2017 KYK burs ve kredi Ücretleri Ne Zaman Yatırılacak Ödenecek?

KYK bursları ne zaman verilecek 2016 2017,KYK bursları ne zaman ödenecek,KYK bursları ne zaman,KYK bursları ne zaman yatacak 2016 2017,KYK bursları ne zaman verilecek 2017,KYK burs ücretleri 2017,KYK burs ücretleri 2017,yeni KYK burs ücretleri 2016 2017,KYK bursları ne zaman yatacak 2017, KYK bursları ne zaman yatacak 2016.KYK burs kredileri hesaplara ne zaman yatacak. KYK tarafından burs ve kredi verilen öğrenci listeleri açıklandı. KYK burs ve kredi alan öğrenciler merakla ilk yatacak ücretleri bekliyorlar.kyk burslar ne zaman yatacak 2016,kyk bursları ayın kaçında yatıyor,kyk burs ne zaman yatacak,kyk kredileri ne zaman bitiyor,kyk bursu en son hangi ay yatar,kyk bursları ne zaman bitiyor,

KYK bursları her yıl farklı oranlarda artmaktadır.Bu yıl da öğrencilere verilecek olan burs ve kredi miktarları aşağıdaki gibidir.

Gençlik ve spor bakanlığı bünyesinde bulunan kredi yurtlar kurumu,üniversite öğrencilerine verilecek kredi- burs için başvurularının Ekim ayının ilk haftasında alınacağını açıkladı. Burs-kredi almaya hak kazanan öğrencilere ödemeler ise 2017 yılı Ocak ayında yapılacak. fakat 2016-2017 yılında üniversite 1. sınıf öğrencileri Ekim-Kasım ve Aralık ayları içinde burs ödemesi alacak

2017 Yılı Burs Ücretleri ocak 2017 yılında belli olacak

2017 yılında enflasyon oranında burslara zam yapılacaktır. Enflasyon oranları 2016 yılı için henüz tamamlanmadığı için henüz burs ücretleri net olarak belli değildir. 2017 Kyk burs ücretleri açıklandığı zaman her zaman ki gibi anında sayfamızda duyuracağız. Burs ve kredilerin zam alacağı kesindir ama zam miktarı henüz belli değildir.

Lisans ve Önlisans Öğrencileri : – TL

Yüksek Lisans Öğrencileri : – TL

Doktora Yapan Öğrenciler : – TL

2016  Yılı Burs Ücretleri

Lisans ve Önlisans Öğrencileri : 400 TL

Yüksek Lisans Öğrencileri : 800 TL

Doktora Yapan Öğrenciler : 1.200 TL

2015 Yılı Burs Ücretleri

Lisans ve Önlisans Öğrencileri : 330 TL

Yüksek Lisans Öğrencileri : 660 TL

Doktora Yapan Öğrenciler : 990 TL

KYK tarafından öğrencilere sağlanan beslenme yardımı, 2014 7.30 TL’den 2015’te 8 TL’ye yükseltildi. Burslar ve Krediler ne zaman ödenecek? 1 Temmuz 2014’te yürürlüğe girecek protokolde yeni düzenlemeler hayata geçiyor. Eski protokolde öğrencilere burs ödemeleri her ayın 6’sında, kredi ödemeleri ise 7’sinde yapılırken yeni protokolle ödemeler, öğrencilerin T.C kimlik numaralarının son hanesine göre belirlenen tarihlerde yapılacak. 

Buna göre, T.C kimlik numarasının son hanesi ‘0’ olanlar için ödeme günü her ayın 6’sı olurken, kimlik numarasının son hanesi ‘2’ olanlara ödemeler ayın 7’sinde, ‘4’ olanlara ayın 8’inde, 6 olanlara ayın 9’unda ve kimlik numarası 8 ile bitenlere burs ve kredi ödemeleri her ayın 10’unda yapılacak. Protokolün yürürlüğe girdiği tarihten itibaren tahsilat işlemlerinde sanal pos imkanı devreye giriyor. Bu düzenlemeyle tahsilatlar artık internet üzerinden kredi kartı ile de yapılabilecek. 

Yeni burs kredi yatırılma sistemine göre öğrenciler Tc kimlik numaralarının son hanelerine göre kredi ve burs ödemelerini alacaklar:

TC kimlik numarasının son hanesi -0- olanlar her ayın 6’sında,

TC kimlik numarasının son hanesi -2- olanlar her ayın 7’sinde,

TC kimlik numarasının son hanesi -4- olanlar her ayın 8’inde,

TC kimlik numarasının son hanesi -6- olanlar her ayın 9’unda,

TC kimlik numarasının son hanesi -8- olanlar her ayın 10’unda burs ve kredileri adlarına açılmış olan Ziraat Bankası hesaplarına yatırılacaktır.

( Öğrencilerden TC kimlik numarası tek sayı ile biten ne zaman bursunu alacak diye sorular almaktayız. Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası tek sayı ile bitmez. Bu yüzden ödemeler sadece Tc kimlik numarası çift ile bitenlere göre düzenlenmiştir.)

BURS VE KREDİLER NASIL ALINACAK?

Öğrencilerin tahsis edilen burs/öğrenim kredisini alabilmeleri için https://www.turkiye.gov.tr/ internet adresi üzerinden e-devlet şifresi ile kurum linkine ulaşmaları gerekmekte. Link içeriğindeki taahhütname ile ilgili olan menüye girerek, taahhütnameyi dikkatlice okuyup kabul ettiklerini belirtip, kabul bildirimini 31 Ocak 2014’e kadar onaylamaları, şahsi bilgilerinde bir eksiklik var ise Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bildirmeleri gerekmektedir. Öğrenciler, tahsis edilen burs/ öğrenim kredisini almak istememeleri halinde öncelikle onay işlemini yapmamaları gerekiyor. Taahhütnameyi yapmış iseler taahhütname tanzim ve kabul süresi içinde sistem üzerinden iptal etmeleri, bu süreyi de kaçırmaları halinde belirtilen süre içinde iptal işlemini yapmadı iseler tahsis edilen burs veya öğrenim kredisini almak istemediklerini belirten dilekçeyi, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu ‘Söğütözü Mahallesi 2176 Sokak No 25 06520 Çankaya-Ankara’ adresine ivedilikle göndermeleri gerekmekte. 18 yaşından küçüklere kanunen kısıtlı olmalarından dolayı e-devlet şifresi verilmediğinden, anne veya baba, şayet her ikisi de yok ise kanuni vasileri ile birlikte Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu merkez veya taşra birimlerinden herhangi birine giderek, kimlikleri ve diğer belgelerini yetkili memurlara ibraz ederek, yetkili memur gözetiminde taahhütnamelerini imzalamaları gerekmekte. Yurt dışında yüksek öğrenim gören öğrenciler taahhütnamelerini ve kefalet senetlerini noterler ve konsolosluklar kanalıyla düzenletecekler.

yorumlar
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

yorum-yaz
BİR YORUM YAZIN

Soru: 80 + 2 kaçtır?


Allah övmüş de yaratmış Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Allah ne verdiyse Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Allah manda şifalığı versin Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Allah için Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Allah derim Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Allah bir dediğinden başka sözüne inanılmaz Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Allah bana, ben de sana Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Alkol duvarını aşmak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Alkış tutmak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Alkış tufanı kopmak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Alkış toplamak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Alkış kopmak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Alkış almak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ali’nin külahını Veli’ye, Veli’nin külahını Ali’ye giydirmek Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Alışverişi kesmek Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ford, Audi, BMW, Chevrolet, Citroen, Dacia, DS Automobiles, Fiat, Honda, Hyundai, Iveco, Jeep, KIA, Land Rover, Mazda, Mercedes, MINI, Nissan, Opel, Peugeot, Renault, Seat, Skoda, Ssangyong, Toyota, Volkswagen, Volvo,Sıfır Araba,Araba,jaguar araba,oyunlar,jaguar,Eğitim,egitim,çınar kozmetik,gratis,farmasi kozmetik,üniversite,vakıf üniversitesi, özel üniversite, hukuk, tıp, sağlık bölümleri,pilotaj, özel sağlık sigortaları, forex, amerika dil eğitimi,Tıp Fakültesi Ücretli, hukuk ücretli,