2016 TEOG sınavları sona erdi

2016 Teog sona erdi.Liseye yerleşmek için 1 milyon 174 bin 427 öğrencinin katılacağı sınavlar bugün sona erdi.

2016 TEOG PUAN HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

2016 TEOG LİSE TABAN PUANLARI VE YÜZDELİK DİLİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), Temel Eğitimden  Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında, 8′inci sınıf öğrencilerine yönelik  27-28 Nisan’da yapılacak merkezi ortak sınavlara, 1 milyon 174 bin 427 öğrenci  katılacak.

İlk dönemin ortak sınavları 25-26 Kasım 2015 tarihinde yapılmıştı. TEOG ikinci dönem sınavları , yurt içinde 970 merkezdeki 16 bin 176 okulda ve 92 bin 924 salonda, yurt dışında ise 15 merkezde ve 21 okulda gerçekleştirilecek.

Öğrenciler, 27 Nisan Çarşamba günü (bugün) yapılacak birinci oturumda, Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi sınavlarına girdiler.

28 Nisan Perşembe günkü (yarın) ikinci oturumda  ise fen ve teknoloji, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinden sınav olacaklar.

Ortak sınavlarda her ders için çoktan seçmeli 20 soru sorulacak, değerlendirmede yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemeyecek. Ortak sınavlarda A, B, C ve D kitapçığı olmak üzere dört çeşit kitapçık verilecek. Her ders yazılısında, 20 sorunun yanıtlanması için öğrencilere 40`ar dakika süre verilecek. Dinlenme süresi ise 30`ar dakika olacak.


Her bir ders yazılısı başladıktan sonra ilk 15 (onbeş) dakika içerisinde gelen öğrenciler sınava alınacak. Geç gelen öğrencilere ek süre verilmeyecek. Her bir ders yazılısı başladıktan sonra ilk 20 (yirmi) dakika süresince öğrenciler sınıflarından çıkmayacak, ilk 20 (yirmi) dakika tamamlandıktan sonra sınavını tamamlayan öğrenci sınıftan çıkabilecek.


Her derse ait sınav süresinin tamamlanmasına 5 (beş) dakika kala öğrenciler sınıftan çıkarılmayacak. Her ders sınavı tamamlanana kadar özel eğitim tedbiri olan öğrenciler hariç sınıfta en az iki öğrencinin kalmasına dikkat edilecek.
Ortak sınavlarda alınan puanlar ilgili dersin birinci veya ikinci yazılı puanı olarak e-Okul
Sistemine girilecek ve yıl sonu başarı puanı hesaplamasına dâhil edilecek. Her dönem yapılan ortak sınavlarda ağırlıklandırılmış puanların hesaplanmasında; Türkçe, matematik, fen ve teknoloji dersleri için dört; T.C. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil ile din kültürü ve ahlak bilgisi için iki katsayısı o dersin puanı ile çarpılarak her bir dersin AOSP hesaplanacak. Puanlama 700 tam puan üzerinden yapılacaktır.

Ortaöğretime yerleştirmeye esas puan hesaplamasında; öğrencilerin; 6, 7 ve 8’inci sınıf yıl sonu başarı puanları ile 8’inci sınıf AOSP’ı toplanacak, elde edilen toplam puan ikiye bölünerek merkezî sistemle öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına yerleştirmeye esas puan hesaplamasında kullanılacak. Puanlama 500 tam puan üzerinden yapılacak.

Ortak sınavlar, ülke genelinde olağanüstü hâller ve özel durumlar dışında öğrencilerin
öğrenim gördükleri okullarla, yurt dışında; KKTC ve MEB’e bağlı okulların bulunduğu, sınav yapılması uygun görülen merkezlerde Türkiye saatiyle 09.00, 10.10, 11.20’de başlayacak ve aynı anda yapılacak.
Öğrenciler olağanüstü hâller ve özel durumlar dışında kendi okullarında, önceden belirlenen sınıflarda sınava alınacak. Ortak sınavların yapıldığı günlerde sınavların yapıldığı okullarda ders yapılmayacak. Ancak ortak sınavlarda görevli olmayan o okulun öğretmenleri de sınavların yapıldığı gün saat 09.00’da kendi okullarında hazır bulunacaklar.

Sınav sonuçları,  haziran ayı içerisinde e-okul sisteminde açıklanacak.

yorumlar
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

yorum-yaz
BİR YORUM YAZIN

Soru: 72 + 1 kaçtır?


Ağzı köpürmek Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ağzı kilitlenmek Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ağzı dolu dolu konuşmak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ağzı dili tutulmak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ağzı dili bağlanmak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ağzı dili (ağzı) kurumak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ağzı çiriş çanağına dönmek Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ağzı açık kalmak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ağza tat, boğaza feryat Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ağza almamak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ağza alınmaz (alınmayacak) Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ağza (ağızlara) düşmek Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ağrısız başına kaşbastı bağlamak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ağlama duvarına dönmek Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ağızdan ağıza dolaşmak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ford, Audi, BMW, Chevrolet, Citroen, Dacia, DS Automobiles, Fiat, Honda, Hyundai, Iveco, Jeep, KIA, Land Rover, Mazda, Mercedes, MINI, Nissan, Opel, Peugeot, Renault, Seat, Skoda, Ssangyong, Toyota, Volkswagen, Volvo,Sıfır Araba,Araba,jaguar araba,oyunlar,jaguar,Eğitim,egitim,çınar kozmetik,gratis,farmasi kozmetik,üniversite,vakıf üniversitesi, özel üniversite, hukuk, tıp, sağlık bölümleri,pilotaj, özel sağlık sigortaları, forex, amerika dil eğitimi,Tıp Fakültesi Ücretli, hukuk ücretli,
Basari Sıralamaları