2018 DGS Sınav Saati ve Tarihi

2018 Dgs sınav saati,2018 DGS Sınav Saati ve Tarihi,DGS 2018 Başvuru Tarihleri , 2018 DGS Sınavı Ne Zaman, DGS 2018 ne zaman, DGS başvuru tarihi 2018, 2018 DGS başvuruları ne zaman

ÖSYM 2017 DGS başvuru tarihleri ve DGS sınav tarihi açıklandı. Peki 2018 DGS başvuruları ne zaman başlayacak işte detaylar

2018 DGS ye Kaç Gün Kaldı? Geri Sayım Sayacı İçin Tıklayınız

2018 DGS KONULARI İÇİN TIKLAYINIZ

2018 DGS PUAN HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

2018 DGS TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

2018 DGS BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

2018-Dikey Geçiş Sınavı başvuruları, 16.05.2018 ile 24.05.2018 tarihleri arasında yapılacaktır. Başvurular, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr/ internet adresinden yapılacak. İnternet aracılığıyla bireysel başvuru 24 Mayıs 2018 tarihinde, saat 23.59’da sona erecektir.

2018 DGS NE ZAMAN YAPILACAK?

Üniversite hayali kuran milyonlarca öğrenci 21 Temmuz 2018 Cumartesi günü DGS’ye girecekler. Bu sınavın sonuçları ise 16 Ağustos 2018 tarihinde ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr/ internet adresinden duyurulacak.

DGS’YE KİMLER BAŞVURABİLİR?

Yükseköğretim programlarına dikey geçiş için başvuracak adaylarda, meslek yüksekokulları ve açık öğretim ön lisans programlarından mezun olmuş olma şartı aranır. O yıl son sınıfta olup da staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olan adaylar da başvurabilir.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) meslek yüksekokullarının son sınıf öğrencileri ve mezunları ile aynı koşullarda yurt dışından mezun olup denkliği kabul edilen adaylar da DGS’ye başvurabilirler.

Meslek yüksekokulu son sınıf öğrencileri ve mezunları, kendi alanlarındaki özel yetenek sınavı veya merkezî sistemle öğrenci alan lisans programlarına dikey geçiş yapmak istiyorlarsa DGS’ye girmek zorundadırlar. Özel yetenek sınavı ile öğrenci alan lisans programlarına dikey geçiş de bu kılavuzdaki esaslara göre merkezî olarak yapılır.

Açık öğretim dâhil öğretim süresi dört ve daha fazla yıl olan programlardan ön lisans diploması alan veya alacak olanlar DGS’ye başvuramazlar.

2018 DGS – Dikey Geçiş Sınavı ne zaman yapılacak

Sınav Tarihi : 21 Temmuz 2018 

Sınav Saati: 10:15

Başvuru Tarihleri: 16.05.2018 ile 24.05.2018 tarihleri arası yapılacak

DGS’nin İÇERİĞİ VE SINAV SÜRESİ

DGS’de; 60 Matematik, 60 Türkçe sorusu sorulmaktadır.

Toplam süre 150 dakikadır.

SINAVIN KAPSAMI

Sınavda adaylara sayısal ve sözel bölümden oluşan bir yetenek testi uygulanacaktır. Testte 120 soru yer alacaktır. Sınavda uygulanacak test, lisans öğrenimindeki başarıda etkili olan sayısal ve sözel içerikli akıl yürütme (muhakeme) becerilerinin ölçülmesini amaçlamaktadır. Bu amaçla ilgili olarak hazırlanacak sorular, ön lisans programlarında kazanılan bilgi ve becerileri ölçmeye yönelik olmayacaktır. Test soruları, farklı alanlardan gelen yükseköğretim kurumu mezunlarının cevaplayabilecekleri nitelikte olacaktır.

Sınav Başvuru Merkezleri : ÖSYM Sınav Merkezi Koordinatörlükleri, MYO Müdürlükleri, www.osym.gov.tr

yorumlar
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

yorum-yaz
BİR YORUM YAZIN

Soru: 2 + 2 kaçtır?


Allah övmüş de yaratmış Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Allah ne verdiyse Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Allah manda şifalığı versin Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Allah için Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Allah derim Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Allah bir dediğinden başka sözüne inanılmaz Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Allah bana, ben de sana Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Alkol duvarını aşmak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Alkış tutmak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Alkış tufanı kopmak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Alkış toplamak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Alkış kopmak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Alkış almak Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ali’nin külahını Veli’ye, Veli’nin külahını Ali’ye giydirmek Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Alışverişi kesmek Deyiminin Anlamı Örnek Cümle içinde Kullanımı? TDK - Ford, Audi, BMW, Chevrolet, Citroen, Dacia, DS Automobiles, Fiat, Honda, Hyundai, Iveco, Jeep, KIA, Land Rover, Mazda, Mercedes, MINI, Nissan, Opel, Peugeot, Renault, Seat, Skoda, Ssangyong, Toyota, Volkswagen, Volvo,Sıfır Araba,Araba,jaguar araba,oyunlar,jaguar,Eğitim,egitim,çınar kozmetik,gratis,farmasi kozmetik,üniversite,vakıf üniversitesi, özel üniversite, hukuk, tıp, sağlık bölümleri,pilotaj, özel sağlık sigortaları, forex, amerika dil eğitimi,Tıp Fakültesi Ücretli, hukuk ücretli,