2018 LYS Fizik Konuları Soru Dağılımı

2018 lys 2 fizik konu dağılımı, 2018 lys 2 fizik Testi Soru ve Konu Dağılımı yeni müfredatı, lys 2 fizik konuları, lys 2 fizik konuları 2018, lys 2 fizik konuları konu dağılımı, 2018 lys fizik soru dağılımı

FİZİK TEST STRATEJİSİ

  • Fizik öğrenciler arasında zor bir ders olarak algılanmaktadır. Fiziği zorlaştıran ileri matematiksel bilgi içeren sorulardan kaynaklanır. Matematiksel bilgilerden yeterince arındırılmış bir fizik sorusunu çokta kolay olabilmektedir.
  • Adaylar için yoruma dayalı fizik soruları ne kadar çok çözülürse yorum yeteneği gelişeceğinden dolayı bu tip sorular zamanla daha anlaşılır olacaktır.
  • Bilgiye dayalı sorularda ise fiziksel bilginin yeterli miktarda olması gerekir.
  • Bilgi içeren sorular genellikle formül uygulama ile ilgili olmaktadır. Formülü ya da kuralı bilen bir öğrenciler için kolay diye nitelendirebileceğimiz bir soru olmaktadır.

2017 – LYS Fizik Soru Gelme Durumu

  • Kuvvet-tork-denge-ağırlık merkezi,
  • Madde ve özellikleri -basınç-ısı ve sıcaklık- genleşme,
  • Optik, Elektrik,
  • Manyetizma ve alternatif akım devreleri,
  • Mekanik, Dalgalar,
  • Işık teorileri – fotoelektrik olay,
  • Atom modelleri

LYS Fizik Soruları Öncesi Yeterli Konu Ve Kavram Bilgisine Sahip Olunmalıdır

  • Fizik dersinde başarılı olabilmek için ders sonrası düzenli ve programlı tekrar zorunludur.
  • Anlaşılamayan kavram, tanım ve alt başlıklar, derslerde tutulmuş notlar günlük tekrarlarda gözden geçirilmeli, örnek sorularla öğrenme pekiştirilmelidir.
  • Verilenler bir kenara yazılmalı ve gerekirse şekil çizilmeli, uygun formül ve bilgileri kullanarak dikkatlice soru çözülmelidir.
  • Geçmiş yıllara ait sorular çözülmeli, MEB müfredatını esas alan fizik kitabı temel kaynak olmak şartı ile eldeki yardımcı ders kitapları, ders notları soru bankları gibi dokümanların hepsinden faydalanmak gerekir.
  • Soruda verilen olay mümkün olduğunca yaşanmalı (hayal edilmeli), bu da uygun bir şekilde desteklenerek çözüm şekli belirlenmeli ve çözüme gidilmelidir.
  • Adaylar, soruları daha önceki sorulara benzeterek çözmeye çalışmamalı, onun yerine sorunun ilgili olduğu konu hakkındaki bilgilerini yorumlamalıdır.

2018 Lys 2 Fizik Konuları Konu Dağılımı

Fizik Bilimine Giriş
Vektör-Kuvvet ve Kuvvet Dengesi
Tork
Ağırlık Merkezi
Basit Makineler
Madde ve Özellikleri
Sıvıların Kaldırma Kuvveti
Basınç
Isı ve Sıcaklık
Genleşme
Doğrusal Hareket
Bağıl Hareket
Dinamik
Atışlar
İş Enerji
Dönme Hareketi
Basit Harmonik Hareket
İtme-Momentum
Kütle Çekimi -Kepler Kanunu- Büyük Patlama
Işık ve Gölge
Düzlem Ayna
Küresel Aynalar
Kırılma ve Renkler
Merceler ve Aydınlanma
Elektrostatik
Elektrik Alan- Elektriksel Potansiyel ve İş
Yüklü Parçacıkların Hareketi
Elektrik Akımı ve Devreler
Temel Dalga Bilgileri
Yay Dalgaları
Su Dalgaları
Ses ve Deprem Dalgaları
Manyetizma
Elektromanyetik İndüksüyon
Sığaçlar
Alternatik Akım ve Transformatör
Dalga Mekaniği (Kırınım-Girişim-Doopler)
Elektromanyetik Dalgalar
Fotoelektrik ve Comptpn Olayı
Özel Görelilik
Atom Modelleri
Atom Altı Parçacıklar
Radyoaktivite
Modern Fiziğin Teknolojideki Uygulamaları

2016 LYS Fizik Konuları Soru Dağılımı;

LYS FİZİK (LYS 2) 2016
Fiziğin Doğası 2
Madde ve Özellikleri 1
Yıldızlar 1
Kuvvet-Moment-Denge Merkezi-Atışlar 1
Optik 3
Isı-Sıcaklık-Genleşme 1
Elektrik-Manyetizma 5
İndüksiyon
Mekanik 5
Dalgalar 3
Işık Teorileri ve Fotoelektrik 1
Modern Fizik 2
Atom Modelleri 1
Atom Fiziği ve Radyoaktivite 2
İş-Güç-Enerji 1
Astronomi 1
TOPLAM 30

LYS Fizik Konuları Soru Dağılımı;

yorumlar
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

yorum-yaz
BİR YORUM YAZIN

Soru: 72 + 4 kaçtır?


Allah övmüş de yaratmış Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Allah ne verdiyse Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Allah manda şifalığı versin Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Allah için Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Allah derim Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Allah bir dediğinden başka sözüne inanılmaz Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Allah bana, ben de sana Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Alkol duvarını aşmak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Alkış tutmak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Alkış tufanı kopmak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Alkış toplamak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Alkış kopmak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Alkış almak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ali’nin külahını Veli’ye, Veli’nin külahını Ali’ye giydirmek Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Alışverişi kesmek Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ford, Audi, BMW, Chevrolet, Citroen, Dacia, DS Automobiles, Fiat, Honda, Hyundai, Iveco, Jeep, KIA, Land Rover, Mazda, Mercedes, MINI, Nissan, Opel, Peugeot, Renault, Seat, Skoda, Ssangyong, Toyota, Volkswagen, Volvo,Sıfır Araba,Araba,jaguar araba,oyunlar,jaguar,Eğitim,egitim,çınar kozmetik,gratis,farmasi kozmetik,üniversite,vakıf üniversitesi, özel üniversite, hukuk, tıp, sağlık bölümleri,pilotaj, özel sağlık sigortaları, forex, amerika dil eğitimi,Tıp Fakültesi Ücretli, hukuk ücretli,
Basari Sıralamaları