL olarak burs veriyor. Burslarla ilgili detaylı bilgiye www.yekuv.orgadresinden ulaşılabiliyor.

Hüseyin Özyeğin Vakfı: Hüseyin Özyeğin Vakfı 544 öğrenciye burs imkanı sunuyor. Burs vereceği öğrencilerde başarılı olma ve İstanbul’da devlet üniversitesinde okuma şartı arıyor. Burs başvurularını 15 Eylül – 15 Ekim tarihleri arasında alıyor. Bu bursları her yıl 10 ay süreyle veren vakıf aylık 240 TL veriyor. Burslarla ilgili detaylı bilgiyewww.husnuozyeginvakfi.org.tr adresinden ulaşılabiliyor.

ÇYDD : Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği olarak faaliyet gösteren dernek 2009-2010 Öğretim döneminde şu ana kadar 35 bin öğrenciye burs bağlanmış. Dernek üniversite öğrencilerine ayda 125 TL burs ödemesi yaparken, İlköğretim ve lise öğrencilerine ise ayda 40 TL burs veriyor. Dernek, sadece devlet okullarında okuyan ilköğretim ve lise öğrencilerine burs veriyor. Devlet Üniversitelerinin gündüz öğretiminde okuyan üniversite öğrencileri burs almaya hak kazanıyor. Dernek, ekonomik olarak burs ihtiyacını belgelendirebilen öğrencilere burs veriyor. Burs başvuruları yılda 1 kez sadece Eylül ayında kabul ediliyor. Derneğin verdiği burslarla ilgili detaylı bilgiye www.cydd.org.tr adresinden ulaşılabiliyor.

Elginkan Vakfı : Elinkan Topluluğu tarafından kurulan vakıf, ilk 2005 yılında üniversite öğrencilerine yönelik burs programını başlatmıştır. Vakıf, burs programı ile İTÜ, ODTÜ, EGE, İÜ ve Boğaziçi Üniversitelerinde lisans düzeyinde öğrenim gören başarılı ve maddi imkanları yetersiz öğrencilere karşılıksız burs vererek eğitime katkıda bulunmayı amaçlıyor. Vakıf, 2009-2010 öğretim yılında toplam 75 öğrenciye, 320 TL aylık olmak üzere 12 ay süreyle burs veriyor. Ayrıca şirket çalışanlarının çocuklarına da burs veriyor. Burslarla ilgili detaylı bilgiye www.elginkanvakfi.org.tr adresinden ulaşabiliyor.

Sema Yazar Gençlik Vakfı: Sema Yazar Gençlik Vakfı 35 öğrenciye burs vermektedir. Burs talebinde bulunacak öğrencilerde başarılı olma ve maddi yönden desteğe muhtaç olma şartlarını arıyor. Üniversiteye yeni başlamış 1.sınıf ve hazırlık öğrencilerinin başvuruları kabul ediliyor. Müracaatlar Ekim 15 kadar devam ediyor. Bu yıl, seçilen öğrencilere aylık 250 TL burs verilecektir.

TED : Üniversite öğrencileri için ayırmış olduğu burs kontenjanın dolmasından dolayı bu sene burs başvurusu alamayacaklarını açıkladı.

Türk Anadolu Vakfı: Türk Anadolu Vakfı 1.000 öğrenciye burs hizmeti veriyor. Burs başvuruları Ekim ayında başlıyor. 8 ay süreyle burs veren vakıf burs verirken ihtiyaç sahibi öğrenciler üzerinde duruyor. Aylık 80 TL burs veriyor. Burslarla ilgili detaylı bilgiye isewww.turav.org adresinden ulaşılabiliyor.

Galatasaray Eğitim Vakfı: Galatasaray Eğitim Vakfı 146 üniversite öğrencisine burs veriyor. Burs vereceği öğrencilerde ihtiyaç sahibi olma koşulunu arıyor. 15 Ekim’e kadar başvurular alınıyor. Kazanan öğrencilere Ekim-Haziran ayları arasında 9 ay burs veriliyor ve bu bursu aylık 250 TL olarak veriyor. Detaylı bilgiye www.gev.org.tr adresinden ulaşılabilir.

Tefken Vakfı : Eğitim, Sağlık, Kültür, Sanat ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfi, her yıl Türkiye’de öğrenim gören ve maddi desteğe ihtiyaç duyan 180 başarılı lise, üniversite ve lisansüstü öğrencisine karşılıksız eğitim bursu veriyor. Tekfen bursları, sınavla girilen okulların öğrencilerine, sınav sonuçları ve başarı ortalamalarına göre veriliyor. Tekfen bursları ile ilgili bütün işlemler, 2004 yılından bu yana tümüyle internet üzerinden yapılabiliyor.Burslar lise öğrencilerine 150 TL, Üniversitelere 330 TL, Master yapan öğrencilere 330 TL aylık olarak veriliyor.Tekfen bursu ile ilgili detaylı bilgiyewww.tekfenburs.org adresinden ulaşabiliyor.

Halis Toprak Vakfı: Halis Toprak Vakfı yılda 50 üniversite öğrencisine burs veriyor. Burs başvurusu kabul edilmiyor ve okullardan ihtiyaç sahibi başarılı öğrencilerin bildirilmesi isteniyor. Bu bursu kazanan öğrencilere aylık 200 TL burs veriyor. Ayrıntılı bilgi içinwww.toprak.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Mehmet Zorlu Vakfı : Vakfın temel faaliyet alanı olan, eğitime destek çerçevesinde her eğitim döneminde yüzlerce öğrenciye burs vermektedir. Başarı ve ihtiyaç kriteri gözetilerek seçilen bursiyerler, Ekim-Haziran ayları arasında toplam 9 ay süreyle burs alıyorlar. Vakıf, 2008-2009 eğitim döneminde 1060 öğrenciye burs veriyor. Üniversite burs başvuruları ilgili üniversitelerin burs ofislerinden yapılıyor. Vakfın verdiği burslarla ilgili detaylı bilgiyewww.mzv.org.tr adresinden ulaşabiliyor.

Emine Horoz Eğitim Vakfı: Sadece lojistik bölümü öğrencilerine burs veriliyor. Burslarla ilgili ayrıntılı bilgiye www.horev.org.tr adresinden ulaşılabiliyor.

ALEV : Alarko Eğitim ve Kültür Vakfı, eğitim çağındaki başarılı ve kabiliyetli gençlerin yetişmesi için her yıl karşılıksız burslar veriyor. Vakıf belli üniversite ve bölümlerde okuyan öğrencilere burs veriyor. Vakıf öğrencilerine aylık 2009-2010 öğretim dönemi için 190 TL burs veriyor. Ayrıca Endüstri Meslek Liselerinin ve Teknik Liselerin belli bölümlerinde öğrenim gören 25 öğrenciye aylık 85 TL burs ödemesi yapıyor. Vakfın verdiği burslarla ilgili detaylı bilgiye www.alarko.com.tr adresinden ulaşabiliyor.

Sabancı Vakfı : Sabancı Vakfı; Üniversiteye Giriş Bursu, Kalkınmada Öncelikli İller Bursu, Engelli Öğrenciler Bursu ve Sabancı Vakfı-Vista Bursu olmak üzere 4 ayrı burs imkânıyla bu yıl, 1300’den fazla öğrencinin eğitim masraflarına destek olacak. Sabancı Vakfı bursiyerlerine 2010-2011 ders yılında her ay 285 TL ödeneyecek. Sabancı Vakfı burslarına üniversitelerin burs başvuruları için geliştirdiği başvuru formu ve istenen belgelerle başvuru yapılıyor. Sabancı Vakfı bursları için başvuru formu ve gerekli belgelerin öğrenci tarafından en geç 15 Ekim 2010 akşamına kadar kayıtlı olduğu üniversitenin Öğrenci İşleri ya da Burs Ofisi’ne teslim edilmesi gerekiyor.

İstanbul Ticaret Odası Bursu : Oda tarafından 1952 yılından bu yana her yıl artan sayıda karşılıksız burs veriliyor. Bugüne kadar burs imkanı sağlanan üniversite öğrenci sayısı 16.000’in üzerinde.

Yükseköğrenim (lisans) Bursları : ÖSYM tarafından %100 burslu olarak yerleştirilen yükseköğrenim (lisans) öğrencileri ile vakıf üniversitelerinin belli fakültelerinde %100 şehit bursu ile eğitim ve öğrenim gören öğrencilere verilir. Başvurular 1 Ekim – 26 Kasım tarihleri arasında alınıyor.

Yüksek Lisans Bursları : Odanın çalışma alanında bulunan devlet üniversitelerinin belli bölümlerinde okuyan öğrencilere veriliyor. Başvurular 1 Ekim – 26 Kasım tarihleri arasında alınıyor.

Doktora Bursu : Türkiye içinde veya Yurtdışında öğrenim veren yükseköğretim kurumlarında doktora yapan öğrencilere veriliyor.Lisans ve Yükseklisans bitirme genel not ortalamasının 4 üzerinden 3 veya 100 üzerinden en az 75 olması gerekiyor. 1 ekim 26 kasım tarihleri arasında başvurular alınıyor. Vakfın verdiği burslarla ilgili detaylı bilgiye www.ito.org.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Türkiyede Burs veren diğer kurumlar…

Nuh Çimento Sanayi Vakfı www.nuhcimento.com.tr
Taşkent Vakfı www.taskentvakfi.org
İstek vakfı www.istek.org.tr
İstanbul Teknik Üniversitesi www.itu.edu.tr
Galatasaray Eğitim Vakfı www.gev.org.tr
Boğaziçi Üniversitesi Vakfı www.buvak.org.tr
Sema Yazar Gençlik Vakfı www.semayazar.org.t
Uran Vakfı www.uranholding.com
21′inci Yüzyıl Eğitim ve Kültür Vakfı www.yekuv.org
Başbakanlık  Fonu www.sydgm.gov.tr
Türkiye Petrolleri A.O. www.tpao.gov.tr
Milli Eğitim Bakanlığı www.meb.gov.tr
Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu www.kyk.gov.tr
İzmir Ticaret Odası www.izto.org.tr
İş Dünyası Vakfı www.isdunyasivakfi.org.tr
Sağlık ve Eğitim vakfı www.sevakfi.org
İzzet Baysal Vakfı www.izzetbaysalvakfi.org.tr
Teknik Eğitim vakfı www.tekev.org
Türk Anadolu Vakfı www.turav.org
Ensar vakfı www.ensar.org
Sanko Vakfı www.sankovakif.com

yorumlar
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

yorum-yaz
BİR YORUM YAZIN

Soru: 52 + 4 kaçtır?


Alıp vereceği olmamak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Alıp sattığı olmamak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Alıp satmaz görünmek Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Alıp başını gitmek Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Alın damarı çatlamış Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Alıcı gözüyle bakmak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Alıcı çıkmak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Aleyhinde (aleyhine) söylemek (bulunmak) Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Aleyhe dönmek Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Alev bacayı (saçağı) sarmak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Alev bacayı (saçağı) sarmak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Alev almak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Alet olmak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Aldırış etmemek Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Aldığı abdest ürküttüğü kurbağaya değmemek Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ford, Audi, BMW, Chevrolet, Citroen, Dacia, DS Automobiles, Fiat, Honda, Hyundai, Iveco, Jeep, KIA, Land Rover, Mazda, Mercedes, MINI, Nissan, Opel, Peugeot, Renault, Seat, Skoda, Ssangyong, Toyota, Volkswagen, Volvo,Sıfır Araba,Araba,jaguar araba,oyunlar,jaguar,Eğitim,egitim,çınar kozmetik,gratis,farmasi kozmetik,üniversite,vakıf üniversitesi, özel üniversite, hukuk, tıp, sağlık bölümleri,pilotaj, özel sağlık sigortaları, forex, amerika dil eğitimi,Tıp Fakültesi Ücretli, hukuk ücretli,