2016 YGS baraj puanı yükseltildi

2016 YGS baraj puanı yükseltildi

YÖK, ön lisans, açıköÄŸretim ön lisans ve lisans programları ile özel yetenekle öÄŸrenci alan lisans programlarına giriÅŸte kullanılan YGS baraj puanını 140'tan 150'ye çıkardı.

YükseköÄŸretim Kurulu (YÖK), ön lisans, açıköÄŸretim ön lisans ve lisans programları ile özel yetenekle öÄŸrenci alan lisans programlarına giriÅŸte kullanılan YükseköÄŸretime GeçiÅŸ Sınavında (YGS) uygulanan 140 baraj puanının 150'ye çıkartılması kararı aldı.

YÖK'ten yapılan açıklamada, kararın 24 Aralık'ta gerçekleÅŸtirilen YükseköÄŸretim Genel Kurulu toplantısında alındığı bildirildi. 

Lisans programlarını tercih edebilmek için ham puan olarak yüzde 20 baÅŸarıya tekabül eden 180 baraj puanının, ön lisans, açıköÄŸretim ön lisans ve lisans programları ile özel yetenekle öÄŸrenci alan lisans programları için yüzde10'luk baÅŸarıya eÅŸdeÄŸer olan 140 baraj puanı uygulandığı hatırlatılan açıklamada, "Barajın 140 puandan 150 puana çıkartılması, baÅŸarı beklentisinin yüzde 10'dan yüzde 12,5'a çıkması yani 16 ham puan eÅŸiÄŸinin 20 ham puana yükselmesi anlamını taşımaktadır" ifadesi kullanıldı.

Tıp, hukuk, mühendislik ve mimarlık programları için sıralama tabanı getirilmesi ile ilk defa taban puanların yükseltildiÄŸi belirtilen açıklamada, "Bugün kabul edilen yeni uygulama ile 2016 ÖSYS kılavuzunda ön lisans, açıköÄŸretim ön lisans ve lisans programları ile özel yetenekle öÄŸrenci alan lisans programları için de 150 baraj puanı uygulanmaya baÅŸlayacaktır" bilgisi verildi.

yorumlar
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

yorum-yaz
BÄ°R YORUM YAZIN

Soru: 2 + 2 kaçtır?