2017 TEOG e-kılavuzu yayımlandı, neler değişti?

TEOG e-kılavuzu yayımlandı, neler değişti? Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) sistemi kapsamında 8'inci sınıfların gireceği merkezi ortak sınavlara ilişkin e-kılavuzu, internet sitesinden yayımladı.

Kılavuzda ortak sınavlar yurtdışı başvuru iş ve işlemleri, sınav tedbiri alınacak öğrencilerle ilgili iş ve işlemlere ve sınavlar hakkında temel ilkelere, sınav takvimi ile ilgili detaylı bilgilere yer verildi.

2017 TEOG PUAN HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

2017 TEOG TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KILAVUZDA HANGİ DEĞİŞİKLİKLER VAR?

2016-2017 öğretim yılı ortak sınavlar e-kılavuzunda iş ve işlemlerin daha hızlı ve verimli yapılabilmesi için bazı değişiklikler yapıldı. Ortak sınavlara mazeretleri nedeniyle katılamayan öğrenciler için 2 hafta sonra yapılan mazeret sınavları 3 hafta sonraya alındı.

İLK SINAVLAR 23-24 KASIM

Bu kapsamda, birinci dönem ortak sınavlar 23 ve 24 Kasım 2016'da, mazeret sınavları 17-18 Aralık 2016'da yapılacak.

İKİNCİ DÖNEM SINAVLAR 26-27 NİSAN

İkinci dönem ortak sınavları ise 26 ve 27 Nisan 2017'de mazeret sınavları da 20 ve 21 Mayıs 2017'de gerçekleştirilecek.

FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ FEN BİLİMLERİ OLDU

Öte yandan geçen yıllarda, ders adları tablosunda yer alan fen ve teknoloji dersinin adı "fen bilimleri" olarak değiştirildi. Öğrenciler birinci gün oturumda, Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi, ikinci gün oturumunda fen bilimleri, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil dersleri yazılılarına girecek.

4 FARKLI KİTAPÇIK KULLANILACAK

Ortak sınavlar, saat 09.00, 10.10, 11.20'de başlayacak ve aynı anda yapılacak. Öğrencilere her yazılıda 20 soru için 40 dakika cevaplama süresi verilecek. Değerlendirmede yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemeyecek. Ortak sınavlarda A, B, C ve D kitapçığı olmak üzere dört çeşit kitapçık verilecek.

Öğrenciler olağanüstü haller ve özel durumlar dışında kendi okullarında, önceden belirlenen sınıflarda sınava alınacaklar.

ÖĞRENCİLER ÇANTA GETİREMEYECEK

Öğrenciler, kullanımı doktor raporu ile belirlenen hasta veya engellilere ait cihazlar hariç sınava, çanta, cep telefonu, saat, kablosuz iletişim sağlayan cihazlar ve kulaklık, kolye, küpe, bilezik, yüzük, broş ve benzeri eşyalar ile her türlü elektronik veya mekanik cihazlarla sınava alınmayacaklar. Bunları bulundurduğu tespit edilen öğrencinin sınavı, sınav kurallarının ihlali gerekçesiyle sınav salonundaki görevlilerce hazırlanan tutanakla geçersiz sayılacak.

 FETÖ/PDY OKULLARINA SIKI DENETİM GELDİ

Bakanlığın yeni kılavuzunda, yurtdışındaki FETÖ/PDY ile irtibatlı okullara ilişkin sıkı denetim getirildi. Buna göre, yurtdışında öğrenimlerine devam eden ve ortak sınavlara katılmak isteyen 8. sınıf düzeyindeki öğrencilerin, MEB'e veya bulundukları ülkenin eğitim bakanlığına bağlı bir okulda eğitim aldıklarına dair denklik başvurularını büyükelçilikler üzerinden yaptırmaları gerekecek. Bu kapsamda, MEB'e veya bulundukları ülkenin eğitim bakanlığına bağlı olmayan okullara denklik verilmeyecek.

YURTDIŞI DENKLİK ARANACAK

"Yurtdışında öğrenimlerini sürdüren öğrenciler ortak sınavlara girebilecekler. Yurt dışında e-Okul sistemine kayıtlı olmayan okullarda öğrenim gören öğrenciler, 5 Mart 2004 tarihli ve 25393 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan “MEB Denklik Yönetmeliği" dikkate alınarak denklikleri yapıldıktan sonra başvurularını Türkiye Cumhuriyeti büyükelçilikleri/başkonsoloslukları üzerinden yapacaklar."

KAYNAŞTIRMA RAPORLU ÖĞRENCİLER

Sınavda tedbir alınması gereken öğrencilerden istenen raporlara, Özel Eğitim ve Rehberlik hizmetleri Genel Müdürlüğünün önerisi üzerine kaynaştırma yoluyla eğitime yönlendirildiklerine dair "özel eğitim değerlendirme kurulu raporu" da eklendi.

Sınav tedbiri hizmeti alınmış ancak, Özürlü/Engelli Sağlık Kurulu Raporu'nu ve kaynaştırma yoluyla eğitime yönlendirildiklerine dair "özel eğitim değerlendirme kurulu raporu"nu birinci dönem için 19 Ekim 2016, ikinci dönem için 10 Mart 2017 tarihlerine kadar beyan etmeyen öğrenciler için ortaöğretim kurumlarına yerleştirme ve nakil işlemlerinde özel eğitim ihtiyacı olan öğrenci kapsamında işlem yapılmayacak.

8’inci sınıf öğrencileri 2017 yılı Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavına (PYBS) ayrıca girmeyecekler. Parasız yatılılık veya bursluluk hakkından yararlanmak isteyen 8’inci sınıf öğrencilerinin başvuruları, 2016 yılı PYBS kılavuzunda belirtilen tarihlerde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlükleri tarafından e-Okul Sistemi üzerinden yapılacak.

SINAVA İTİRAZLAR NASIL OLACAK?

Sorulara, cevap anahtarlarına ve sonuçlara yapılacak itirazlar, soruların, cevap anahtarlarının Bakanlıkça yayımlanmasından itibaren en geç 5 gün içinde ÖDSGM resmi internet sayfasında yayımlanan sınav itiraz bölümünden elektronik olarak yapılabilecek.

2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu'nun 20/B maddesi uyarınca, sorulara ve cevap anahtarına yapılacak itirazlar, soruların ve cevap anahtarlarının "http://www.meb.gov.tr" internet adresinde yayımlanmasından itibaren başlayan 10 günlük dava açma süresini durdurmayacak.

Kaynak:AA

yorumlar
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

yorum-yaz
BİR YORUM YAZIN

Soru: 13 + 4 kaçtır?


Allah övmüş de yaratmış Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Allah ne verdiyse Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Allah manda şifalığı versin Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Allah için Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Allah derim Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Allah bir dediğinden başka sözüne inanılmaz Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Allah bana, ben de sana Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Alkol duvarını aşmak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Alkış tutmak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Alkış tufanı kopmak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Alkış toplamak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Alkış kopmak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Alkış almak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ali’nin külahını Veli’ye, Veli’nin külahını Ali’ye giydirmek Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Alışverişi kesmek Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ford, Audi, BMW, Chevrolet, Citroen, Dacia, DS Automobiles, Fiat, Honda, Hyundai, Iveco, Jeep, KIA, Land Rover, Mazda, Mercedes, MINI, Nissan, Opel, Peugeot, Renault, Seat, Skoda, Ssangyong, Toyota, Volkswagen, Volvo,Sıfır Araba,Araba,jaguar araba,oyunlar,jaguar,Eğitim,egitim,çınar kozmetik,gratis,farmasi kozmetik,üniversite,vakıf üniversitesi, özel üniversite, hukuk, tıp, sağlık bölümleri,pilotaj, özel sağlık sigortaları, forex, amerika dil eğitimi,Tıp Fakültesi Ücretli, hukuk ücretli,