2017 yılında LYS’nin İlçelerde yapılması için çalışmalar başlatıldı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Ömer Demir, ÖSYM’ye yapılan taleplerin ardından 2017 yılından itibaren LYS’nin ilçelerde yapılması için çalışmaların başlatıldığını söyledi.

Hatay’ın İskenderun İlçesi’nde yaşayan Ersoy Koçak, arkadaşlarının LYS’ye giren çocuklarının sınav için il merkezine giderken yaşadıkları stresi görünce ÖSYM’ye mailatarak 2016 LYS’nin İskenderun’da da salon açılarak yapılmasını istedi. YGS ve açık öğretim sınavlarının ilçede başarılı ve sorunsuz bir şekilde yapıldığını hatırlatan Koçak’a cevap, ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ömer Demir’den geldi.

lys

Cevapta, 2016 LYS sınav yerlerinin daha önce il merkezleri olarak belirlendiği, “2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 2880 sayılı kanunla değiştirilen 10’uncu ve 45’incimaddeleri uyarınca YÖK, yükseköğretim kurumlarına öğrenci seçme ve yerleştirme esaslarını belirleme yetkisine sahip. Yükseköğretim Genel Kurulu’nun 24.12.2015 tarihli toplantısında yayımlanması ve uygulanması kabul edilen 2016 ÖSYS kılavuzunda 2016 LYS’lerin sadece il merkezlerinde yapılması uygun görüldü. Bu sebeple, 2016 yılında İskenderun ilçe merkezinde Lisans Yerleştirme Sınavları yapılması mümkün değil. LYS’lerin 2017 yılından itibaren ilçe merkezlerinde yapılması ile ilgili bazı çalışmalar yürütülmekte olup, bu çalışmalar neticesinde belirlenecek olan ilçe merkezlerinde LYS’lerin yapılması, ilgili kurulların değerlendirilmesine sunulacak” denildi.

ÖSYM Başkanı Ömer Demir’in yaklaşımının sevindirici olduğunu belirten bir çocukbabası Ersoy Koçak, cevabı şöyle değerlendirdi:

“Biz veliler olarak bunun peşini bırakmamamız lazım. Benim kızım iki yıl sonra Üniversite sınavlarına girecek. İl merkezlerine giderken ailelerin ve sınava girecek olan çocukların, yaşadığı stres, sıkıntı ve kimi zaman yollarda yaşadıkları perişanlıklar, kazalar, bu kararın netleşmesi ile yaşanmayacak. Üstelik uzmanlarda, merkezlerde sınava giren gençlerin, ilçelerden merkezlere sınava gidenlerin yaşadıkları stres, onların başarılarını olumsuz etkiliyor. Benim gibi çocuğu sınava girecek olan ailelerden LYS sınavlarının ilçede yapılması taleplerini Milli Eğitim Bakanlığı’na iletmeleri durumunda 2017 ’de sınavların İskenderun dahil ilçelerde yapılması netleşir” dedi.

Kaynak: Hürriyet

yorumlar
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

yorum-yaz
BİR YORUM YAZIN

Soru: 53 + 4 kaçtır?


Ağız açtırmamak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ağız kullanmak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ağız etmek Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ağız aramak (yoklamak) Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ağız (ağzını) açmak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ağız ağıza vermek Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ağırlık olmak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ağırlık basmak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ağırlığını ortaya koymak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ağırlığınca altın etmek Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ağırlığı olmak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ağırına gitmek Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ağır yara almak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ağır söylemek Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ağır oturmak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ford, Audi, BMW, Chevrolet, Citroen, Dacia, DS Automobiles, Fiat, Honda, Hyundai, Iveco, Jeep, KIA, Land Rover, Mazda, Mercedes, MINI, Nissan, Opel, Peugeot, Renault, Seat, Skoda, Ssangyong, Toyota, Volkswagen, Volvo,Sıfır Araba,Araba,jaguar araba,oyunlar,jaguar,Eğitim,egitim,çınar kozmetik,gratis,farmasi kozmetik,üniversite,vakıf üniversitesi, özel üniversite, hukuk, tıp, sağlık bölümleri,pilotaj, özel sağlık sigortaları, forex, amerika dil eğitimi,Tıp Fakültesi Ücretli, hukuk ücretli,
Basari Sıralamaları